Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Tak pokud jsi neodevzdala daně, tak ti nemají ani z čeho vrátit…vyúčování daní dělá mzdová i bez toho, aniž bys o něco žádala. Jen jí doneseš za co by měli vracet…hypo, pojistky, atd..
spíš pokud jsi měla výdělek nižší než 68tis a jsi vdaná, tak si tě může odečíst manžel jako vyživovanou manželku…
Bylo podepsáno prohlášení k dani? Pokud ano, veškeré zálohy na daň pokryla sleva na poplatníka, pokud nebylo podepsáno, pak jsi povinna podat daňové přiznání.
@Hanula1212 píše:
Bylo podepsáno prohlášení k dani? Pokud ano, veškeré zálohy na daň pokryla sleva na poplatníka, pokud nebylo podepsáno, pak jsi povinna podat daňové přiznání.
prohlašení k daní jestli myslíš ten růžový dopis podepsano bylo. Znamena to teda že mi dan vracet nebudou?
Tak pokud jsi přihlášena na ÚP, předpokládám, že byla mzda max. polovina min. mzdy, při podepsaném prohlášení teda nulová záloha na daň, takže není co vracet.
Mám nárok na vracení daně když jsem přihlašená na ÚP a dělám jen brigádu na DPP a po odpracování 300 hod. mi davají DPČ? Do kdy mám podat žadost o vracení daně nebo jak to vlastně je stačí zajít na mzdovou učetní a ona mi to vratí a do kdy si o to musím zažadat? Vůbec nevím zda mám nebo nemám nárok…zaměstnance si vždy volají k mzdovce a davají jim podepsat nějaký papír, ale jako nezaměstnana nemám nárok - růžový papír jsem podepsala