Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Nedávno jsem se tu ptala na to samé a jedna z místních dam potvrdila, že to lze. Za což tedy tisíceré díky. Žiji se synem a svou matkou. Doporučila mi sepsat čestné prohlášení, že otec dítěte s námi domácnost nesdílí. Své mámě jsem dodala rodný list syna aono čestné prohlášení. Již je to přes tři týdny a z účtárny si nestěžují. Otec dítěte si slevu na dani uplatnit nemůže, když s vámi nežije https://portal.pohoda.cz/…od-1-1-2016/
@Zkai dekuju, tak to je super. Pravé ze minuly rok si to podával ex a to už s nama nežil. A potřebovala jste prohlášení i od otce dítěte?
@Anonymní píše:
@Zkai dekuju, tak to je super. Pravé ze minuly rok si to podával ex a to už s nama nežil. A potřebovala jste prohlášení i od otce dítěte?
Prohlášení od otce by potřeba být nemělo, ale mámina účetní asi ještě nepotkala svobodnou matku a opakovaně nás odkazovala ať si slevu uplatní tatínek a nedokázala pochopit, že s námi není. Tak abych ji umlčela, požádala jsem tedy tatínka, aby nám dodal prohlášení, že on slevu neuplatňuje. Od té doby účetní mlčí, ale jsem přesvědčena, že to není potřeba. Doufám, že Váš taťka má nějakou znalejší účetní…
@Zkai dělá to známá, tak ji to vysvětlím
dobře, moc dekuju, jen jsem se chtěla ujistit jak to je a aby nic nechybělo ![]()
@Anonymní píše:
@Zkai dělá to známá, tak ji to vysvětlímdobře, moc dekuju, jen jsem se chtěla ujistit jak to je a aby nic nechybělo
Doufám, že nekecám a že to klouzne! ![]()
@Zkai no já ho tam pro jistotu asi dohodim, jen jsem tatínka nechtěla provokovat, ze se půjde letos klouzat ![]()
Společná domácnost s prarodičem není jedinou podmínkou. Další je to, že matka nebo otec dítěte nemají dostatečné příjmy k tomu, aby si slevu na dítě sami uplatnili.
@Sojkka no na to jsem se právě ptala , otec dcery dosáhne ale nemá na to nárok když s ni není v domácnosti a já jsem na RD
Ahoj chtěla bych se zeptat, četla jsem ze pokud rodiče nemají možnost uplatnit daně na dítě, ze mohou prarodiče když žijí v jedné domácnosti. Já jsem na RD a žijí s dcerou u mého otce. Dcery otec s nama nebydlí, soudně nic daného nemáme ale v roce 2017 jsem sepsala prohlášení ze spolu nezijem a ze dcera je v mé péči a na poště jsme ověřili podpisi. Otázka zní zda si ji můj otec muže dat do dani, nebo to jen platí pro ty co je buď jen jeden rodič a nemá nárok nebo má rodiče které na to nedosáhnou. Dcery otec je OSVČ a finančně na to dosáhne ale ani já a dcera od nej neuvidíme ani korunu, dekuju za rady.