Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
jitule_b píše:
Taťka
http://fonfus.blog.cz/…te-par-fotek
Tak jsem si početl a dík, jsem z Canaby naprosto vyléčen ![]()
Nadřete se jako oslové, ušouráte si nohy sháněním řemeslníků a obýhání úřadů, ale dáte to. A nebude to žádná ratejnička. Moc držím palce, bo takový vlastní domeček stojí za to. ![]()
Ahoj, tak pokud jde o to, zda se vejdete do 2 mil., záleží spíš jak jste nároční. Ale pokud budete hodně pracovití a uděláte si vše sami, vejdete se. Řeknu to asi takhle: My rekonstruujeme starý domek, zvedali jsme do výšky, ze starého zbyli jen obvodní zdi. Každý den z práce přijde manžel a maká na baráku do nevidim. O víkendech žádný výlety, prostě se maká na baráku nebo se dělají přesčasy v práci, aby byli prachy. Naprosto vše si děláme sami, od dlažeb, po stavbu, po střechu...... Vše. Je to mazec, ale stojí to za to.
Tak my jsme prave dostaveli a vsecko stalo 4,1 milionu. Strasne zalezi na pozemku. My museli zakladat na 16ti ctyrmetrovych pitotech a mame pod domeckem tunu zeleza, takze se nam jenom zakladani vysplhalo na 800t ![]()
A site jsme nemeli, museli jsme vse privest, vcetne stredotlakeho plynovodu, samozrejme za svoje. A aj udelat prijezdovku a tak. A to hrubku stavela firma (kvuli slozitemu zakladani to neslo svepomoci) a pak uz jsme vse delali sami a pomoci remeslniku a na nizsi cenu jsme se vazne nedostali
Mame dole obyvaci mistnost, kuchyn, technickou koupelnu a kotelnu, nahore 3 pokoje, wc, koupelnu a satnu. Garaz ani sklep nemame, na to nebyly penizky ![]()
Ahoj,
můj bratr má přesně to co chceš i ty.Dokonce je to i dřevostavba jak se dnes říká.
Tj.Dřevěnná konstrukce pobitá osb deskami,izolace a pak sádrokarton.
Dole z jedné strany vstup,chodbička ze které jsou chody nahoru.Z druhé srany druhý vchod do kotelny ze které jdeš do té už zmíněné chodby.Kuchyň s obývákem + ložnice s koupelnou a samostatné wc je dole,nahoře 3 pokoje+koupelna s wc.A ještě je mini půdička pod střechou.
Kdybys chtěla půdorys,nebo něco k tomu pošli sz.Jo - určo to postavil do 2 mega,záleží na každým co si do domečku dáš za vychytávky.Tak hodně zdaru.
Nečetla jsem diskusi, ale přijde mi, že na stavbu rodinného domu komplet bez pozemku vlastními silami jsou i dva miliony málo ![]()
Záleží tedy na spoustě okolností, jestli je u pozemku vyvedená voda, elektřina, kanalizace apod. Záleží na tom, z čeho budete stavět, jakou zvolíte střešní krytinu, jestli seženete dobré řemeslníky. Dobré je nakupovat stavební materiál v zimě, bývají akce a vyjde to o hodně levněji než v sezoně.
Budete muset mít pevné nervy, jelikož řemeslníci nepracují vždycky tak, jak si představujete, i když jsou to známí. Nehledě na to, že to celkem dost poznamená vztah s manželem. Jelikož po dobu stavby neřešíte prakticky nic jiného, manžel sotva přijde z práce, pozdraví nás a zmizí na stavbě.
