Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Prosím chci se zeptat jestli je možné, kdyz manžel pracuje v Německu a ja jsem byla ma marodce a poté jsem měla pomoc v mateřství, je možné si dát do daní deti kdyz jsem celý rok nepracoval. dekuji
No, jelikož podle toho co pises, nemas roční zdanitelny prijem ve vysi alespon 6 nasobku minimalni mesicni mzdy, tak na bonus na deti nemas narok.
@Petr450 na co bys chtěla slevu na dani když si žádné daně nezaplatila?
@Jelitoo píše: Více
Tak zrovna sleva na děti jde do mínusu, takže nemusíš na dani zaplatit ani korunu a ještě dostaneš zpět. Ale je tam podmínka příjmu aspoň v nějaké výši.
@Jelitoo Presne, vsichni by chteli brat od statu penize a dane neplatit. Bohuzel u OSVČ je to mozne a to i dlouhodobe…
Ale jestli ma pani HPP a marodila, tak bude mit na daňovy bonus narok.
@Petr450
Ano, pokud mate HPP a byla jste na nemocenske, budete mit na daňovy bonus narok.
@JancaS84
Vse zalezi na tom, jestli mela i nejaky prijem, minimalne ve vysi 6× nasobku minimalni mzdy, asi 114 tis. za predmetny rok. Pak mit narok bude.
@j.a.n.i1
Zalezi na tom, jestli mela i nejaky prijem, minimalne ve vysi 6× nasobku minimalni mzdy, asi 114 tis. za predmetny rok. Pak mit narok bude.
@tbcak píše: Více
Tak jasně píše, že celý rok nepracovala, tak kde by si ten příjem napískala, ono je potřeba nejdříve číst, pak myslet a pak teprve radit.
A po přečtení diskuze je dost jasné, že hned v prvním příspěvku jsem podmínky pro vyplacení bonusu napsala.
Příspěvek upraven 02.03.25 v 08:41
@tbcak píše: Více
Jenže tazatelka píše, že byla na nemocenské a pak měla PPM. Takže příjem potřebný pro bonus neměla.