Vyplnění daňového prohlášení

50
25.2.15 16:30

vyplnění daňového prohlášení

Dobrý den prosím o pomoc…Nenašel by se tu někdo kdo by mi pomohl s vyplněním daňového přiznání???
Jedná se o stranu 3 o bod 3 b): Nevim zda sem mám vyplnit všechny zaměstnavatele za rok 2014 včetně pracovního úřadu :think: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
25.2.15 17:02

@Petisek11 úřadem práce myslíš podporu či co? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
25.2.15 17:05

Jj podporu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
688
25.2.15 17:17
@Petisek11 píše:
Dobrý den prosím o pomoc…Nenašel by se tu někdo kdo by mi pomohl s vyplněním daňového přiznání???
Jedná se o stranu 3 o bod 3 b): Nevim zda sem mám vyplnit všechny zaměstnavatele za rok 2014 včetně pracovního úřadu :think: :nevim:

Jde ti o daňové prohlášení nebo o daňové přiznání? Nejdřív si to ujasněme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.2.15 17:28

@Petisek11
podporu nedáváš do přiznání

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8518
25.2.15 20:27

No přiznání na str.3 žádný 3b) nemá. A pokud myslíš prohlášení, pak na to už je trošku pozdě. Mělo být podepsáno a odevzdáno do 16.2., takže teď už je to zbytečné řešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
13.2.18 09:18

Ahoj,

poradil by mi někdo ze zkušenostmi s daněmi (dotaz zkrácen)?

Otázky

1. Započítávají se do příjmů §7 pouze faktury, které mi reálně přišli na účet v roce 2017?
  2. Musím do daňového přiznání uvádět příjmy a výdaje z prodeje cenných papírů, pokud jsem nepřekročil částku 100k Kč?
  3. V minulém roce jsem investoval peníze do P2P (Zonky), kde jsem měl více výdajů (vkladů), než úroků z nich. Řekněme, například, že jsem měl příjem 5 000 Kč a výdaje 15 000 Kč. Do přílohy 2 jsem uvedl příjmy 5 000 Kč a výdaje 5 000 Kč. Pokud nebudu letos vkládat další příspěvky budu mít neuplatněné výdaje ve výši 10 000 Kč, které mohu využít.

3a) Jak se potom uplatňují výdaje z minulých let? Stačí pouze zase uvést výdaje z minulého roku až do spotřebování všech výdajů?
3b) Musí se tyto příjmy a výdaje přikládat, jako příloha?
3c) Vyplňuje se do daňového přiznání do nějaké kolonky neuplatněná část výdajů pro použití do dalších let?
3d) Mohu si uplatňovat výdaje z minulých let, jak pro §10, tak i §8?

1. Příloha 2, Slovní popis druhu příjmu podle § 10 odst. 1 zákona, zde si mohu napsat libovolný popis? Např. Příjem z prodeje z cenných papírů, nebo Příjmy z participací úvěrů, nebo je definován seznam přípustných definic?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák