Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Líbí se mi, že ikdyž sama víš, že je vždy hajzl, tak i přesto jsi s tím souhlasila. Každopádně ať ti to ukáže, že opravdu nic nedostal a že mu FÚ něco k tomu napsal ne? To by přece neměl byla problem….
@Anonymka2799 píše: Více
Oni se dávají na financak rozvodové papíry, jo? ![]()
@Petram123 no prý si nějak všimli že jsme rozvedený tak se zajímali a chtěli vidět rozsudek od kdy nejsme ve společné domácnosti 🤔
No, trochu off topic. Tak ale sleva na manželku byla určena tomu, kdo má doma nečinnou ženy, aby se vykompenzovalo to, že ji musí živit. Takže tak jako tak, fakt to není myšleno jako „peníze pro manželku“. To je od něj hodně štědré, že ti chtěl dát půlku.
Stejně jako slevy za děti, to nejsou peníze pro děti, ale kompenzace nákladů pro ty, kdo je živí. ![]()
A jinak, dost chlapů má po rozvodu víc peněz samo od sebe, pokud třeba žena nepřispívala na domácnost plně 50:50. Kolikrát i chlap ušetří, protože najednou tam nejsou zbytné výdaje za kadeřníky, kafe s kámoškama, šatičky, ale třeba i bio jídlo a tak. Nic divného. ![]()
Krásný den, měla bych takový dotaz 🫣
Jsem rozvedená, rozvod proběhl 12/2023.
S exmanželem jsme se domluvili, že se rozdělíme o daně které mu budou chodit, ještě za mě jako za manželku, a za dceru.
Mělo to vycházet na nějakých 40 000 - 20 000 pro oba.
Oznámil mi ale, že jsme do rozvodových papírů uvedli že nesdílíme společnou domácnost od 8/2022, tudíž finanční úřad mu nechtěl daně za mě vyplatit, a ještě mu oznámili, že to musí celé zaplatit. Takže mu údajně sebrali i daně za dceru a nedostal vůbec nic.
Zní to docela logicky, ale vždycky to byl hajzlík a hned po tom co měli daně chodit, začal si chodit pro drahé balíky do zásilkovny, má nové oblečení, účes, nové boty, dokonce mi dal peníze na benzín, což by se normálně nikdy nestalo, je hodně zadlužený a staral se vždycky jen o sebe.
Je možné že mi lhal a peníze si všechny shrábnul? Nemáte nějakou zkušenost s daněmi po rozvodu? Jestli se vyplácí až do toho rozvodu?
Děkuji za odpověď a přeji krásný den 😁 ✨