Daňové přiznání mimo trvalé bydliště

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2669
11.3.15 00:24

Daňové přiznání mimo trvalé bydliště

Zdravím všechny, potřebovala bych prosím radu. Musím podat daňové přiznání za rok 2014 a problém je v tom, že pracuji a bydlím v jiném městě a i kraji než mám trvalé bydliště (jezdím tam jednou do měsíce). A chci vědět, zda to můžu podat i na finančním městě v místě, kde pracuji a nebo musím na FÚ do místa trvalého bydliště. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
149
11.3.15 01:11

Stačí to /doporučeně/ poslat do FÚ v místě trv. pobytu, taky jsem to tak letos udělal (neměl jsem u firmy, kde jsem loni dělal na DPČ, podepsanej ten růžovej formulář, nějak se na to zapomnělo, tak jsem musel vyplňovat DP sám)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2100
11.3.15 01:16

Raději to pošli poštou rovnou na správný úřad. Když to dáš jinam, tak si to sice přepošlou, ale nikdo ti nezaručí, že to udělají včas (těch papírů je tam milion a než se k tomu dostanou…)…je zbytečné pak platit pokutu… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17095
11.3.15 01:58

@Verule.Berule Taky hlasuju za poslání poštou. Já posílám více najednou, normálně v A4 obálce a pro jistotu posílám na dodejku ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8502
11.3.15 06:06

Je úplně jedno na který FÚ přiznání podáš. Podle daňového řádu musí postoupit na místně pčíslušný úřad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
11.3.15 06:57

@Verule.Berule můžeš to podat i jinde - oni si to přepošlou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
325
11.3.15 07:00

Podej kamkoli na FÚ. Pokud se tak bojíš o ztrátu přiznání, nech si na podatelně potvrdit kopii. Jinak dopis se taky muže ztratit :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2100
11.3.15 07:09

Nedávej to jinam, fakt ne. Oni to ze zákona sice postoupí, ale „až se k tomu dostanou“. Máš půlku března, termín se blíží a nikdo ti nezaručí, že to tam bude včas na správném místě. A to je to podstatný… Pokud bys to podávala v Praze, řekla bych, že tam to tedy stihnout už ani nemohou..
Jinak ti to samozřejmě neodmítnou přijmput…ale… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3661
11.3.15 07:16

Podávala jsem několikrát na konci března u jiného FÚ, postoupili si to bez problémů. Stačí si nechat orazit kopii - na razítku je datum, stačí když bude v termínu.
Na první straně přiznání ale napiš ten správný FÚ, pro který je přiznání určeno- i když podáváš u jiného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2669
11.3.15 07:23

Děkuji všem za reakce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
11.3.15 07:24
@Castiel píše:
Nedávej to jinam, fakt ne. Oni to ze zákona sice postoupí, ale „až se k tomu dostanou“. Máš půlku března, termín se blíží a nikdo ti nezaručí, že to tam bude včas na správném místě. A to je to podstatný… Pokud bys to podávala v Praze, řekla bych, že tam to tedy stihnout už ani nemohou..
Jinak ti to samozřejmě neodmítnou přijmput…ale… ;)

rozhodující je razítko z podatelny a to dají ve chvíli, kdy to tam člověk přinese. Takže jestli si to přepošlou za měsíc, je člověku naprosto ukradený.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14336
11.3.15 07:29

Daňové přiznání je možné podat na kterémkoliv jiném finančním úřadě, přijmou ho dají razítko a při vypnění je na přední straně napsáno pro jaký fin, úřad je daňové přiznání určeno. Je to stejné jako ho podat na příslušném fin. úřadě :mavam:
a funguje to naprosto bez problémů :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2669
11.3.15 09:38

Tak jsem to byla podat a bez problému, nikde ani živáčka a celkem rychle a bez problému vyřízeno+ jsem si nechala udělat kopii, kdyby něco…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17095
11.3.15 11:57

Já podávála u nás pro FÚ cca 30 km od nás, no nevolali oni kámošovi, že jako dobře, ale příště ať si to odevzdá tam, kde má?
Nekecám, opravdu, říkal mi to pak, že s tím měly problém, že si to museli přeposílat :lol: žeby líná úřednice? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8502
11.3.15 12:03

Nebyl to Kyjov :-D Na mě to taky jednou zkoušeli ale stačilo ocitovat §§ a byl klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák