Dálkové studium? Žádné hlídání

Napsat příspěvek
Velikost písma:
718
19.3.13 14:36
@Liduše píše:
U nás taky hlídá manžel :)
No, pokud jsi bez chlapa a s otcem dítka nemáte dobré vztahy tak těžko radit. U nás ještě fungují prababičky - nebála bych se jim dítko svěřit když bych byla hodinu na zkoušce - tu hodinu snad zvládne každý.
Když se učím doma, tak většinou hlídá manžel nebo malý spí. Zkoušku jsem řešila zatím jednu a to jel manžel se mnou. Jinak jsem měla v záloze dědu a nebo prababičku. Taky jsou hlídací kamarádky. Na ty zkoušky se většinou někdo najde :)
Kámošce hlídala babička (její maminka) - brala si na to v práci dovolenou :palec:

Prababičku bych dostupnou měla, ale bydlí odsad asi 20 km, jenže nejezdim tam prakticky vůbec tak je mi blbý tam ject jen proto že něco chci :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1619
19.3.13 14:48

Tak tam zajeď a zkus se domluvit alespoň se víc uvidíte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1900
19.3.13 14:59

@misacek00 hele, buď sháníš hlídání, nebo hledáš důvody proč tu školu nedodělat :) Já bych teda vyčerpala všechny možnosti. Dokonce jsem už jednou přemýšlela i nad tchánem, sice jsem se zařekla že bych mu dítě nesvěřila, ale kdybych prostě nikoho jiného neměla tak mu klidně řeknu. Co prarodiče z druhé strany? Ti by nebyli ochotní?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
19.3.13 15:13

Mamka i ségra měli už kvůli mé zkoušce dovolenou, jeden den se dá domluvit lehko :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
718
19.3.13 15:15
@Liduše píše:
@misacek00 hele, buď sháníš hlídání, nebo hledáš důvody proč tu školu nedodělat :) Já bych teda vyčerpala všechny možnosti. Dokonce jsem už jednou přemýšlela i nad tchánem, sice jsem se zařekla že bych mu dítě nesvěřila, ale kdybych prostě nikoho jiného neměla tak mu klidně řeknu. Co prarodiče z druhé strany? Ti by nebyli ochotní?

Na druhé straně už není nikdo živý, mám jen jednu babičku která ted bydlí u tety, protože upadla a zlomila si krční obratel, jinak je v pohodě takže to hlídání by snad zvládla, ale nejspíš to dopadne tak že počkám ty dva roky, protože syn potřebuje důslednou výchovu aby uměl vše co bude potřebovat aby ho vzali do školky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1619
19.3.13 15:23

Připadá mi že se ti do studia ani moc nechce.Tak to nech zatím plavat a uvidíš jak se to vyvrbí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
19.3.13 15:28
@misacek00 píše:
Na druhé straně už není nikdo živý, mám jen jednu babičku která ted bydlí u tety, protože upadla a zlomila si krční obratel, jinak je v pohodě takže to hlídání by snad zvládla, ale nejspíš to dopadne tak že počkám ty dva roky, protože syn potřebuje důslednou výchovu aby uměl vše co bude potřebovat aby ho vzali do školky
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Nonic, však poznáš časem, proč se tlemím ;)
U nás ve školce teda berou podle věku, nikoli podle schopností :nevim:
A k tomu studiu - no holt nic není zadarmo, ale i za ty dva roky to dáš, ne? ;)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
718
19.3.13 15:36
@Gina108 píše: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Nonic, však poznáš časem, proč se tlemím ;)
U nás ve školce teda berou podle věku, nikoli podle schopností :nevim:
A k tomu studiu - no holt nic není zadarmo, ale i za ty dva roky to dáš, ne? ;)

Jo? takže nemusí vadit že bude na plínách, neumět sám jíst apod.?To nemůže být pravda…a nechci jít na 2 ale na 3 roky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1900
19.3.13 16:01
@misacek00 píše:
Jo? takže nemusí vadit že bude na plínách, neumět sám jíst apod.?To nemůže být pravda…a nechci jít na 2 ale na 3 roky

tak to chudáci děti maminek co chodí do školy :D nevezmou ti ho do školky už od 3? bys ho to do září naučila, začala bys školu a od ledna by pak byl ve školce :) asi jsem blbá a moc si to idealizuju, co? Kámoška dodělává maturu, doma má 2 děti a jezdí tam jen o víkendech - to by ti mohla hlídat ta ségra :)
každopádně tu padlo rad celkem dost :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
19.3.13 16:36

Kdo chce hledá důvody, kdo nechce výmluvy. sama jsem všechny maminky co studovaly obdivovala. ted když už mám i svoje dítě, tak o to víc. sama bych do toho nešla. i pro svobodnou a „jen“ pracující to bylo vyčerpávající

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101918
19.3.13 16:46
@misacek00 píše:

No, to by vadilo, na druhou stranu nevím proč by byla potřeba důsledná výchova, aby se 3 leté umělo najíst a bylo bez plín 8o plus tedy jak se občasné hlídání vylučuje s výchovou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
19.3.13 18:31
@misacek00 píše:

Tak to záleží. U nás třeba od dvou let do státní školky neberou vůbec - i kdyby si to dítě umělo samo uvařit :mrgreen: ale do soukr. miniškoličky berou dvouleťáky i s plenama, i ty děti krměj 8)
No a silně pochybuju, že ti nějaká důsledná výchova pomůže např. k dřívějšímu odplenkování. Já mám zkušenost, že k tomu prostě musí dozrát nervová soustava dítěte. Syn má třeba pleny na noc ještě teď a dcera je od 20 měsíců komplet bez plen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
718
19.3.13 19:12
@j.a.n.i1 píše:
No, to by vadilo, na druhou stranu nevím proč by byla potřeba důsledná výchova, aby se 3 leté umělo najíst a bylo bez plín 8o plus tedy jak se občasné hlídání vylučuje s výchovou?

Tak znáš babičky dítě akorát rozmazlí a všechno jim dovolí, když budu důsledná a budu ho to učit určitě se to naučí spíš než kdybych s tim nic nedělala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1619
19.3.13 19:17

@misacek00 :od toho, ale babičky jsou. Vychovávat budeš přece ty a občasné pohlídání nic nezkazí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2693
19.3.13 19:30

@misacek00 Vím jak se cítíš. U mě je to trochu jiné. Hlídání teoreticky mám. Bydlím z otcem a macechou. Mno Macecha je už v důchodu jenže už hlídá jednou týdně SVOJE VNUČKY. Navíc u mě je problém že pokaždé když opravdu potřebuju hlídat tak se dceři (10m) něco stane. Buď jí upadne :zed: :zed: nebo odněkad spadne na něco narazí. Její vnučky 4r a 16m jsou klidné. Kam je posadíš tam jsou a moje je živel.
Podala jsem si přihlášku na dálkové studium a čekám jestli mě vůbec příjmou mám bohužel průměr 2.4. A pokud ano, bude dcera jednou týdně putovat mezi třemi kamarádkami a sousedkou. Doporučuji si domluvit se s kamarádkami. Určitě se najde některá co je na RD a jednou týdně by si udělala čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze