Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj všem, jelikož tomu nerozumím, jdu si pro radu.
Minulý rok jsem byla na MD od ledna, poté na RD s tím, že mi byla proplacená dovolená, ze které je odvedená daň.
Můj dotaz zní, jestli si v takové situaci požádám o roční zúčtování a po uplatnění slevy na poplatníka se mi ta daň vrátí?
Popřípadě, jestli o tom musím žádat zaměstnavatele nebo to dělám sama ( jsem na RD, ale smlouva běží).
Předem moc děkuji za každou radu. ![]()
Já jsem byla v práci vyplnit takový ten růžový papír a vraceli mi to
@Akinorev2310 píše: Více
Měla jsem to samé a zúčtování jsem řešila v práci. Na to už je ale pozdě, takže vzít z práce potvrzení o zdanitelných příjmech a udělat daňové přiznání přes financak ![]()
@Akinorev2310 píše: Více
Tak u zaměstnavatele můžeš žádat do 15.2., lhůtu pro papírový formulář už jsi taky prosvihla, takže daňové přiznání elektronicky a co jsi zaplatila. To ti vrátí.
Teď už ti zúčtování neudělají. Požádej si o potvrzení zdanitelných příjmu a podej přiznání.
Pokud ti byla dovolená proplacena s odvedenou daní, můžeš požádat o roční zúčtování – daň se ti pravděpodobně vrátí po uplatnění slevy.
Žádost podáváš u zaměstnavatele, pokud jsi u něj stále v pracovním poměru, jinak si podání vyřídíš sama přes daňové přiznání.
@ruzzicka píše: Více
O roční zúčtování lze požádat do 15.2. Takže na to je pozdě.
@Hanula1212 píše: Více
no jo, al-bot @ruzzicka píše jako vždycky nesmysly