Dá se koupit auto za 60-80tisíc?

289
4.2.14 12:17

Dá se koupti auto za 60-80tisíc?

Ahoj je tady někdo kdo se vyzná v ojetých autech? je nějaká šance pořádit pěti dveřové auto o 60-80tisíc?

Potebujeme druhé auto. Mám naspořeno 60tisíc a záložní rezervu 20tisíc.. takže maximálně 80tisíc.

Manžel mi, ale říká, že kvalitní auto za takovou částku nekoupime.. že to bude šrot a budeme do něho jenom vrážet.. že když už tak min. 100tisíc..

Mě se, ale moc zalužovat nechce.. tak se ptám jestli je nějaká naděje kopit „kvalitní“auto do těch 60max 80tisíc?

na značce mi vůbec nezáleží..

Díky moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1793
4.2.14 12:21

Já myslím, že v dnešní době už určitě ano. Nejlepší je nakupovat přímo u autorizovaných prodejců, mají i ojeté auta.
Sestra nedávno kupovala za 60 tisíc fabii a také tam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4247
4.2.14 12:22

Ja myslim, ze druhe auto v pohode. Ja jsem pred pul rokem prodala jednickovou fabku 1.4 16V kombi, najeto 80k, za 64k Kc. Nebyla rezavá, byla úplně v pořádku a konkrétně tenhle motor je držák s malou spotřebou. Poptej se spis na moto-forech, tam maji prehled ktera auta drzi i kdyz uz maji neco najeto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15811
4.2.14 12:24

@neellaa určitě se dá koupit takové auto. Nejlepší je nějaký dovoz, z Itálie, Německa, apod. Nevím odkud jsi, ale třeba tady nabízí dovezená auta z Itálie (ročníkově nebudou určitě zhnilé, tak jako kdybys chtěla stejné koupit u nás - myslím tím, že kdyby jezdilo celou dobu u nás), samozřejmě si k tomu musíš přičíst velkou technickou a přihlášení u nás - některé toto nemají. http://www.auto-sery.cz/…vozidel.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Moňas.p

Proc by ne? Pokud nechce BMW… treba nejakou skodovku, kia, ford, cokoliv

• Citovat
  • Upravit
6971

Ano dá.. máme za 65 oktávku- 2005 1.9TDI..ale přítel je automechanik, tak si to vše při koupi ohlídá a ví do čeho jde a co kupuje..- samozřejmě něco pokazit se může i potom, ale třeba já mám auto na popojíždění za 30 tisíc (vw polo 1.9D.. 1996 rok výroby.. No a je to to nejspolehlivější autíčko co znám:) a během dvou let co ho mám naprosto žádný průšvih nic, krom klasického měnění oleje a to že na začátku mi vyměnil a udělal komplet brzdy je v pohodě:).. je velká výhoda mít automechanika:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Zzzuuz
4.2.14 12:28

Ze zkušenosti v mém okolí a z naší zkušenosti je to hodně individuální. Měli jsme auto za 280tis - jako nové, na oko i po motorové stránce super a do měsíce se na něm objevilo tolik skrytých vad, že jsme litovali, že jsme si rovnou nepořídili nové. Pak jsme měli auto za 170tis a kromě nějakých běžných oprav opotřebených záležitostí to bylo auto k nezaplacení a v cenové relaci jak uvádíš ty si pár našich známých koupilo třeba starší Felicie, Fabie a taky si nemůžou stěžovat. Ale doporučila bych si ke koupi ojetiny s sebou vzít někoho, kdo autům rozumí a mohl by posoudit jeho stav.

• Citovat
  • Upravit
15811
4.2.14 12:28

@neellaa nebo potom zkusit kouknout http://www.dasweltauto.cz/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1749
4.2.14 12:30

Úplně v klidu. Vždycky jsme kupovali jetá auta mezi 40-60 tisíci. Až teď jsme se rozšoupli a koupili za 100 000 Citroena C5.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
846
4.2.14 12:50

V pohodě dá, i když se musí hledat, aby to nebyl šmejd. Jo a určitě si nech min. 10 tis. rezervu a s novým autem hned k automechanikovi a vyměnit to, co je třeba

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
147
4.2.14 13:00

Ahoj, mám Fabii za cca 50 tisíc, je starší, trochu odřená, ale motor je v dobrém stavu a vrazili jsme do ní cca 10 tisíc (nové brzy, startér a baterka). Na prohlídku jsme si s sebou vzali zkušeného automechanik (kamaráda), aby posoudil stav motoru. Držím palce! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
147
4.2.14 13:02

Jen teda chci upozornit na podivně levná auta v poslední době na sauto.cz, např. Octávka r.2007 za 70 tisíc a podobné. To bude asi přepis leasingu, nebo nevím, ale je tam víc takto podezřele levných aut :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101727
4.2.14 15:15

Rozhodně dá… mám auto za 30tis a za 2 roky se dělala pouze běžná údržba - destičky, kotouče a tedy výměna jednoho dílu výfuku. Ale chce to někoho, kdo tomu trochu rozumí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22907
6.12.18 10:06

My jsme kupovali za 55.tis vymazlenou,servisovanou fabii combi 2007, uz jsou to.3roky a porad vse v poradku.
Ale.bylo to stesti,pan potreboval rychle penize,tak to bylo levne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
493
6.12.18 10:16

Za ty peníze bych šel do fabie v benzínu. Jestli je auto zhuntovaný nebo ne poznáte okem a na tom jednoduchém motoru se nemá co rozbít. Max po koupi nechat preventivně vyměnil všechny náplně a udělat rozvody (nejsem si jistý jeslti ještě nemá řetěz, ten se měnit nemusí). Pak vás čeká možná obšas nějaká prachovka, výměna destiček na brzdy, silenblok.
Servis je většinou v řádu stokorun a náhradních dílů je hodně a škodovkám rozumí každej garážník. Čím menší bude mít auto výbavu, tak tím lépe pro vás.

Pokud si koupíte auto za 100 tis. kde vemete na údrbu, nebo pokud se něco rozbije tak na servis? Navíc mi příde že mezi autem za 60 tis a 100 tis není ve spolehlivosti žádný rozdíl.

Klidně bych šel do něčeho takového, pokud to není zrezlé. 1.4 50kW jsou ve fábce nejspolehlivější motory.
 https://www.sauto.cz/…bia/17905504?…

Ale tento konkrétní kus určitě né. Podle kol a mračítek na světlech to měl nějakej mlaďoch. To jen pro ilustraci. Dáte do toho 10 tis a za 40 tis budete mít pěkný druhý auto a ještě vám zbude trocha úspor.

edit: tady máte krásnýho mazla
https://www.sauto.cz/…bia/17783980?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák