Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Jestli si může manžel odečíst za mě daně když jsem byla po celý rok 2012 na rodičovské dovolené, jiné příjmy jsem neměla
Zdravím chci se optat, jsem na rp od 17.12.2012 jsem i osvč sice jsem nic nevydělala, protože to mám vyplícený až od ledna mohu si i na těch pár dní do daní dát slevu na dani na dítě? děkuju
Tak abys mohla dostat bonus na dítě, musí býtpříjem aspoň 48000/rok. Což asi nesplníš. Přiznání podávat nemusíš, pokud byly příjmy jen rodičák, napíšeš jen prohlášení, že jsi neměla žádný příjem.
Resim zene danove priznani, protoze ma ICO jako vedlejsak. od unora mela nemocenskou, od cervna do konce roku PPM. mame potvrzeni o zdanitelnych prijmech od zamestnavatele. Pro zdravotni pojistovnu jsme si vyzadali od socialky potvrzeni o zaplacenych davkach nemocenske a PPM. ted nevim, jestli k prijmu pripocist i tyto davky, nebo zahrnout do prijmu jen potvrzeni od zamestnavatele.
Do příjmu dáte jen částky uvedené v potvrzení od zaměstnavatele a pokud měla nějaký příjem jako OSVČ.
Zdravím taky poprosím o radu.Od ledna 2015 jsem byla na nemocenské, měla jsem 5400 (+-100kc) presně si nepamatuji a od května jsem nastoupila na mateřskou kde jsem měla 6400.Na mateřské jsem byla až do prosince 2015.Mám nárok uplatnit slevu na dítě?
Bohužel ne. A prarodiče také ne jelikož nebydlíme ve spol. domácnosti. ![]()
Kdy se mají odevzdat vyplněné papíry na daně / hnusný růžový papír - jak já ho nenávidím
/zaměstnavateli??? jsem na rodičovské a každý rok je posílali, ještě nic nepřišlo, tak se raději ptám.
@Alčák1 píše:
Kdy se mají odevzdat vyplněné papíry na daně / hnusný růžový papír - jak já ho nenávidím![]()
![]()
/zaměstnavateli??? jsem na rodičovské a každý rok je posílali, ještě nic nepřišlo, tak se raději ptám.
Já musela naklusat v lednu za paní z personálního ![]()
Když jsem byla po celý rok 2012 na rodičovské dovolené, jiné příjmy jsem neměla.