Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Podle mě to nemá cenu. Jestli jsi neodváděla daně, tak nemůžeš nic dostat.
Já zas nedostanu zřejmě nic z toho malého platu co jsem měla…
@ArumLily0 Děkuju, já si to myslím také, ale říkam si že za zeptání nic nedám. ![]()
Pokud bylo u všech DPP podepsáno prohlášení a nebyly 2 poměry zdaněné zálohovou daní současně a zároveň nebyl žádný další příjem vyšší než 6000, pak není povinnost podat daňové přiznání.
@ArumLily0 ono to není jen o tom dostat něco zpátky, ale také o povinnosti podat DP.
@Hanula1212 Já Vám zítra napíšu a pokud mi poradíte, budu ráda. A nejde mi o to, dostat něco zpet, ale o povinnost podat. děkuji
@Hanula1212 Vidím že se v tom docela vyznáte..takže : úhrn příjmů :20000,– (za měsice 9,10,11,12),úhrn pov. pojistného 0,–, základ daně 20000,–, skutečná sraž. záloha na daň 0,–, záloha na daň 0,–, úhrn vypl. bonusů 0,–…takže musím nebo ne? díky
Podle uvedených údajů bylo podepsáno prohlášení, byla uplatněna sleva na poplatníka, takže povinnost podat přiznání nevzniká.
@Hanula1212 Děkuju moc za odpověď
Obvykle s tímto problém jsem neměla, pracovala jsem většinou na HPP, až nyní je to na dohody, takže v tom mám hokej. ![]()
Dobrý den, potřebovala bych vědět, zda mi vrátí daně když daruji krev ale mám nízkou mzdu ze které se neplatí záloha na daň. To mi nejspíš nebudou mít z čeho ty peníze vrátit že??? Potřebuju se jen ujistit zda to funguje tk, jak se domnívám. Děkuju
Jo funguje to tak. Pokud nemáš nic sraženo na zálohách, pak není co vracet.
Dobrý den,
dovolím si se vetřít s dotazem podobného typu - pracuji na HPP a v minulém roce jsem si přivydělávala na několik DPP (vždy do 10 000 Kč, aby se nemuselo platit soc.+zdrav., prý
, celkem to bylo asi 8×8500 (mám za to, že to bylo daněno srážkovou daní - ve výkazu práce jsem vykázala cca 9500 dle počet hodin*sazba za hodinu a přišlo mi vždy o asi tisícikorunu méně, teď si to z hlavy nepamatuju přesně, takže soudím, že to je ta srážková daň). Když jsem se ptala, tak daňové přiznání prý na to podávat nemusím (ani jsem to do něj nepsala…když to bylo daněno tou srážkovou daní), ale nevím, zda by byla nějaká možnost, že mi část té sražené daně vrátí, tak bych se samosebou nebránila… Nevíte, jak to je? Má smysl se po tom pídit, nebo půjde o desetikoruny? Moc moc moc děkuji! ![]()
Ahoj všem, můžete mi prosím poradit? Byla jsme od ledna do konce srpna na ÚP, poté jsem se odlásila a platím si zdravotní sama. V období kdy jsem byla na ÚP, jsem pracovala na dohody, daně jsem neodváděla. Od záři taktéž pracuji na dohodu, podepsané,,růžový papír,, ale v potvrzení mám pouze příjem a jinak všude nuly. A proto se ptám mám podávat daňové nebo ne? Děkuji