Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojte, mám při MS velké bolesti, které tlumim prášky na bolest, ale je mi jasné, ze to není nejlepší způsob… Mate jakoukoli radu, jak bolesti zmirnit? Ted nemyslim horkou vanu ani teple obklady, to mi v práci nebo při nutné zatezi nepomuze. Snažíme se o mimi, takže nechci brát nic, co by mohlo těhotenství posouvat nebo ohrozit. Díky za rady
@Klarush Mě spolehlivě funguje velký panák… ale to do práce asi taky nebude to ideální ![]()
@j.a.n.i1 haha, to jsi me pobavila
Ten jsem nezkousela, ale tak kdybych byla 2 dny v lihu nebo zpraskovana brufeny…ani jedna varianta se mi moc nepozdava:)) ale dekuju za názor!
@Klarush Při křečích mi pomáhá prodýchávání břicha. Při bolesti zad krouživé a houpavé pohyby pánví jako při orientálních tancích.
Mně pomáhalo před MS nejíst těžké jídlo, hlavně maso. A hýbat se, nesedět. Břicho se povolilo a křeče jsem nemívala. Ibalgin jsem si brala jen někdy, hlavně když jsem měla ranní a od šesti jsem musela být za stolem v kanceláři.
Pokud jsou bolesti fakt silné, nechala bych se vyšetřit kvůli endometrioze.
Brat magnezko, jist pred ms banany, hrejive polstarky delaji i tenke a lepici, takze pokud nepracujes v plavkacg, tak to schovas. Naucit se to zvladat psychicky.
No a mne nejvic pomohlo otehotnet. Po detech uz to tolik neboli. ![]()
@Lendeš Nemam křeče ani bolest zad, jen me hodně moc bolí podbřišek, resp. vždy jeden z vaječníku. Ale bolí tak, ze bez prášku 1-2 dny nevydrzim
@Russet já se doma snažím taky si prášek nevzit, i když třeba v noci me ta bolest i budí. Ale v práci bych bez prášku nevydrzela, musím byt schoulena a mít teplý zával na břichu když nechci prášek. Co je endometrioza?
Jinak me v době užívání HA břicho skoro ne bolelo, ted když už dlouho neuzivam, bolí hodne
@ngauruhoe magnesium mám předepsané, ale nevěru ho moc no:) asi začnu. Banany zkusim a polštářky sezenu kde? Otěhotnět by bylo super, ale to se lehko řekne ![]()
@mili177 o tom už jsem četla. Jak často a v jakem období by se to melo pit? Četla jsem, ze to podporuje MS, tzn. během ovulky nepit?
@Klarush Z jednoho panáka nejsi v lihu
ale tedy na řízení to není, na práci v kanceláři to já osobně neřešila.
@Klarush nemuzu dat odkaz, byla by to reklama. Hledej hrejive naplasti. Ty lepici nevim, jak budou k sehnani. Ale i nelepici drzi v kalhotkach dobre. Funguje to tak, ze jak je vyndas ze sacku a jak prijde do kontaktu se vzduchem, tak zacne hrat. Podle reklamy hreje az 10 hodin, to by na jednu sichtu mohlo stacit.
@Klarush
Endometrioza jsou částečky děložní výstelky vyskytující se mimo dělohu. Krvácí také a způsobují bolest. Bývá celkově větší krvácení
Ale to tě nechci nijak strašit. Doktor na gyndě by měl poradit, jak se to dá vyšetřit.
@j.a.n.i1 No jasné, ale já se bojím, ze by mi jeden nestacil:) a sice jsem v kanclu, ale riskovat asi nebudu:)
@ngauruhoe Dobře, doma kouknu, dekuju!
@Russet Dobře, optam se, stejně se tam do měsíce chystam. Moc dekuju
Taky doorucuju kontryhel. Odstranil mi i PMS. Pije se od 1. dne M/S do ovulace.