Daně a půjčka?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8506
2.12.23 08:33
@Lakkynon píše:
Ne, že v práci mi na mzdovém neudělají daně pokud bude mít člověk buď víc zaměstnání za rok, či bude víc jak měsíc na neschopence.

To je nesmysl, klidně můžeš mít víc zaměstnání postupně za sebou, klidně můžeš být nemocný půl roku. Tam jsou jiné podmínky, kdy ti může a nemůže udělat mzdovka zúčtování. Ale to je tvoje věc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8506
2.12.23 08:37
@Lakkynon píše:
To vím, ale tu nebudu vybírat ještě nějakou dobu, takže to mě netrápí.

Pokud nevím, o jakou šlo investici podrobně a nevidím to na vlastní oči, pak je těžké říct, zda podléhá zdanění nebo ne. Ale pokud ti bude zpracovávat přiznání účetní, pak jí musíš říct i o tomhle. A ona by měla posoudit, zda příjem do přiznání patří nebo ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
2.12.23 08:44
@Lakkynon píše:
Prý ano, říkala to účetní, když jsem u ní byl loni.

Je to nesmysl. Leda pracovní úraz. Tam ano

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
2.12.23 08:50
@Hanula1212 píše:
To je nesmysl, klidně můžeš mít víc zaměstnání postupně za sebou, klidně můžeš být nemocný půl roku. Tam jsou jiné podmínky, kdy ti může a nemůže udělat mzdovka zúčtování. Ale to je tvoje věc.

Účetní mi říkala, že právě ta mzdová v práci to neudělá pokud bych měl víc zaměstnání nebo byl dýl jak měsíc marod 🤷🏼‍♂️ jen usuzuju z toho co mi řekla - loni jsem měl za rok taky víc zaměstnání, jelikož mezi nimi byli i brigády než jsem si po škole našel plný úvazek, a taky mi to v práci odmítli udělat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8506
2.12.23 08:54
@Lakkynon píše: Účetní mi říkala, že právě ta mzdová v práci to neudělá pokud bych měl víc zaměstnání nebo byl dýl jak měsíc marod 🤷🏼‍♂️ jen usuzuju z toho co mi řekla - loni jsem měl za rok taky víc zaměstnání, jelikož mezi nimi byli i brigády než jsem si po škole našel plný úvazek, a taky mi to v práci odmítli udělat

Proto píšu, že je tam více jiných důvodů kdy lze a nelze udělat roční zúčtování. Je toho víc, to nebudu vypisovat. Pokud ti ale nějaká účetní řekla, že ti v práci nemohou udělat zúčtování, pokud jsi déle jak měsíc marod, pak buď tato účetní svou práci neumí a pryč od ní a nebo chtěla jen kšeft :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1774
2.12.23 10:12
@Lakkynon píše:
Ano. Samozřejmě že nic ještě nemám a samozřejmě, že to může spadnout, to vím.

Začal jsem investovat hned jak jsem dostal první výplatu, takže vím co dělám a za rok jsem ten trh lehce poznal a ano, párkrát jsem zakopl a párkrát něco vydělal (začínal jsem s malými částkami bez „smlouvy“, které je možné vybrat kdykoliv).

Nechápu proč by se nejednalo o investici, či co jste tím chtěli říct?

Já to nemyslím úplně zle, ale za rok se toho moc nenaučíš.

Párkrát jsi něco vydělal? V rámci roku? To vypadá spíš na trading, pro začátečníky dost riziko. Navíc používáš páku, další riziko. Navíc si s největší pravděpodobností musíš udělat daňové přiznání sám (nepředpokládám, že investuješ pár tisíc, jsou to alespoň desítky, že?), věděl jsi to? Máš to nastudované?

Navíc od října 2022 trhy spíš rostou a být v plusu není umění, lidé, kteří začínají v takovém období typicky dopadnou nejhůř - mají pocit, že to „umí“, ale jejich zisk není umění, je to náhoda, že začali ve vhodnou dobu.

A ne, nejsi sám, začal jsem taky tak :mrgreen: V totálním bull marketu jsem začal s málem, udělal jsem několikanásobek a pak, se sebevědomím až na půdu, jsem do toho dal víc…samozřejmě těsně před začátkem krize :mrgreen: :mrgreen:

Navíc podle toho, na co se ptáš, financím vlastně nerozumíš.

Hele, já ti fandím, investuj, ale nejdřív si to fakt pořádně nastuduj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2350
3.12.23 06:14

Mám představu, že čtyřiadvacetiletý pán, který samostatně investuje a připravuje se na vysokou školu, by nemusel jezdit s maminkou k účetní. Domnívám se, že jako budoucí vysokoškolák bys měl těch pár předpisů kolem daní umět nastudovat za několik hodin. Ber to jako test účelnosti dalšího studia.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák