Dálkové studium s novorozencem

13
7.9.13 18:30

Dálkové studium s novorozencem

Ahojky holky, já mám velké dilema..studovala jsem 2.ročník dálkového studia obor zdravotnický asistent. V druháku jsem otěhotnila a kvuli praxi ve třetáku jsem musela i přerušit. K mé smůle se žádný ročník neotvíral takže není kam propadnou. Takže varianty jsou-nová škola v jiném městě a to buď počkat rok a jit znovu do druháku a nebo teď hned nastoupit.Moc bych si přála nastoupit teď hned a dál pokračovat, ale mám strach jak to bude. Jelikož, jsem prvorodička tak si ani neumím představit co mě čeká.. také se bojím aby mě cestou do(ze)školy nepraskla voda protože od 38tt můžete porodit kdykoliv.Ale zase si říkam že kdybych zameškala hodně hodin, že by šlo nějak domluvit s učitelema a pak si dohonit zkoušky..A co kojení? Bylo mi řečeno, že se prý vůbec nevyspím a že to bude náročné..a někdo jiný mi řekl, že to zvládnu když mi někdo pomůže hlídat atd… A nebo počkat rok a znovu opakavat druhák, jenže to si říkám dva roky čudu co jsem teď mohla mít. A padá na mě depka..Holky prosím Vás, nemáte nebo neměla jste některá z Vás podobnou situaci? Poraďte mi..já opravdu nevím..jsem opravdu zoufalá..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2418
7.9.13 18:36

Ahoj, já teď studuju 1.ročník VOŠ dálkově, ale nekojím, takže při hlídání a tak neni problém…záleží na tobě, já jsem třeba opravdu ráda, že se dostanu mezi lidi a mám nějaké odreagování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
7.9.13 18:40

Zkušenost osobní nemám, ale zvládnout se to určit dá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
7.9.13 18:46

Holky, já si taky říkám.. ale mám strach z toho jaký to bude kolem toho porodu když ho mám v listopadu..aby mě to nechytlo třeba v autobuse nebo ve škole už se vidím jak řeknu při hodině-PRASKLA MI VODA- :) Jinak moooc děkuji za podporu.. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7215
7.9.13 18:47

V těhotenství, po porodu i teď s ročním dítětem stále studuji normální denní studium (na SŠ s individuálním plánem, teď na VŠ jsem si udělal rozvrh na tři dny v týdnu)
je to makačka, upřímně hned po porodu - dva týdny jsem normálně musela chodit do školy a dělala jsem zkoušky. Byla jsem jak zombie a moc si toho z té doby nepamatuji jak jsem byla mimo (dle okolí jsem prý vypadala hrozně). Ano, na začátku se pravděpodobně nevyspíš ale potom už je to v pohodě, takže za mě se dá klidně přetrpět i to hrozné než to odkládat o další dva roky.

Je to na tobě ;) ale já nekojila a s kojením bych to asi měla ještě komplikovanější.

Já jsem za to ráda, mám pocit že nedřepím jenom doma ale dělám něco pro budoucnost. Po rodičovské dovolené se musí do práce a já nechci skončit jako pracující za minimální mzdu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.9.13 18:48
A nevyjde ti škola vstříc tak, aby jsi mohla pokračovat. U nás ve 3. ročníku taky spolužačka otěhotněla, rodila ke konci školního roku a škola jí umožnila splnit si praxi s denními studenty hned v začátku těhotenství. Na teorii dojížděla podle jejích možností, musela samozřejmě splnit všechny zkoušky a písemky. Maturovala normálně s námi. citace] @Lindnaa píše:
Ahojky holky, já mám velké dilema..studovala jsem 2.ročník dálkového studia obor zdravotnický asistent. V druháku jsem otěhotnila a kvuli praxi ve třetáku jsem musela i přerušit. K mé smůle se žádný ročník neotvíral takže není kam propadnou. Takže varianty jsou-nová škola v jiném městě a to buď počkat rok a jit znovu do druháku a nebo teď hned nastoupit.Moc bych si přála nastoupit teď hned a dál pokračovat, ale mám strach jak to bude. Jelikož, jsem prvorodička tak si ani neumím představit co mě čeká.. také se bojím aby mě cestou do(ze)školy nepraskla voda protože od 38tt můžete porodit kdykoliv.Ale zase si říkam že kdybych zameškala hodně hodin, že by šlo nějak domluvit s učitelema a pak si dohonit zkoušky..A co kojení? Bylo mi řečeno, že se prý vůbec nevyspím a že to bude náročné..a někdo jiný mi řekl, že to zvládnu když mi někdo pomůže hlídat atd… A nebo počkat rok a znovu opakavat druhák, jenže to si říkám dva roky čudu co jsem teď mohla mít. A padá na mě depka..Holky prosím Vás, nemáte nebo neměla jste některá z Vás podobnou situaci? Poraďte mi..já opravdu nevím..jsem opravdu zoufalá..
  • Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.9.13 18:50

No a jestli máš rodit někdy teď, tak stačí, když si praxi odchodíš s denními studenty třeba až v prosinci. Tedy beru to podle té naší školy, vše je o lidech a když je snaha, tak se dá vyjít všemožně vstříc. U nás ta snaha byla.

