Podnikatelský účet - soukromý příjem

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2
5.3.15 22:40

Podnikatelský účet - soukromý příjem

Dobrý den,

koncem minulého roku jsem začal na žl, ze začátku nebyly příjmy nijak vysoké, tak se mi i stalo, že jsem neměl na podnikatelském účtu dostatek peněz pro soc./zdrav. pojištění. Abych v tom měl přehled a platil si to všechno z jednoho účtu, převedl jsem si ze svého privátního paypal účtu nějaké peníze z dřívější doby. Pak jsem zjistil že takovýto příjem na podnikatelském účtu bych buď měl vykázat do daní, nebo prokázat že nejde o příjem z podnikání. Poradí mi někdo jak prokázat že nejde o příjem z podnikání, nebo mám to vůbec nějak řešit? Případně mě napadla druhá věc a to vykázat to jako příjem z podnikání (i s tímto bych se pořád držel těsně pod hranicí 15tis čili pořád bych nepodával daň. přiznání), ale faktury samozřejmě čísluji, nevím jestli jde nějak zpětně vystavit faktura, nebo jak bych to měl vyřešit, případně je potřeba to vůbec řešit?

(pokud je to důležité: podnikání jako hlavní činnost, neplátce dph, výdaje paušálem)
Děkuji za rady, Petr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
45687
5.3.15 23:11

No podle mne je to normalni vklad do podnikání, takze to nemusite resit. Jen se to k te platbě poznamená, pripadne se tak zauctuje. Ze slo o převod z osobního uctu podnikatele, se kdyz tak lehko prokáže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
325
6.3.15 06:37

Zaúčtovat jako osobní prostředky do podnikání - jine příjmy bez vlivu na zisk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8503
6.3.15 07:04

Udělala bych taky tak jak píšou holky. Přiložte k tomu výpis a je to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4624
6.3.15 07:13

Vedeš přehled příjmů a výdajů (tj. uplatňuješ paušály), nebo vedeš daňovou evidenci či podvojné účetnictví?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8114
6.3.15 08:18

@petrnovak výdaje paušálem, takže vedeš jen přehled o příjmech, nevedeš ani daňovou evidneci (dříve jednod. účet.)… Pak se tím ani nezabývej, u tohoto se dá řešit evidence příjmů třeba pouze tabulkou v excelu. Takže zapíšeš soukromý vklad a víc neřešíš. Ani fakturu ani doklad… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
6.3.15 13:20

Děkuji za reakce.

Jak jsem psal převedl jsem si to z paypalu, kde vlastně ta příchozí platba je pouze označena jako „PAYPAL PTE LTD XXX“ kde XXX je nějaké id platby, kdyby tam alespoň bylo moje jméno na které mám ten účet nebo něco, ale je to jenom nějaký neidentifikovaný příjem na mém účtu, proto mi přišlo, že je to potřeba vyřešit. Čili jen poznamenat že je to můj vklad do podnikání a nebude potřeba to z toho paypalu i nějak prokazovat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8114
6.3.15 14:57

@petrnovak kdyby jsi to vložil na svůj účet na pobočce, taky nebude „identifikace“, kdo to tam dal. Prostě osobní vklad a hotovo, neřeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák