Daňové přiznání a uvedení otce do RL

Anonymní
27.1.14 09:30

danove priznani a uvedeni otce do RL

Zdravím, chtěla jsem se zeptat…Přítel se nechá zapsat do RL malého, ten bude mít v únoru 2roky, je možné si požádat zpětně o vrácení? A jak je to u insolvence? Jestli tomu někdo rozumí, budu ráda. Díky

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
27.1.14 09:48
@Anonymní píše:
Zdravím, chtěla jsem se zeptat…Přítel se nechá zapsat do RL malého, ten bude mít v únoru 2roky, je možné si požádat zpětně o vrácení? A jak je to u insolvence? Jestli tomu někdo rozumí, budu ráda. Díky

jaké zpětné vrácení? 8o :mrgreen: dítě není balík, abys ho mohla zpětně vrátit, to samé daně - proto se dělají každý rok zvlášť :mrgreen: a jak s tímhle souvisí insolvence, to nechápu už vůbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.1.14 09:52

Známy si žádal zpětné vracení daní na dítě. Proto se ptám. Přítel má insolvenci a nevíme, jak to bude, jestli to veme správce nebo ne? :nevim: A když si zapíše malého ted, může si žádat o vrácení tento rok?

• Citovat
  • Upravit
72725
27.1.14 09:57

Jestliže si mladého zapíše tento rok, tzn 2014,t ak žádat na něj vratku daní může až v příštím roce, kdy se dělají daně za rok 2014. Teď se dělají za rok 2013, to na sebe dítě psané neměl. S insolvencí tedy nevím. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
27.1.14 09:58
@Anonymní píše:
Známy si žádal zpětné vracení daní na dítě. Proto se ptám. Přítel má insolvenci a nevíme, jak to bude, jestli to veme správce nebo ne? :nevim: A když si zapíše malého ted, může si žádat o vrácení tento rok?

jinak ano, to se žádá zpětně. Za ten daný rok. Ale nic víc.. :nevim: Nemůžeš žádat zpětně např za 5 let :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.1.14 10:00
@martina.se píše:
jinak ano, to se žádá zpětně. Za ten daný rok. Ale nic víc.. :nevim: Nemůžeš žádat zpětně např za 5 let :lol:

to je jasný, já myslela zpětně od narození…takže tento rok teda ještě ne, to jsem chtěla vědět, děkuji. a snad se ozve někdo ohledně té insolvence :think:

• Citovat
  • Upravit
72725
27.1.14 10:02
@Anonymní píše:
to je jasný, já myslela zpětně od narození…takže tento rok teda ještě ne, to jsem chtěla vědět, děkuji. a snad se ozve někdo ohledně té insolvence :think:

protože dítko zapisujete teprve tenhle rok, tak odečet až příští rok. Ale může si ho i v práci nahlásit (jak bude dítě v RL zapsané), budou mu ho odečítat z daní už teď, takže každý měsíc menší daně. Ono je fuk, jestli se to udělá při ročním, nebo měsíčním zúčtování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
27.1.14 10:08
@martina.se píše:
jinak ano, to se žádá zpětně. Za ten daný rok. Ale nic víc.. :nevim: Nemůžeš žádat zpětně např za 5 let :lol:

můžeš, ale ten limit bude kratší, myslím tři roky. pokud se daňové přiznání vůbec nepodávalo (např. zaměstnavatel dělal zúčtování daně), tak ho prostě v pohodě dáš. pokud se dělalo, tak se může dát opravné. ale přesné podmínky tedy neznám a v zákoně se mi hledat nechce, to jenom tak obecně, že jde žádat i zpětně.

v případě tazatelky. nevím, podle mne pokud je otec zapsán do rodného listu, tak je otcem od narození - čili pokud s vámi od narození žil ve společné domácnosti, tak si může požádat i zpětně. pokud s vámi nežil, tak nárok není, podmínkou je právě ta společná domácnost. to samé pokud jsi třeba žádala o sociální dávky, ve kterých jsi přítele zapřela - pak by to byl rozpor, nemůžeš se před jedním úřadem tvářit, že s vámi nežil a před druhým, že s vámi žil.

ad insolvence. u těch nevím, znám jenom klasické exekuce. ale myslím, že u insolvencí do bude obdobné. u exekucí na mzdu platí, že vyživované dítě zvyšuje nezabavitelnou částku, která musí dlužníkovi zůstat. předpokládám, že i u insolvence to tak bude. co se jednorázového vracení daní týká, tak podle mne nejspíš půjdou na splátku dluhů. pokud by se jednalo o vratku daní, tak ta určitě. pokud by se to přehouplo do daňového bonusu, tak to nevím. u exekucí bonus do srážek nepatří, ale mám pocit, že jsem kdysi četla, že u insolvencí je to jinak a i bonus se sráží. ale tohle fakt nevím jistě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.1.14 10:13

Pobírám příspěvek na bydlení, výživné určené nemám, tudíž na sociálce ví, že s přítelem žiji, mám ještě staršího syna. u té insolvence jsme právě nevěděli, takže pokud jsem to dobře pochopila, tak vrácení daní na dítě-děti nám vezmou na splátky, ju? jsem z toho totiž úplně blbá :zed: :nevim:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák