Damiánek a jméno pro brášku

Napsat příspěvek
Velikost písma:
929
16.9.14 09:30

To byl asi povzdech nad tim, kam se tahle spolecnost dostala a jakyma shitama lidi masiruji deti. A tim myslim i naprosto silena jmena. Nemyslim nikoho konkretniho. Teda vlastne jo. Vsechny kdo sympatizuji s vyjmenovanymi katastrofami v mem predchozim prispevku :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
16.9.14 10:04
@Renčula0 píše:
Znáte někoho se jménem Timon? Líbí se Vám to jméno?

Tak já znám Timony hned dva. Jsou to kluci (ne psi:-)), je jim zhruba kolem deseti let. Každý bydlí jinde, navzájem se neznají. Jméno se mi až tak nelíbí, ale znám podstatně horší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
16.9.14 10:05

Pokud se nemýlím Timon je řecké jméno…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
473
16.9.14 10:18

@Hlafka Souhlasím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1437
16.9.14 12:18
@Hlafka píše:
To byl asi povzdech nad tim, kam se tahle spolecnost dostala a jakyma shitama lidi masiruji deti. A tim myslim i naprosto silena jmena. Nemyslim nikoho konkretniho. Teda vlastne jo. Vsechny kdo sympatizuji s vyjmenovanymi katastrofami v mem predchozim prispevku :-)

Proč, když se ti nelíbí toto dle tebe poameričťování, tak používáš tento paskvil vytvořený z angličtiny, a nepoužiješ český ekvivalent :mrgreen: :?:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
929
16.9.14 12:43

Lemanka - asi jsi nepochopila podstatu veci, eh

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1730
16.9.14 12:49

Když jsme dávali Damiánka, každý se divil, co je to za jméno, dnes už se po nás inspirovali 3 rodiny, co znám a naše rodina si zvykla strašně rychle, takže myslím, že Timonek časem taky bude častější a oblíbenější stejně jako nyní Samuel, Kristián nebo S/Šimon. No každopádně děkuji za názory, holky, stále nejsem rozhodnutá, ale snad ten Kristiánek, i když se bojím, že na něj budou volat Krisi nebo Kriso (to už je lepší Denis penis než být za krysu…). No Timonek je stále ve hře, i Denis.
Denis Š (tam mi vadí to sš), syčí? :|
Timon Š (dost neobvyklé, více než Damián)
Kristián Š (oslovení Krisi, Kris…nic moc) :(
Samuel Š (je jich teď moc, módní vlna)
Na porodním sále :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13435
16.9.14 19:41

@Hlafka jen k tomu kornoutu. Není to americký zvyk, je to zvyk převzatý z Německa. V česko-německém pohraničí nic nového, chodí s ním děti už desítky let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
17.9.14 08:41

@banibag2 jen k tomu kornoutu, ano je to zvyk z Německa - jen tě ujist´uji, že celý život žiju v česko-německém pohraničí…Deutchland máme za humnama, jak se říká a přesto tohle tady nikdy nikdo do školy nenosil, vídám to občas až v posledních letech…takže u nás s tím opravdu nechodí děti do školy desítky let :P :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.9.14 19:13

Z tvýho výběru keltské jméno Kevin :palec:

Moje návrhy:
Keltská jména:
Bivoj, Aidan, Alan, Ailill, Finn, Lugh, Oskar

Slovanská jména:
Bohdan, Bohuslav/mil, Boleslav, Bořek, Branislav, Břetislav, Dalimil, Milan, Mnislav, Mnata, Přemysl, Slavoj, Slavomil, Svatopluk, Svetoslav, Tomislav, Vladan, Vladislav, Vlastislav, Vlastimil, Zbyněk, Zbyšek

Germánská:
Adolf, Bedřich, Gilbert, Hugo, Ivo, Wido, Ludvik, Oldřich, Vendelin, Viliam, Alwin, Hynek, Jindřic

Stránka se jmény: http://cs.wikipedia.org/…_p%C5%AFvodu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32
24.1.17 16:36

Tak jak se to dítě nakonec jmenuje?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1730
26.1.17 21:36

Kristián a říkáme mu Kristiánku nebo Kiki. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32
26.1.17 22:35

Tak to jste vybrali hezké jméno. Já mám Tadeáše a druhého bych chtěla právě Damiána, na základě toho jsem před nedávnem narazila na tuhle diskuzi. Kristián se mi líbí taky, ale toho manžel rovnou zavrhnul, stejně jako Kryštofa. Pak se nám ještě oběma líbí Šimon, ale nechceme dávat jména z první dvacítky, už Tadeáš byl pro nás na hraně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1730
31.1.17 14:13

@rysa My jsme vybírali jméno tak, aby sedělo k příjmení (třeba „š“ na konci jsme nemohli dát a „s“ bylo na hraně) a podle knížky Jméno je Váš osud. Nakonec máme tři chlapečky, takže jména chlapců v kalendáři znám nazpaměť :lol:. Damiánek je nej :srdce:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32
31.1.17 14:38

@Renčula0 A jak se jmenuje třetí chlapeček? Já vybírám s pomocí www.nasejmena.cz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze