Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Vzorek té vody asi nikde nemáš, že? Pak bych spíš radila jet do porodnice. Oni mrknou a řeknou ti, jestli se porod chystá nebo ne
Jestli to byla plodovka tak ještě poteče. Je jí celkem dost.
@Modesta vzorek nemám no, vše šlo do záchodu. Děkuji za radu a rychlé reagovani. ![]()
@Janli No ze mě nevyteklo zase nějak moc no. Děkuji za radu a rychlé reagovaní ![]()
mě při vstávání ze židle luplo v břiše (ten zvuk jako když prskne napuštěný balonek) a voda odtékala a nijak se nedala zadržet. Nejlepší ti poradí v porodnici.
@Janli píše:
Jestli to byla plodovka tak ještě poteče. Je jí celkem dost.
No… mě odtekla plodovka na záchodě, aniž bych to věděla. Taky jsem byla prvorodička a nepoznala jsem to. V nemocnici se divili, že dítě bylo už pár hodin na suchu a já vyvalené oči, že co to jako má být. Až pak jsem si vzpomněla na ten záchod.
@annasmyc Tyjo, takový zvuk už jsem slyšela z břicha asi 2×, říkala jsem si že asi o něco zavadil, teď jsem docela vyděšená, ale voda by vytekla ven a nezdrzovala se ve mě, že? Také děkuji za rychlé reagovaní ![]()
Ahoj, urcite bych se nechala vysetrit co nejdriv, presne takhle odtekla plodovka mne, taky jen jako velke curani na zachode. Jen teda mne zadrzet nesla
drzim palce!
Ja si teda myslím, že plodová voda zadržet nejde. Mně teda ani náhodou nešla a byla to úplně čirá tekutina, moč je žlutá, takže dle toho bys to taky mohla poznat. Mně odteklo velké množství najednou a pak ještě postupně odtékala celou noc, bylo toho opravdu hodně. Já jsem žádný zvuk nezaregistrovala, prostě to najednou z ničeho nic začalo strašně téct, jako kdyby někdo ze mě vypustil kýbl vody, takže jsem to hnedka poznala. Naštěstí to bylo doma večer a ne někde v samošce nebo venku. Do porodnice jsem musela jet s ručníkem mezi nohama, protože to pořád teklo. Myslím, že po špitálu než jsem se dostala do porodnice, měli co uklízet, protože a i tak mi to sem odteklo na zem, ale nemohla jsem s tím vůbec nic dělat, zadržet to opravdu nešlo.
@anjeliik Všichni píšete, že zadržet nešla, tak asi zbytečně plasim.
Ale dekuju za radu ![]()
@Zoe1 No mě ano, takže opravdu zbytečně plasim, a to jsem nechtěla. Zítra půjdu na kontrolu tak vyčkám do zítra. Děkuji za přispění do diskuze, pomohlo to
![]()
Sama mi neodtekla, pomohli při porodu a nedalo se to zastavit, bylo toho hodně a tekla několik hodin
@Stydlivka001 Taky záleží na tom, kolik toho bylo, ale plodovky je opravdu hodně.
@Stydlivka001 Tak to asi opravdu nebyla plodovka, když to šlo zadržet, to byla moč ![]()
Hele plodova voda nefunguje jako ve filmech. Neodtece vše najednou a nazdar. Teče to klidně i par hodin. A její absence je na břichu dost znát a lze i vidět obrysy dítěte.