Další dítě, nebo práce?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Liz
2064
19.1.15 11:30

Já teda nevím, ale se dvěma dětma bez pořádné němčiny bych do německa asi nešla. Kdybys už tam pracovala před MD a teď se tam třeba vracela, tak je to uplně jiný. Vím o čem mluvím, žila jsem v zahraničí 5 let a než jsem se vypracovala na dobrý peníze trvalo dva roky. Z toho rok jsem chodila tři hodiny denně 5 dní v týdnu do školy a AJ. Nedovedu si představit, že bych tyhle dva roky dala s dětma. na lepší pozice Tě nevezmou, když budeš mít jen školní němčinu. Na horší pozice ano, ale tam je pak otázka, jestli to za to stojí.

Příspěvek upraven 19.01.15 v 11:31

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
19.1.15 11:30

@Slečna Ferka Já to mám stejně. Takže jsem nakonec ráda, že máme dvě děti hned za sebou a za rok a půl hurá do práce. Taky jsem pořád nevěděla, váhala. Pak jsem začala studovat, tak jsem si chtěla rodičákem vykrýt studium a rozhodli jsme se nakonec pro děti hned za sebou. No, druhé teda přišlo přesně o rok dřív, než jsem si plánovala, ale dneska nelituji. Mladší má rok a půl, starší tři a půl a už je to fajn. Za pár let se znovu vracet k miminu, plínám, příkrmům… už asi ne. Jsem ráda, že už se s nimi dá ledacos podnikat a jednoduše zpohodlním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
19.1.15 11:36

To má každý jinak a právěže dítě se naplánovat moc nedá, tak to prostě ani nelze… naplánovat. Já chtěla mít dvě děti co to půjde za sebou, byl to teda masakr, ale zpětně nelituju. Jak tady někdo psal, osobně si nedovedu představit, že dítě ve školce, já na rok dva do práce, pak zase doma, pak zase dítě ve školce (starší ve škole) a zase hledat práci a zase se učit a zaučovat nový věci? :nevim: Ale to je fakt na každým. :nevim: naopak, znám matky, co si druhý dítě pořídily až když měly doma školáka… a nemůžou si to vynachválit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Marry11
19.1.15 11:36

To je na tobě, ale řeknu ti člověk míní panbuh mění, my měli plány mít 3 potomka a čekám pokud se dočkám na něj už pomalu přes 2 roky musela bych to spočítat - 9M snažení dcera zařídila pokaždý bacila na den D, další měsíce čekání, nevyšlo to, další 3 měsíce čekání a vyšlo to napoprvé dcera nastoupila do šolky v říjnu a už v říjnu to tu rozjela s bacily. A čekám stále a ještě není stále narozený.

takže aby mi klapl rodičák to jsme taky tak chtěli neklaplo by to.
Ale my měli z pekla štěstí nevím zda to nazývat štěstí, že mi 5 dnů před koncem končila Mateřská dovolená a už jsem měla nastupovat do práce - kde bych dala výpověd neměla bych nervy chodit mezi lidi ted už jak mam malého je to užasný - ale lidi mně začnou štvat od května nebo až mně uvidí ale bunda to jistí.

No a jsou na neschopence - uplně easy jsem ji dostala stačilo přijít s pozitivním testíkem.

A snad se dočkám, takže ono nejde vše nalinkovat, at to klapne finačně dítě at klapne časově to jsem ted opravdu viděla, jak to není jednoduchý a člvoěk už se bude bát až do smrti u všech dětí, aby měli v životě jen štěstí

držím palce ve výběru ;)

• Citovat
  • Upravit
Marry11
19.1.15 11:41

Holky obdivuju, ale já bych to po 2 letech nedala po těch 3 ano, ale nakonec v závěru jsem usoudila, že Nela je takovej mazlík rozbrečí se hned jak smutní, dkyž není hýčkaná, že by to pro ni byl zápřah na nervy ted bude mít skoro 4 roky, ale i tak se asi lekne, že nebude už aspon někdy první nebo druhá.
je to boj těch dětí o pozoronost :lol:
jak vyhlásím pohádka každá má svoji knihu a ted kterou číst první :mrgreen: :mrgreen:
Chudák prvorozený jsem zjistila, jsem si musela koupit i knihu a vše co o tom píšou to tak je největší důraz je na prvorozeným dítěti :mrgreen:
prvorozený nebo handikap se to myslím jmenuje musela bych se mrknout a fakt sem se nesmála, aspon ta Nela to tak řídí :mrgreen:
musím s ní zatočit :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
133
19.1.15 12:50

Děkuji zase doplnim seznam pro a proti :-) no uvidíme jak to s náma osud vykoulí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4624
19.1.15 13:50

A kde bude dítě, když ty budeš pracovat v Německu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
133
4.3.15 09:33

@LadyLada no ve šklce :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová