Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Nezakladej sí ŽL když nejspíš čekáš, že ti bude někdo něco vracet. Za co? ![]()
@Plmo píše: Více
Třeba bude dělat bílýho poníka… Třeba na vratky DéPéHáčka na falešný export zboží… Ale tam zase nebude muset moc dlouho řešit papíry a daně, protože brzy půjde do basy /to v lepším případě/ nebo pod drn…
![]()
Jako chtít začít podnikat a zjišťovat finanční záležitosti na émiminu, to trochu o něčem svědčí, asi jako když tu jsou dotazy, jestli vydělám, když začnu u nás v Babolkách provozovat směnárnu nebo stavět fotbalovou arénu…
![]()
A vyděláš si aspoň na slanou vodu tím co budeš dělat, když nevíš ani základní informace o podnikání?
Tak zas není potřeba být hnusný, ne? Taky jsem si teď dělala zivnostak při rodičovské na zprostředkování pojištění a také mi chvíli trvalo se v tom zorientovat. Paní by si určitě měla najít účetní nebo někoho kdo ji s tím poradí, ale to jeste neznamená že nemůže být šikovná a živnosti si krásné vydělat.
@hulala píše: Více
Děkuji moc, bohužel lidé jsou tady čím dál více zlí….. člověk se nemůže na nic zeptat
@Anonymní píše: Více
Ano, lidé jsou zlí, ty místo příslušných odborných webů hledáš informace na émiminu a za pár měsíců budeš zakládat diskusi, kde budeš naříkat, jak je na tebe zlý finančák, živnosťák, sociálka, zdravotní pojišťovna, IBP, ČOI, ČZPI, že po tobě chtějí fůru peněz, který nemáš, nevěděl/a si, že je máš někomu posílat a co že jako máš teď dělat, když máš od exekutora polepenej nábytek…
![]()
@j.a.n.i1 píše: Více
Nepřeháním, možná lehká nadsázka a životní zkušenosti… ![]()
Já si musel nabít hubu asi pětkrát, než jsem pochopil, že na to nemám a je lepší, když se nechám zaměstnávat na HPP…
![]()
A k tomu pochopení jsem se těžce prokousával cca 30 let…
![]()
Opravdu je nejlepší si nejdříve nastudovat aspoň ty základní informace třeba na www.jakpodnikat.cz a pak si najít někoho, s kým budeš konzultovat další konkrétní záležitosti. Jiné to bude když budeš podnikat např. v oblasti pojištění a nebo jako zedník. Evidentně o tom vůbec nic nevíš. A kdybych tady měli vysvětlovat vše, tak tady budu psát do večera. Opravdu je toho tolik a každou chvilku se to mění, co vše se musí ohlídat, že je lepší si někoho zaplatit.
Zdravím, budu si brzy zakládat živnostenský list. Vůbec se v tomto odvětví neorientuji. Musím tedy platit měsíčně zdravotní a sociální, to je mi jasné. Jednou za rok daňové přiznání? A tam přiznám výdělek za celý rok a něco platím? Nebo oni vrací mě? Dále nějaké přehledy- kam a proč, zase něco platit? Co dál? Co podávat a kde se všude hlásit?
Děkuji