Další dítě?

266
17.2.05 14:17

další dítě?

Prosím,poraďte
z čeho se mi vypočítá další mateřská dovolená,když znovu otěhotním v průběhu či po rodičovské dovolené?U zaměstnavatele mám smlouvu na dobu neurčitou.Slyšela jsem,že další mateřská se vypočítává z příjmu za poslední rok(v případě rodičovské dovolené je to teda hrůůůza!).Musím jít znovu do práce,abych měla příště „slušnou“ mateřskou? Malýmu je teprve 10 měsíců a já už bych nosila další bříško.Jenže,nic není zadarmo :evil: .Díky.Katty

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2434
17.2.05 14:25

Ahoj Katty,
druhá mateřská mi právě skončila a byla stejná jako ta první. Do práce jsem mezi tím nechodila. Takže si užívej dalšího bříška co nejdříve :D
Katka a Míša 3 roky a Vítek 4 měsíce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2304
17.2.05 15:14

Ahoj,
mně dali další mateřskou podle toho na jakou částku jsem měla s nima smlouvu. Nebyl problém. A to jsem měla dokonce odklad na rok a stihla jsem porodit dítko 4 měsíce před synkovýma 4 narozeninama. Buď klidná a užívej si rodičovské „dovolené“ :?: to nechápu, který pako tohle vymyslelo. Že by chlap?
Stefinka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.4.13 19:22

Maminky, mám teď období, že nevím co se sebou. Dceři budou čtyři roky, skoro rok chodím do práce, baví mě, naplňuje mě, pracuju v oboru. Finančně jsme si po mateřské hodně ulevili, začíná nám firma stavět dům. Zároveň chci další dítě, právě si připadám jak šílená, mám pocit, že chci všechno. A ono to nejde. Měly jste někdy takové pocity, takové stavy, že prostě dítě chcete, zároveň nevíte jestli teď nebo třeba za tři roky. Práce je pro mě důležitá, na druhou stranu rodina určitě víc. Vím, že mi asi nikdo neporadí, vím, že je to na nás. I tak budu ráda za reakce a hlavně by mě zajímalo jestli má někdo takový chaos v hlavě jako já teď.

• Citovat
  • Upravit
1698
16.4.13 19:31

Ja jsem stejna.ale posloucham mozek.je mi 24,tak myslim ze jeste mam cas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1057
16.4.13 19:46

Ahoj, ja to mam stejne. prvni jsem chtela hned. druhe jsem nechtela.pak jsem se bala, ze jsem tehu.kdyz se tehu nepotvrdilo, tak mi to bylo lito a mimi jsem chtela.mela jsem smisene pocity.chci,nechci :D zkus si napsat pro a proti.nebo az se rozhodnes, ze opravdu jo, tak se prestante chranit a az to prijde, tak to prijde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.4.13 19:51

Tak se přiznám, že jsem ráda, že v tom nejsem sama. Občas je to teda opravdu na palici. Jdu sednout a zkusit napsat ty plusy a mínusy.

• Citovat
  • Upravit
2451
16.4.13 20:18

@katty Ahojky, resim stejne dilema. Mam taky 10 mesicni dite (14. cervna 2012) a od brezna se s manzelem pokousime o druhe. Obcas moc chci, obcas se bojim, jake ty prvni roky s dvema detmi blizko u sebe budou..ale zatim tehotna nejsem, tak to nechavam prirode a ono to dopadne, jak ma ;) PS: Jinak jsem na 2lete rodicovske a podari-li se mi nastoupit na materskou pred koncem tohoto obdobi (tj. ze bych k 14/6/2014 mela byt ve 32tt), tak mam narok na stejnou materskou jako u 1. ditete; prip. musim byt tou dobou aspon tehotna a jit pak na neschopenku (budu propustena kvuli nadbytecnosti)..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.1.16 14:31

Já takoví chaos mám ale jestlyže máš jen jedno dítě tak bych ti doporučila zeptata se tvé dcery jesltly by chtěla sourozence :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí