Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Maminky nemate nekdo zkusenost…pritel ma syna na soukrome skole ma ho ve sve peci, danovy bonus na nej pobyra. Ted podaval rocni dane a volali mu z FU, ze na syna uplatnovat nema…jak to???Je studujici a neni vydelacne cinny…dekuji ![]()
Já musela dodat potvrzení o rozvodu, kdy byla dcera svěřena do mé péče a potvrzení o studiu
Je mu 19 a ma ho ve sve peci 2 roky…mesicne si ho odecita, ale ted za rok pry nema narok..ted tam jel, tak uvidime ![]()
No bud si ho bude odečítat měsíčně nebo jednou za rok, ne? Já to dělám jednou za rok
@pannda i když si odečítá dítě měsíčně ve výplatě, po skončení roku se celý rok přepočítává znovu. se všemi příjmy i odpočty, včetně dětí. Akorát pokud by byl zaměstnaný např. jen po část roku a za celý rok nedosáhl 51000,– nebo byl kromě zaměstnání i OSVČ, uplatňoval výdaje % a základ daně z podnikání by byl vyšší než základ daně ze zaměstnání, pak sice z hlediska měsíčního nárok na bonusy má, ale z hlediska ročního ne.
@Hanula1212 píše:
@pannda i když si odečítá dítě měsíčně ve výplatě, po skončení roku se celý rok přepočítává znovu. se všemi příjmy i odpočty, včetně dětí. Akorát pokud by byl zaměstnaný např. jen po část roku a za celý rok nedosáhl 51000,– nebo byl kromě zaměstnání i OSVČ, uplatňoval výdaje % a základ daně z podnikání by byl vyšší než základ daně ze zaměstnání, pak sice z hlediska měsíčního nárok na bonusy má, ale z hlediska ročního ne.
No, je to asi tak, já to nestuduji, ale hlídá mi to úcětní..
Tak prijde o 4000 kc…ty jejich systemy jednou to tak jde podruhe ne
mesicne si ho odecita z dani a jednou rocne take, ale snad tomu ONI rozumneji vice jak my
i tak dekuji
Mohu si požádat o úlevu na dani ze mzdy na mojí dceru vysokoškolačku? Je jí 20 let a studuje na vysoké škole od 9/2014.
Jsem rozvedená, pracuji jako státní zaměstnanec + přivýdělek dohodou na živnost. list.
@Edma píše:
Mohu si požádat o úlevu na dani ze mzdy na mojí dceru vysokoškolačku? Je jí 20 let a studuje na vysoké škole od 9/2014.
Jsem rozvedená, pracuji jako státní zaměstnanec + přivýdělek dohodou na živnost. list.
pokud studuje denní studium, tak ano
Omlouvám se za chybnou odpověď, dálkové studium na VŠ se bere jinak než dálkové studium SŠ a naše účetní to všem zaměstnancům říká špatně a odmítá jim uplatňovat slevu na dítě studující VŠ jinak než prezenčně ![]()
U studentů VŠ je důležitá jen společná domácnost.