Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Zdravím měla bych otázku přítel má na sebe napsaného syna na kterého uplatňuje měsíčně bonus jde mi tet o to že je v insolvenci a budeme žádat o školkovne je možné abych zažádala já o školkovne i když ho má napsání v zaměstnán přítel děkuji
@mamča-2009 určitě ano. U nás má manžel napsaného v zaměstnání ale školkovné si uplatňuji já. Nějak to tak vyplynulo ze situace a nikdy nebyl problém
Tak že papír můžu doložit mému zaměstnavateli a uplatnit školkovne na sebe i když uplatňuje měsíční odečet přítel a do kdy se prosím podává papír zaměstnavateli jsem zaměstnána od 1.5.2019 tak snad můžu uplatit i já když nepracují cely rok
@mamča-2009 no teď už mu to asi nedonesete. Na to byl čas cca do půlky února.
@mamča-2009 máte podanou žádost o roční zúčtování? Zkusit to můžete. Když bude hodna účetní, tak vám to ještě vezme.
Urcite ano, akorat je docela pozde, jedine zalezi na ochote ucetni. V tom pripade nachystat poradnou cokoladu ![]()
Tak i když to účetní už nevezme, můžete si podat přiznání a skolkovne uplatnit v něm.
Ahoj, jiný dotaz, ale stejné téma - když jeden rodič dokládá školkovné do přiznání, musí být také potvrzení zaměstnavatele druhého rodiče, že tento druhý rodič zvýhodnění neuplatňuje? Nebo toto platí jen v případě slevy na dítě? Děkuji mnohokrát!
Co jsem dělala švagrovi přiznání, tak na tom potvrzení ze skolky bylo jeho jméno, tak si to nemůže uplatnit druhý rodic.
@Reflex píše:
Ahoj, jiný dotaz, ale stejné téma - když jeden rodič dokládá školkovné do přiznání, musí být také potvrzení zaměstnavatele druhého rodiče, že tento druhý rodič zvýhodnění neuplatňuje? Nebo toto platí jen v případě slevy na dítě? Děkuji mnohokrát!
Ne, to se dokládá pouze u daňového zvýhodnění na dítě.
Ahoj, zadáte si o potvrzení o zaplaceném skolkovnem z MS, kam chodili dítě během prázdnin? Syn chodil o prazdninachasi dva tydny do jine skolky a nevím, zda se o něj také žádá, děkuji ![]()
@Elishka1 Bych si klidne pozadala. Na ulici ty prachy nenajdes.