Za celé letošní léto si vzpomenu asi jen na dva výlety, zbytek času jsme strávili na stavbě - manžel makal, já vařila pro x lidí. Příští léto počítáme, že to bude to samé ![]()
Tož tak. Nechci ale nikoho odradit, my to děláme rádi s vidinou, že budeme mít brzy vlastní bydlení. Taky k tomu mám takový „jiný“ vztah, když vidím, jak stavba roste a jak ji vypipláme vlastníma rukama - je to jiné než kdybychom koupili hotový dům ![]()
Hodně štěstí ![]()
Wapík také máme domeček od RD Rýmařov a úžasné, za 11 dní jsme bydleli
Byla to první firma kam jsme po předání domu poslali děkovný dopis pač s takovým lidským přístupem jsme se ještě nesetkali.
Jinak základová deska nás bez přípojek také stála téměř 600tis., jsme v mírném svahu ![]()
Minewka se spoustou tvých připomínek souhlasím, jen zřejmě uznáváš co je drahé je kvalitní viz. stavba z průměrně kvalitních materiálů. V hodně přídapech tomu tak není. Ono někdy levnější věci bývají kvalitnější jen záleží kde jsou vyrobené a jak už někdo psal, spousta stavebního materiálu se dá nakoupit kolem zimy za téměř třetinové ceny popřípadě vychytat různé akce.Vše kolem domu děláme sami a třeba jen zámková dlažba koupená v listopadu vyšla o půlku levněji než v létě.....
Jinak na začátku stavby jsem žila v představě jak první léto všechno kolem domu hravě zvládneme za minimum peněz:mrgreen: No už mám po iluzích, úpravy kolem domu děláme pomalu sami, jak jsou finance,ale nevadí, prvně jsem všude zasela trávu, aby jsme nebyli na hlíně a zbytek se tvoří a snad letos už dotvoří ![]()
Příspěvek upraven 22.09.10 v 08:36
Mno, také jsem žila v iluzi, že by se to dalo, ale NEDÁ.
Zakladatelka se ptala na zděný - my máme zděný z ytongu (výhoda, že se to rychle lepí k sobě, je to přesně +tepelněizolační vlastnosti), dole obývák s kuchyní + ložnici a kotelna, koupelna, wc, nahoře budou třeba ještě 3 pokoje, vyšlo nás to zatím na 2,4 z toho patro je zatím půda
Z části nám stavěla dům firma, z části sami …
Jak tady už bylo napsáno (nečetla jsem celou diskusi) - záleží z čeho budete stavět, a co dál použijete - jestli plas.dveře, okna, jaké podlahy?, jak velký dům bude - každý půl metr udělá v rozpočtu několik desítek tisíc. Pokud byste třeba měli rozměr domu 8×9m tak byste se do 2 vlézt mohli.
Ja kdyz jsem se divala na nas rozpocet, tak do 2 by se clovek vesel s prizemnim domeckem, ktery nema nosne stropy, jen pudu na veci a ma tak do 100m2. A to by musel mit pripojky na pozemku a vhodne podlozi (jak jsem psala nase ultradrahe zakladani - my mame totiz v 80cm spodni vodu, pred 100 lety tu byl rybnik, statik s nas malem zesilel
)
Ahoj,dá,před dvěma roky sme s bývalým postavili přízemní Elko 4+1,(15m na 15m,malé strany 8m na 8m,takže barák jako kráva) stavěli sme ho dva roky svépomocí,jen s pomoci příbuzných a kamarád§ a jednoho známého zedníka,jinak vše sami vešli sme se do milionu a půl
wapik píše: … JO a Canabu vážně nebrat…z paneláku do paneláku? No každý má jiný vkus já vím.
Wapi, tady jsem jen chtěl dodat, že tady přece nejde o vkus ![]()
Jednak dnes už, dokud si nebouchneš do zdi, nebo pokud nejsi odborník stavař, tak od pohledu už od sebe nerozeznáš zděný domek od panelového a mnohdy dokonce ani od dřevěného.
