Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Kdyby nedošlo k uplatnění bonusu, stejně by člověk pracující jen dva měsíce žádnou daň neplatil. Musí tedy bonus vracet?
PODLE MÉHO NÁZORU pokud jsi měla jenom jednoho zaměstnavatele a u něj jsi měla podespané prohlášení k dani, tak daňové přiznání ze zákona podávat nemusíš, i když můžeš, pokud chceš. nárok pro vyplacení daňového bonusu jsi v daném měsíci splnila, proto ti byl vyplacen, a pokud nebudeš podávat daňové přiznání, tak nedojde k situaci, ve které by se řešilo, jestli vznikl nebo nevznikl nárok za celý rok. tedy pokud přiznání podáš, vracet budeš. pokud nepodáš, tak nic nevracíš.
Tak jsme koukaly do mailu a účetní mu potvrdila, že mu uplatňuje zvýhodnění od 3/22. Tak já nevím zda to vracet nebo ne ![]()
@JancaS84 píše:
To není pravda. Čerpala něco co jí nepatří, musí udělat přiznání a dodanit to.
To ale není pravda, pokud měla podepsané prohlášení, tak bonus čerpala oprávněně a nic vracet nemusí, jen nesmí podávat DP.
@Katrinever píše:
Tak jsme koukaly do mailu a účetní mu potvrdila, že mu uplatňuje zvýhodnění od 3/22. Tak já nevím zda to vracet nebo ne
Pokud jsi neměla jiné příjmy než z práce, nic neřeš.
@j.a.n.i1 píše:
To ale není pravda, pokud měla podepsané prohlášení, tak bonus čerpala oprávněně a nic vracet nemusí, jen nesmí podávat DP.
Takhle mi to říkala i kamarádka která má vystudované účetnictví, ale nevěnuje se mu roky. Já jsem si chtěla být jistá, protože, proto jsem ještě dala dotaz sem.
Tak děkuju všem. Opravdu jsem měla příjmy jen z jedné práce kde jsem pracovala 3 roky a měla jsem tam podepsané prohlášení. Nic tedy nepodávám. Hezký večer ![]()
@j.a.n.i1 píše:
Jo, máš pravdu. Omlouvám se za špatnou informaci. Mám dneska přes 38 teploty. Lezu do postele chrápat.
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, potřebují poradit. Manžel dostává daň na mě jsem na mateřské dovolené ale musí se počítat do toho invalidní důchod 1.stupen který já pobírám ze zdravotních důvodu. Děkuji za info hezký den přeji Kristýnka ![]()
Dobrý den potřebuji poradit zaměstnaná jsem na dobu neurčitou. mám rodičovský příspěvek na 3 roky, ale mám problém podle účtu na internetu bych měla mít tenhle měsíc poslední řodičák ale synovi budou 3 roky až květnu a do školky mi ho vezmou až v září. Co mám dělat má na něco nárok děkuji a hezký večer přeji Kristýna ![]()
@Kristýna 152021 Promin, ale to jsi si mela spocitat pred trema rokama
Mas narok na to ho dat do detske skupiny a jit pracovat. Nebo muzes byt doma a muze vas zivit manzel.
Dobrý den chtěla bych se zeptat, kamarád se rozešel s přítelkyní mají spolu dceru. Která žije s matkou. Ale přítel si uplatňuje dítě na daních? dotaz zní… Může nebo ne. Moc děkuji za případnou odpověď
@kikinas píše:
Dobrý den chtěla bych se zeptat, kamarád se rozešel s přítelkyní mají spolu dceru. Která žije s matkou. Ale přítel si uplatňuje dítě na daních? dotaz zní… Může nebo ne. Moc děkuji za případnou odpověď
pokud nejsou ve společné domácnosti, tak ne.