• Citovat
  • Upravit
8937
7.9.13 18:58

No ono je to tezko radit, protoze kazde dite je jine, nektere se nakoji, prebali a spi, jine temer cele dny a noci probreci. U hodneho miminka se da asi studovat v pohode, ale urvanek dava zabrat i normalne, natoz tak u nej studovat. A to, jake budes mit miminko ty ti nikdo dopredu nedokaze rict.
Kazdopadne preju pohodovy zbytek tehu :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elessar
7.9.13 19:17
@Lindnaa píše:
řešila jsem to samé a nakonec se rozhodla rok počkat. No a teď toho lituju, protože jsem klidně mohla jít teď od září :D porodila jsem dřív, už v červnu, takže by prcek byl už větší a ani jsem se nerozkojila, takže je na UM…a já tak mohla klidně studovat, i hlídání by se našlo…ale bohužel, přihlášky se podávaj do konce března a to jsem ještě věděla prd :?
  • Citovat
  • Upravit
zuria
7.9.13 19:46

Tak zvládnout se to určitě dá. Ale není to zadarmo. A jak někdo psal, tak ve škole se to snad dá domluvit. Já vystudovala VŠ se dvěma dětma plus jsem si ještě dělala jeden dvouroční kurz. První dcera nespavec, uřvánek, spinkala jen v kočárku a kojila jsem do roka, nic jinýho nechtěla, tak jsem ji tahala i na zkoušky a tam mi jí před třídou hlídal manžel nebo lítal s kočárkem po okolí. Do školy jsem jela i v den plánovaného porodu, protože se nic nechystalo. V šestinedělí jsem měla dokonce zkoušku, dokonce u obou dětí. Já bych asi neodkládala, je dobrý, když člověk z toho studia vůbec nevypadne. Ale byl to hukot, přes den jsem musela vše zvládnout - děti, domácnost a učila jsem se, když spaly nebo když vozila babička nebo kamarádky. Náročné taky bylo shánět hlídání na návštěvy v archivu a v knihovně kvůli bakalářce a pak diplomce. Takže večer žádná televize, knížka, nic, psala jsem referáty, seminárky nebo se učila. Kolikrát jsem v nouzi spala třeba i jen dvě hoďky. Emimino jsem taky objevila až po dokončení školy. Já si teda domluvila individuální plán, takže jsem do školy nemusela denně, ale většinou to znamenalo další práci navíc, samozřejmě jsem tam ale musela na nějaká výstupy a pak na zkoušky. To se to plácalo s hlídáním, jak se dalo. Na zkoušky padla i velká část manželovy dovči. Praxi jsem dokonce absolvovala v 9.měsíci těhotenství a starší dceru mi hlídala kamarádka. Takže dalo se to, ale nebylo to zadarmo, ale na druhou stranu mě škola bavila a bylo supr dělat i něco jinýho než se prďolit kolem dětí, měla jsem pocit, že nekrním.

• Citovat
  • Upravit
1035
7.9.13 19:54

Já studovala dálkově s první. Poprvé jsem jela do školy na celý den 5 týdnů po porodu, mlíko namraženo odstříkané a krmil manžel. Jezdila jsem takhle 2 roky. Kojila jsem 10 měsíců. A druhý rok ještě na pol. úvazek v práci. Dalo se, dokonce mi přišlo, že čím byla menší, tím to bylo snazší.
Další školu jsem končila s malou v břiše (13tt u státnic), větší byla školní a práce na plný úvazek. To už šlo hůř.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6230
7.9.13 19:54

Já budu rodit přelom listopadu a prosince, studuju dálkově. Přerušovat nechci, zažádala jsem si o individuální studijní plán. Kojit plánuju a věřím, že s ISP to půjde (pokud to nebude ten uřvánek :mrgreen: ). Přednášky nejsou povinné, cvičení zas tolik nemáme a tam doufám, že to budu moci nahradit různými seminárními úkoly. Co se týče zkoušek, tak budu žádat učitele o individuální termíny, abych nerušila ostatní studenty (zkouškové mi začne ještě v šestinedělí).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14475
7.9.13 19:56
@elchirk píše:
No ono je to tezko radit, protoze kazde dite je jine, nektere se nakoji, prebali a spi, jine temer cele dny a noci probreci. U hodneho miminka se da asi studovat v pohode, ale urvanek dava zabrat i normalne, natoz tak u nej studovat. A to, jake budes mit miminko ty ti nikdo dopredu nedokaze rict.
Kazdopadne preju pohodovy zbytek tehu :hug:

naprosto a zcela souhlasím, záleží hodně na dítěti a pak na hlídacích možnostech

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
426
7.9.13 19:57

Ahoj, já budu asi z jiného soudku… Nemám vlastní zkušenost, ale přemýšlela jsem o studiu u mateřské. Zatím jsem se na to vy… Jsem taky prvorodička, malej má teď 8měsíců a po tom, čím jsme si prošly první týdny, no jsem ráda, že jsem neměla nic dalšího na starosti, natož zkoušky a pod… Záleží jaký budeš mít mimčo, jestli bude náročné a řvavé, nebo sluníčko andílkovský a to ti nikdo dopředu neřekne.
Já vím, každá tady píše že nechce zakrnět, chce jít mezi lidi… to se dá snad i s mimčem a nemusí to být zrovna do školy ne?? Jednou jsme se rozhodli rodit a vychovávat, tak si nejsem jistá, jestli bysme toho nechtěli nějak moc…??? Užiješ si mateřství když budeš šprtat na testy a zkoušky???
Chce to všechno promyslet :nevim: ale já bych počkala :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1035
7.9.13 19:59

@bikerka z mé zkušenosti bych naopak nečekala. Mateřství nekončí návratem do práce a je to pak se studiem náročnější. Navíc s miminkem je toho času opravdu víc. Ale ber to jako můj názor, nikomu to nenutím, každá jsme jiná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze