Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Zdravím všechny, potřebovala bych prosím radu. Musím podat daňové přiznání za rok 2014 a problém je v tom, že pracuji a bydlím v jiném městě a i kraji než mám trvalé bydliště (jezdím tam jednou do měsíce). A chci vědět, zda to můžu podat i na finančním městě v místě, kde pracuji a nebo musím na FÚ do místa trvalého bydliště. ![]()
Stačí to /doporučeně/ poslat do FÚ v místě trv. pobytu, taky jsem to tak letos udělal (neměl jsem u firmy, kde jsem loni dělal na DPČ, podepsanej ten růžovej formulář, nějak se na to zapomnělo, tak jsem musel vyplňovat DP sám)
Raději to pošli poštou rovnou na správný úřad. Když to dáš jinam, tak si to sice přepošlou, ale nikdo ti nezaručí, že to udělají včas (těch papírů je tam milion a než se k tomu dostanou…)…je zbytečné pak platit pokutu… ![]()
@Verule.Berule Taky hlasuju za poslání poštou. Já posílám více najednou, normálně v A4 obálce a pro jistotu posílám na dodejku ![]()
Je úplně jedno na který FÚ přiznání podáš. Podle daňového řádu musí postoupit na místně pčíslušný úřad.
@Verule.Berule můžeš to podat i jinde - oni si to přepošlou.
Podej kamkoli na FÚ. Pokud se tak bojíš o ztrátu přiznání, nech si na podatelně potvrdit kopii. Jinak dopis se taky muže ztratit ![]()
Nedávej to jinam, fakt ne. Oni to ze zákona sice postoupí, ale „až se k tomu dostanou“. Máš půlku března, termín se blíží a nikdo ti nezaručí, že to tam bude včas na správném místě. A to je to podstatný… Pokud bys to podávala v Praze, řekla bych, že tam to tedy stihnout už ani nemohou..
Jinak ti to samozřejmě neodmítnou přijmput…ale… ![]()
Podávala jsem několikrát na konci března u jiného FÚ, postoupili si to bez problémů. Stačí si nechat orazit kopii - na razítku je datum, stačí když bude v termínu.
Na první straně přiznání ale napiš ten správný FÚ, pro který je přiznání určeno- i když podáváš u jiného.
@Castiel píše:
Nedávej to jinam, fakt ne. Oni to ze zákona sice postoupí, ale „až se k tomu dostanou“. Máš půlku března, termín se blíží a nikdo ti nezaručí, že to tam bude včas na správném místě. A to je to podstatný… Pokud bys to podávala v Praze, řekla bych, že tam to tedy stihnout už ani nemohou..
Jinak ti to samozřejmě neodmítnou přijmput…ale…
rozhodující je razítko z podatelny a to dají ve chvíli, kdy to tam člověk přinese. Takže jestli si to přepošlou za měsíc, je člověku naprosto ukradený.
Daňové přiznání je možné podat na kterémkoliv jiném finančním úřadě, přijmou ho dají razítko a při vypnění je na přední straně napsáno pro jaký fin, úřad je daňové přiznání určeno. Je to stejné jako ho podat na příslušném fin. úřadě ![]()
a funguje to naprosto bez problémů ![]()
Tak jsem to byla podat a bez problému, nikde ani živáčka a celkem rychle a bez problému vyřízeno+ jsem si nechala udělat kopii, kdyby něco…
Já podávála u nás pro FÚ cca 30 km od nás, no nevolali oni kámošovi, že jako dobře, ale příště ať si to odevzdá tam, kde má?
Nekecám, opravdu, říkal mi to pak, že s tím měly problém, že si to museli přeposílat
žeby líná úřednice? ![]()
Nebyl to Kyjov
Na mě to taky jednou zkoušeli ale stačilo ocitovat §§ a byl klid.