Další dítě, nebo práce?

133
19.1.15 10:49

Další dítě nebo práce

Ahoj, syn jde v září do školky a já už řemýšlím co s naší rodinkou dál, chceme tři děti pokud je dokážeme zabezpečit a je nám jedno jak přijdou ale teď se mi nabízí tři možnosti, jelikož jsem pracovala na dobu určitou zaměstnaná už nejsem ale zpátky by mě bez problémů vzali, takže bych mohla pracovat tady tak dlouho abych měla nárok na mateřskou a další dítko. Druhou možnost mi nabýdla kamarádka, mohhla bych jít pracovat do německa v oboru jen s mnohem lepším ohodnocením( moc mě to láká ale myslim si že se mi pak nebude chtít znovu za almužnu na mateřskou když už si zvyknu na určitej standard, a ještě bych se musela naučit řádně německy) a poslední možnost pořídit si hned další dítk, teď by to bylo ideální když by se narodilo akorát když mě bude rodičák končit a další rodičák by si na sebe vzal chlap. Co byste dělali vy, poraďte ještě další pro a proti, iž si dělám i seznam:-D chlap mi nechal volnou ruku… Děkuji za pomoc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4373
19.1.15 10:58

A co když se dítě nepodaří?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
133
19.1.15 11:01

Tak jedna možnost odpadává:-D ale o tom pochybuju sračí se na mě podívat a je to:-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6942
19.1.15 11:02

@BlueFairy Proč by to teď měla řešit? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6942
19.1.15 11:03

Já bych zkusila to Německo, na další děti máš zřejmě čas, myslím věkově.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
19.1.15 11:04

To by sis asi měla rozhodnout sama. Já nevím, ale buď chceš další dítě a budeš tedy dalších pár let třeba doma, nebo zkrátka cítíš, že se potřebuuješ vrátit do práce a z dalších let doma se zblázníš. Jsou to dvě naprosto odlišné situace. Pokud Ti o nic nejde, můžeš tomu nechat volný průběh a ono se to vyřeší samo. Buď práce, nebo dítě. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2075
19.1.15 11:06

Já bych šla do práce, konečně zase zapojit mozek na 100% a vrátit se do oboru, mezi lidi atd. Každý to ale má jinak, doma na MD mě to nebavilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1108
19.1.15 11:08

@Nancynka Poslechla bych sve srdce:-)..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
133
19.1.15 11:11

Budw ještě dlouhý přemýšlení, myslela jsem že my to ulehčíte ale nic moc teda :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7266
19.1.15 11:23

Tak to já mam zase vymyšlené tak, že teď jsem s malou doma, chci navazovat dalším mimi a potom do práce a tam už zůstat. Já si zase totiž neumím představit někde opět začínat a zase skončit, protože odejdu na několik let domů a potom zase začínat. Ale je to vyloženě na každém, jak se na to cítí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6942
19.1.15 11:24

@Moncinas Zase je škoda přijít o mateřskou, kvůli tomu bych se do té práce klidně na chvíli vrátila, i kdybych chtěla děti brzo po sobě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
19.1.15 11:24

@Nancynka Hele já třeba už po dvou letech myslela, že mi doma hrábne, takže mě práce fakt zachránila. Pokud to tak nemáš, tak bych asi šla do druhého dítěte - vidím na sobě, že teď už s těžko představuju, že bych z práce zase šla do plenek, kojení, nočního bdění atd. Nevím, zda na Tebe práce v Německu počká, ale pokud je šance, že jo, tak bych si asi dala to dítě.

Ale je to jen můj pokus říct si, co by, kdybych byla ve Tvojí kůži. Možná to ucítíš úplně jinak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16141
19.1.15 11:25

A proč jste s druhým doteď čekali? Syn mohl jít do školky a tys mohla mít už roční doma, neměla bys takový výpadek v práci. Jestli si věříš, že otěhotníš ihned, tak si dejte dva měsíce, a když se nepovede, uvidíš, jestli převáží těšení se na práci nebo smutek z toho, že další pokus bude až za pár let.
Jestli neřešíte finance, je to přeci úplně jedno. Jen pokud vnímáš Německo jako šanci, která už s více dětmi není realizovatelná, přikláněla bžch se k tomu zahraničí, znalost jazyka a zkušenosti ti i za pár let mohou pomoci s prací v ČR.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5826
19.1.15 11:27

@Nancynka Vzhledem k tomu, že pro mě je i dvouletá mateřská dlouhá a při představě být doma další 2 roky bez přestávky… :? Takže já bych s dítětem počkala a určitě bych se vrátila do práce, ale tady v čechách. Máš přece malé dítě, takže to Německo mi nějak nesedí :think: Nebo bydlíš někde těsně u hranic?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Liz
2064
19.1.15 11:30

Já teda nevím, ale se dvěma dětma bez pořádné němčiny bych do německa asi nešla. Kdybys už tam pracovala před MD a teď se tam třeba vracela, tak je to uplně jiný. Vím o čem mluvím, žila jsem v zahraničí 5 let a než jsem se vypracovala na dobrý peníze trvalo dva roky. Z toho rok jsem chodila tři hodiny denně 5 dní v týdnu do školy a AJ. Nedovedu si představit, že bych tyhle dva roky dala s dětma. na lepší pozice Tě nevezmou, když budeš mít jen školní němčinu. Na horší pozice ano, ale tam je pak otázka, jestli to za to stojí.

Příspěvek upraven 19.01.15 v 11:31

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová