Můžu otěhotnět?

43
16.2.05 07:46

Můžu otěhotnět?

Ahoj maminy,
měla bych dotaz ohledně opětovného otěhotnění. Jsem 3 měsíce po porodu, miminko plně kojím a ještě jsem nedostala měsíčky. Antikoncepci jsem nikdy nepoužívala a nepoužívám. Je možné, abych v tuto dobu znovu otěhotněla? Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymni
16.2.05 08:00

Úplně s přehledem, se mnou do třídy chodily na střední 2 holky, které byly od sebe o 10 měsíců - počato tedy ještě v šestinedělí! :lol: Ale na druhou stranu, pokud intenzivně kojíš, tak se tělo rozhodně menstruovat třeba až po půl roce nebo roce (viz moje kámoška), takže absence MS neznamená nic. Zkus TT. :wink:
 Cami

• Citovat
  • Upravit
43
16.2.05 08:03

Ahojky,
taky jsem se po porodu zajímala, jak je to s otěhotněním- zjistila jsem toho:
Pokud plně kojíš, funguje po dobu první šesti měsíců po porudu něco jako „laktační antikoncepce“. Možnost, že by proběhla ovulace a tudíž bys mohla normálně otěhotnět je malá (asi 10 %), díky maminkovským hormonům u většiny žen v tomto období k ovulaci vůbec nedochází.
Po šesti měsících už se možnost, že tělo začne normálně ovulovat, zvyšuje - taky v závislosti na tom, že se začíná s příkrmy…
Já osobně jsem první menstruaci dostala až 9 m po porodu.
Měj se krásně.
 Petra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
154
16.2.05 08:05

Je to sice málo pravděpodobné, ale možné to samozřejmě je. Když si uvědomíš skutečnost, že cyklus sice papírově začíná menstruací, ale reálně by ta menstruace měla přijít po proběhlé ovulaci (není pravidlo), tak se ti může stát, že nezačneš menstruovat právě proto, že už budeš těhotná. Na samotné kojení se tak docela spoléhat nedá. Už řadě párů to i přes intenzivní kojení selhalo a teď mají děti třeba 10 - 11 měsíců od sebe :) Pokud to takhle nechceš, je vhodný alespoň kondom, to určitě.

D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
9.9.05 13:12

mozne to je pokud nepouzivas kondom, ale podle menstruace to nepoznas, zkus test, menstruace po dobu kojeni nemusi prijit vubec

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

K2 Complex