Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Zdravím. Chci se zeptat jak to funguje s podáním daní.
Od ledna 2024 do října 2024 jsem byla zaměstnaná a teď jsem na úřadu práce. Má bývalí zaměstnavatel za mě podávat daně nebo je musím podat já? Děkuji za odpověď
@Peťula555 No, kdybys byvala vcas byvaleho zamestnava pozadala o zúčtování dani, tak by ti ho udelal. Ale na to už je pozdě, takže pokud chces, aby ti neco pripadne vraceli, tak si musis podat daňové přiznání.
@JancaS84 píše: Více
Tak v principu nemusi, pokud mela podepsané prohlaseni poplatnika, tak nema povinnost ho podavat. Jo, ze se velmi pravděpodobně připraví o nejakou vratku, to je vec druhá.
@Peťula555 píše: Více
teď už si ho musíte podat sama. V každém případě potřebujete přehled o zdanitelných příjmech od bývalého zaměstnavatele.
@Peťula555 píše: Více
Ahoj,
obávám se, že ted už musíš sama. Zažádej si o podklady. Účetní si kalkulují cca 1-2tisíce, dle odpočtů se ti ta investice asi vrátí. Já byla mile překvapená pár let zpět, když jsem měnila práci, že jsem měla docela hezkou vratku na daních, protože jsem nevyužila celoročně slevu na poplatníka. Letos jsem byla naštvaná, páč mě účetní stála 4násobek mé vratky
můsím se naučit dělat si daně sama…
@chs.jasmin píše: Více
Však je dnes moderní doba, vyplnis vše na netu a jen pošleš
Já nikdy placenou ucetni teda nevyuzila. Buď v práci, kde nám to udělali, nebo přes FÚ ![]()