Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
kattkka píše:
Ja vychazim ze slova svepomoci a soudim dle meho okoli ze to krasne jde.
A ty sama jsi dům stavěla? ![]()
Ahoj,
také si myslím, že je to možné. Strýc staví na Moravě dům jak blázen- podsklepené, přízemí, patro celkem 240m2
v tuto chvíli je na 2,7mil.(chybí položit podlahy, dveře a vymalovat)Hrubá stavba stála do 1mil.kč
Minewka souhlasím, že záleží zda jsou sítě na pozemku, jak má být domeček velký ( m2) a jaký je používaný materiál. Jinak svépomocí postavené cokoliv je ve většině případů více kvalitní než postavené firmou ![]()
Příspěvek upraven 21.09.10 v 22:02
Nevim proc se me na to ptas ale ano pomahala jsem pred par rokama rodicum.A vim ze je to svepomoci narocne ale da se to.
ten rozpis od kati je dobry.
jitule_b píše:
Ahoj,
také si myslím, že je to možné. Strýc staví na Moravě dům jak blázen- podsklepené, přízemí, patro celkem 240m2v tuto chvíli je na 2,7mil.(chybí položit podlahy, dvěře a vymalovat)Hrubá stavba stála do 1mil.kč
Minewka souhlasím, že záleží zda jsou sítě na pozemku, jak má být domeček velký ( m2) a jaký je používaný materiál. Jinak svépomocí postavené cokoliv je ve většině případů více kvalitní než postavené firmou
Jito to si stavi aspon zamek ne?? ![]()
Ale taky mame vzdalene pribuzne kteri si postavili neco podobneho.
Kattka - no nám to taky tak připadá
Moc ho nechápeme pač mu je přes 50, děti jsou téměř z domu
Ale tak, každý jiné představy o bydlení… Mě třeba jen na uklízení bohatě stačí našich 120m2 ![]()
kattkka píše:
Nevim proc se me na to ptas ale ano pomahala jsem pred par rokama rodicum.A vim ze je to svepomoci narocne ale da se to.
Jen se ptám , nechci se hádat , jen mě to zajímalo …my stavěli ( ne tedy zcela svépomocí ) …ale není úplně jedno , kde stavíš …v okolí velkých měst ,obzvlášť Prahy tě to prostě vyjde dráž…i jen na materiálu. A rozdíl byl velký i mezi nabídkami firem - a taky se to odvíjelo od jejich sídla…toť má zkušenost - rovněž před pár lety.
Vím , že i svépomocí se dá postavit a lidi, co to zvládli bez újmy naopak velmi obdivuju…
jitule_b píše:
Kattka - no nám to taky tak připadáMoc ho nechápeme pač mu je přes 50, děti jsou téměř z domu
Ale tak, každý jiné představy o bydlení… Mě třeba jen na uklízení bohatě stačí našich 120m2
Me stci tech 60m bytu na uklizeni
Ráďa69 píše:kattkka píše:Jen se ptám , nechci se hádat , jen mě to zajímalo …my stavěli ( ne tedy zcela svépomocí ) …ale není úplně jedno , kde stavíš …v okolí velkých měst ,obzvlášť Prahy tě to prostě vyjde dráž…i jen na materiálu. A rozdíl byl velký i mezi nabídkami firem - a taky se to odvíjelo od jejich sídla…toť má zkušenost - rovněž před pár lety.
Vím , že i svépomocí se dá postavit a lidi, co to zvládli bez újmy naopak velmi obdivuju…
Mimochodem vim ze to nebude Praha ale Brno ti bude stacit? ![]()
A jako je to tak ale svepomoci se to da.Ale je to o tom case a hlavne fakt se tomu clovek musi vic venovat a shanet shanet shanet.Nemas postaveno za rok ale treba za tri.
Anonymní - nebudem tu rozpisovať svoj majetok a či mám aj byt aj dom a alebo spím pod mostom a podobne, keďže nie som anonymná.
Dala som cenu na porovnanie - pričom rekonštruovať 2 izbový byt je určite menej finančne náročné, ako stavať nanovo celý dom.
Reči typu moja mama, otec, brat, strýko staval a podobne nie sú pre mňa smerodatné,ani kto v aej firme robí, pretože moja predstava o kvalite odvedenej práce,a moja predstava kvalitných materiálov môže byť diametrálne odlišná, ako u mojej mamy, otca, brata, strýka, známych a pod.
Tiež by ma zaujímalo - čo znamená slovo „svojpomocne“.
Má zakladateľka na mysli, že to bude stavať s pomocou rodiny, známych, že otec/priateľ/brat vie murovať, omietať a podobne, majú elektrikára atď.?
Alebo svojpomocne znamená, že si nájdu majstrov, hantlágerov, brigádnikov atď…?Vybavia si všetko sami a neobrátia sa na firmu?
Nie veľké položky navyšujú rozpočet, ale malé.
Příspěvek upraven 21.09.10 v 22:13
souhlas ![]()
Já myslím,že se to za to postavit dá.
Záleží jak je kdo náročný-příklad:Dá se použít dlažba za 250kč/nebo dlažba za 800kč/m2-a tak je to se vším.
Jaké kdo má známé-my měli třeba v lomu a ve skladu písku,takže jsme měli nižší cenu.Taky skla jsme sehnali lacino.
Takže na tomhle se taky dost ušetří,oproti někomu kdo ve stavebnictví známé nemá.
S tou stavbou s firmou a svépomocí máte pravdu v té době svépomocí bude trvar déle a je to o hodně starostí navíc.
Příspěvek upraven 21.09.10 v 22:17
kattkka píše:Ráďa69 píše:Mimochodem vim ze to nebude Praha ale Brno ti bude stacit?kattkka píše:Jen se ptám , nechci se hádat , jen mě to zajímalo …my stavěli ( ne tedy zcela svépomocí ) …ale není úplně jedno , kde stavíš …v okolí velkých měst ,obzvlášť Prahy tě to prostě vyjde dráž…i jen na materiálu. A rozdíl byl velký i mezi nabídkami firem - a taky se to odvíjelo od jejich sídla…toť má zkušenost - rovněž před pár lety.
A jako je to tak ale svepomoci se to da.Ale je to o tom case a hlavne fakt se tomu clovek musi vic venovat a shanet shanet shanet.Nemas postaveno za rok ale treba za tri.
Jasně
Brno stačí …a pravdu máš v tom , že je to o čase a určitě o známých a kamarádech , co pomůžou…
Minewko sama píšeš, že bydlíš v bytě, tznm. že nemáš zkušenosti se stavěním domečku je to tak?
Nic ve zlém,ale manžel se pohybuje ve sféře stavění domů,a všichni okolo z rodiny postavili
Ale dám ti za pravdu, jde o to,jak náročný je materiál a hlavně vybavení domu