Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Jak nedělal daně?
Jako že sis u něj každý rok podepsala prohlášení k dani na začátku roku a zároveň podala žádost o roční zúčtování za předchozí rok?
A on to pak přesto neprováděl? ![]()
@Cenarius píše:
@ábécédé321 možná provedl, ale vratku si nechal
Tomu nevěřím. Na závislou činnost chodí kontroly celkem pravidelně. Tak ono je to celkem jedno. Pokud provedené bylo, pak to bude uvedené v potvrzení o příjmech, pokud nebylo, tak si podá přiznání a přeplatek jí vrátí FÚ.
@89Kačka píše:
Chci se jen zeptat. Už někomu přišel přeplatek?
Mě minulý týden
@Taktinevím dekuji za odpověď, vím ze mají ještě čas jen tak sonduji
Ahojte, chci se zeptat, jak je to s vrácením daní. Loňský rok jsem byla od začátku roku do srpna ještě na RD. 1.9. jsem nastoupila do práce. Daňové přiznání za mě podávala firma. Uplatňovala jsem si skolkovne, navíc se v ročním zúčtování měla projevit i vyšší sleva na děti. Byla jsem zmatená, že se mi nevrátilo nic. Ani to skolkovne. Je nutné, aby byl nějaký minimální výdělek za celý rok, abych měla nárok na vrácení daní? Můj čistý příjem z prace byl od září do prosince cca 90 000 Kč.
@Hanula1212 píše:
@Tes-s a děti sis uplatňovala měsíčně?
Letos vracely navíc okolo 3000 Kč za děti (protože se to navyšoval) - ve výplatnici jako daňový bonus. Bez ohledu na to, jestli se děti uplatňovali měsíčně.
@smallinka to já samozřejmě vím. Jenže aby mohl být bonus vyplacen, musí mít šestinásobek minimální mzdy. Ona měla za 4 měsíce 90tis. čistého, pokud je v tom bonus za 2 děti, pak je možné, že byla pod hranicí pro výplatu bonusu. Ptala jsem se, abych zjistila, jaká byla hrubá mzda. Když napíše jen čistou, tak je těžké bez dalších info správně odpovědět. A daň ve výši školkovného jí vrátit nemůžou, protože žádnou daň neodvedla. Tazatelka mi psala zprávu, kde jsem jí to vše vysvětlila s tím, že si má odkontrolovat hranici hrubých příjmů. Už se neozvala.
Ahoj, chtěla jsem se zeptat jak dlouhou zpět si můžu zažádat o daně, 3 roky zpět jsem byla zaměstnána a můj zaměstnavatel mi nedělal daně.
Dekuji