Dá se něčím nahradit droždí?

14
24.3.20 20:00

Dá se nahradit droždí?

Ahoj, chtěla bych se zeptat jestli se dá něčím nahradit droždí

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

3032
24.3.20 20:02

Zitny kvasek napriklad, pokud chces pect pravidelne.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
14
24.3.20 20:04

@kacakaca
Jde spíš o to že jsem se z minuty na minuty rozhodla že si upečte houstičky ale asi to bez něj nepůjde co :joy: budu to muset nechat na jindy

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
13317
24.3.20 20:05

Na webu jsem viděla nějaké recepty na náhražky z jablek nebo brambor

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
863
24.3.20 20:10

Zkus pohledat jiný recept, třeba s kypřícím práškem. Podle mně se nahradit plnohodnotně nedá. V některých receptech jsem viděla vinný kámen, ale vůbec netuším, co to je. :nevim:

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
1339
24.3.20 20:14

Pokud by se ti do toho chtělo. ;)

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
547
24.3.20 20:20

Existuje i pečivo s práškem do pečiva.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
2272
24.3.20 20:21

Nahrad je pivem. Najdi si recept na pivní těsto, je výborný.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
6110
24.3.20 20:26

@kačka39 Vinný kámen je kypřidlo, bývá součástí prášku do pečiva. Tady se samostatně shání hodně těžko. a každopádně droždí nenahradí.

@AAkikAA Ve slaném pečivu se dá droždí nahradit prefermentem (tedy moukou s vodou, která se nechá trochu prokvasit), dobře to funguje u italských a francouzských těst. Ale není to záležitost minut, většinou se musí udělat den předem :nevim: Pokud to potřebuješ hned, tak leda něco s kypřákem, no.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
24.3.20 20:58

Zitny kvasek, lze použít nejen k pečení chleba ale jde s nim pect cokoliv. Stačí cca tretinu požadované mouky rozkvasit den předem se lžící kvasku a trochou vody. K sehnani zdarma po celé čr. Do vyhledávače zadejte pecem pecen nebo kvaskova mapa.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
721
24.3.20 21:13
@AAkikAA píše:
Ahoj, chtěla bych se zeptat jestli se dá něčím nahradit droždí

https://www.womanonly.cz/…di-kupovane/

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
1263
24.3.20 21:29

...

Robinson Crusoe přišel na to, že těsto vykyne, když se do něj přidá kousek starého už „jetého“ těsta, které mu bylo líto vyhodit. Trochu pogůůgli.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
25.3.20 00:37

Chcete-li nahradit kvasnice, musíte provést reakci, která vytvoří oxid uhličitý v těstě. Tato reakce způsobuje ty krásné vzduchové bublinky, které stoupají ve vašem pečivu. Stačí smíchat jedlou sodu a citronovou šťávu (nejlépe z čerstvou) v poměru 1 : 1. Množství budete muset vyzkoušet, chce to trošku trpělivosti. Aby tato náhrada fungovala, nenechávejte těsto kynout na teplém místě, jak jste zvyklý, ale ihned vložte těsto do trouby.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
25.3.20 00:37

Pokud se obáváte, že citronová šťáva převažuje nebo je příliš výrazná ve vašem receptu, můžete také použít kombinaci mléka a octa namísto citronu. Použijte stejné množství mléka a octa, pak smíchejte se stejným dílem jedlé sody. Opět, pomocí této metody nečekejte na vykynutí těsta, ale rovnou s ním do trouby.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
5439
25.3.20 00:54

N @evulinda79 Nebo rovnou kyselé nebo acidofilní mléko, či kefír + soda a udělat lángošové lokše: https://www.recepty.cz/…ngose-151934 . Rychlá a skvělá mňamka! :palec:

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další podobná témata podle názvu

Další témata z kategorie

Reklama