Dobrý den, zajímalo by mě, zda se dá zjistit pohlaví ještě netransferovaného embrya? Věděli jste to někdo před ET/KET?
Dá se zjistit pohlaví embrya?
Přečtěte si článek: Určení pohlaví dítěte - od kterého týdne?
Pokud vím zjistí se to po vyšetření pgs.Ovšem pokud ti jde o výběr pohlaví tak to nejde.. zavádí se to nejkvalitnější.
@eva valoi Jen mě to zajímalo, podle mě, nebo spíš toho, co jsem slyšela, se to nedělá, nesmí.
Pokud dělali genetiku embryí, tak embryolog pohlaví ví. Jestli ti to řeknou před zavedením je věc druhá, ale pochybuju o tom. Vybrat si nemůžeš. To lze jen v případě genetických vad vázaných na pohlavní chromozomy.
Dá, ale stojí to velký peníze. Zjišťuje se to za účelem výběru, pokud jeden z rodičů má přenosnou nemoc na určité pohlaví. Jestli si představuješ, že ti to zjistí a transferují ti holčičku, protože se ti líbí šatičky a sukýnky, tak to se fakt nesmí.
@Anonymní píše:
Dobrý den, zajímalo by mě, zda se dá zjistit pohlaví ještě netransferovaného embrya? Věděli jste to někdo před ET/KET?
Asi nejlevnější metoda je … počkat.
Mně by v této souvislosti zajímalo, jestli to lékaři můžou říct po oplodnění. Třeba když už se ví, že se embryo ujalo. Ze by si někdo chtěl vybrat už jaksi nehrozí, tady jde už jen o zvědavost. No a oni tu informaci mají, tak proč ji nesdelit? Jde to?
@chaela ano, potom to řeknou. Můžeš taky chtít k nahlédnutí protokol z genetiky a tam to je.
Dělali nám PGD, řekli že pohlaví vědí, ale že nám ho nesdělí, protože je to neetické. A to nám zůstalo jediné dobré embryo, takže o nějakém výběru nemohla být řeč,byli jsme jen zvědaví. Asi záleží jak kde.
@Serpentini nám právě taky odmítli sdelit pohlavi embrya; po pgs.a to taky zbylo jen jedno.
Provozovatelem tohoto serveru je MAFRA, a.s., se sídlem Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČO: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Společnost MAFRA, a.s., je členem koncernu AGROFERT.