Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Musis mit za rok alespoň sestinasobek minimální měsíční mzdy, jinak nemas na bonus na deti narok.
Teď jsem pořad na UP, po operaci… příjem jsem mela dohromady okolo 80 tis.
Jsem právě invalidní důchodce I. Stupeň, to musím mít oddělanou takovou částku?
@anonym 57493493
80 tisíc za těch 6 měsíců? V hrubém??
Podmínka je jasná - musí být zaplacená nějaká daň, aby pak mohla být vratka. A ta stejne bude maximálně ve výši odvedené daně. Takže pokud nebyla odvedená žádná daň nemůže být nic vráceno
@Smoothinka 57493543
U slevy na děti nemusí být zaplacena daň, ta lze i do mínusu, ale musí být splněna podmínka příjmu což zakladatelka nemá.
@anonym 57493469
Proč se ptáš? Však teď už si daňové přiznání děláš sama a tam to jasně vidíš.
Pokud jsi na částečný úvazek neměla 30tis+ měsíčně, tak jsi na daních nedovedla nic.
@anonym 57493496
Tohle s tím nemá nic společného. Musíš mít za rok příjem 113 tisíc a nějaký drobný. Aby sis slevu na dítě/děti mohla uplatnit.
@JancaS84 omlouvám se, přehlédla jsem že tazatelce jde o daňové zvýhodnění na děti a ne vratku za slevu na poplatníka ![]()
A nikdo jiný si daňové zvýhodnění uplatnit nemůže (tatínek dětí nebo pracující prarodiče žijící ve společné domácnosti)?
@Smoothinka 57493635
ptá se na přeplatek, je to i v názvu i v textu
Částku jsem uvedla v čistém, ne v hrubém. Vůbec tomu nerozumím. Tohle mám ve výplatnicích…Daně jsem nějaké asi odvedla, ne? ![]()
Myslela jsem, že když člověk dlouho marodí, naopak vzniká velký přeplatek …
@anonym 57493718
velký přeplatek může vzniknout jen z velkých odvodů
Ahoj, chtěla jsem se zeptat. Minulý rok jsem byla v zaměstnána končila jsem v zaměstnání v listopadu, kvůli zdravotním problémům, jsem ale od marodila 5 měsíců. Pouze ve třech měsících jsem uplatňovala slevu na dani za děti, protože jsem dělala na zkrácený úvazek. Jak zjistím, ze mám přeplatek? Myslela jsem, ze kdyz marodím a jsem zaměstnaná, tak budu mít nárok na vratku. Od 1. -6 měsíce jsem pracovala, po zbytek do listopadu marodila a zbylé dva měsíce byla na ÚP. Jaké podmínky musím splňovat, aby tam ta vratka byla? Protože jsem měla zkrácený úvazek, příjem nebyl vysoký…Jakou částku musím odvézt?