A také srovnání „z paneláku do paneláku“ je pravdivé jen co do materiálu, který je obvykle lidem jedno, ale ne co do vkusu
Pokud se stěhují, jak říkáš z paneláku do paneláku, tak nejspíš kvůli věcem, jako jsou zahrada, soukromí, klid, úplně jiný princip a kvalita bydlení jako takového a to oproti bytovému „králíkárně“ paneláku, splňujě panelový domek prakticky stejně, jako domek cihlový. Takže ano, v matroši rozdíly bezesporu jsou a mohou mít i vliv na porovnání kvality mezi cihlovým a panelovým domem, ale se vkusem to opět jinak nesouvisí. Jde tu prostě o „vlastní dům“ a to je s bytovým panelákem nesrovnatelné ![]()
A bezesporu je to také o možnostech
Ano „z paneláku do paneláku“ zní divně, ale „můj vlastní“ panelák, také zní o mnoho lépe, než „náš družstevní“
![]()
Jinak, jak jsem psal, po přečtení těch recenzí na Canabu, jsem z ní vyléčený. Je fakt, že na stránkách a přes obchodní zástupce, tedy když „loví klienta“, vystupují opravdu velmi solidně, ale jak jsem se dočetl, tak jakmile z lidí vypadnou zálohy, tak je veškerá solidnost v háji ![]()
Možná trochu OT, ale nedá mi to… (teda nečetla jsem vše,možná už to někdo zmínil…)
Zakladatelko, pokud tvůj hlavní důvod, proč chceš do rodinného domku, je hlavně hluk a sousedi, tak ti hlavně budu držet palce, abyste nedopadli tak, že:
Nechci strašit, jen tě chci ujistit, že na venkově mají tvoji sousedi MNOHEM víc možností, jak vás obtěžovat hlukem a smradem ![]()
K tomu hluku - naprosto souhlasím. Bydlíme v paneláku a máme tu podstatně větší klid než na barácích u babiček. Tam, když jde syn po obědě spát, tak všichni sekají trávu, v lepším případě dřevo na cirkulárce… Ráno štěkají psi a kokrhají kohouti jak střelení … V zimě soused pálí snad PET lahve, že mnohdy je tam horší vzduch než u nás v Ostravě. Takže tak ![]()
Martina
Taťko F v jednu chvíli už jsem si myslela, že jsi snad zaměstnanec Canaby…
Máš pravdu, že označení z paneláku do paneláku může vyznít špatně.
Možná z venku nebo na pohled vypadají všechny domy stejně (pokud teda nechceš echt ušetřit a místo fasády nenecháš vymývaný kamínek, pak je to jasné) Ale užitné hodnoty ve vnitř jsou pořád stejné jako v panelovém bytě. To bohužel nezměníš. Slyšíš všechno a všude.
Pokud chceš takovým dům tak na něj přece nebudeš jen koukat…
Již 5let koukám z okna na dvě Canaby (a povím ti, že to není nic krásného…
)
Za druhé s nimi máme zkušenosti z jiné lokality, kde si z naší stavby kamion nebo bagr už nevím, dovolil přejet přes jejich prázdný pozemek a udělal jim tam stopy. No takové chování jsme opravdu ještě nezažili. Posílali nás přes dopisy k soudu a vyhrožovali kde číms. Místo aby se slušně domluvili a řekli, že jim to vadí. Nebudu to rozepisovat, ale asi si taky změnil názor. ![]()
Prostě za sebe to můj favorit není.. ![]()
Škoda, že zakladatelka nenapíše co by jí zajímalo blíže, nebo jak to vidí.
jsem vyučenej zedník, před 8 lety jsem koupil domeček špatným stavu 3 plus 1 za 260000kč a ten domeček jsem celej svépomocí opravil , oprava mě stála 300000kč. tak podle mého názoru , když je člověk šikovnej tak je pro něj hodně výhodný koupit domeček špatným stavu . A domeček se dá postavit svépomocí za 800000kč až 1200000 4 plus 1 záleží na velikosti, ale stou podmínkou , když máte svůj pozemek.