Daně a insolvencee

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
10.3.22 14:45

Daně a insolvencee

Chci se zeptat mám exekuci a chci podat návrh na exekuci trvá to pár měsíců. Když se ten návrh podá tak se zastaví exekuce takže mi nemůžou strhnout nic ze mzdy. Takže by mi vlastně měli nechat daně když ještě nebudu vědět zda mi to schválí či nikoliv

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2529
10.3.22 14:51
@Anonymní píše:
Chci se zeptat mám exekuci a chci podat návrh na exekuci trvá to pár měsíců. Když se ten návrh podá tak se zastaví exekuce takže mi nemůžou strhnout nic ze mzdy. Takže by mi vlastně měli nechat daně když ještě nebudu vědět zda mi to schválí či nikoliv

Budou Ti strhávat vše dál, akorát se tomu bude říkat „deponace“ a peníze nepůjdou na moření úroků a dluhů, ale budou dočasně zabaveny. Takže Tobě přímo v ruce nic nezůstane ani nadále.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.3.22 14:54

@Mari-KusKus
Takže mi budou jakoby pořád strhávát? A budu brát Teda jen životní minimum?

• Citovat
  • Upravit
2529
10.3.22 15:00
@Anonymní píše:
@Mari-KusKus
Takže mi budou jakoby pořád strhávát? A budu brát Teda jen životní minimum?

Ano, budou strhávat i dále do toho minima. Pokud Ti povolí oddlužení a pokud nemáš ty dluhy velké a splatíš za tu dobu nebo i za kratší dobu 100% pohledávek, je možnost se u soudu o insolvenci domluvit na výši srážek. Například 6.000 měsíčně. To by pak znamenalo, že Ti budou vždy strhávat 6.000 měsíčně, a když dostaneš odměny nebo daně, zůstanou Tobě, vždy Ti vezmou jen těch 6.000.
Ale většina lidí má dluhy do milionů a splatí za dobu trvání insolvence třeba jen 30% a pro Ty to neplatí, v tom případě vždy zůstane jen to minimum.

Peníze, které budou od zahájení insolvenčního řízení deponovány budou pak použity také na umoření dluhů anebo na odměny správci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.3.22 15:03

@Mari-KusKus
@Mari-KusKus
Ptala jsem se pána ale snížení splátek nedá jen tak někomu že to prý musí mít důvod

• Citovat
  • Upravit
75
17.3.22 05:36

@Mari-KusKus
Můžu se zeptat, je pravda, ( podle nových pravidel.) že když dlužník během 3 let zaplatí 30% dluhu, tak mu insolvence končí a dal už nemusí platit? A nebo normálně platí dal po dobu pěti let?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák