Vracení daně při DPP a DPČ

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
23.2.15 11:14

Vracení daně při DPP a DPČ

Mám nárok na vracení daně když jsem přihlašená na ÚP a dělám jen brigádu na DPP a po odpracování 300 hod. mi davají DPČ? Do kdy mám podat žadost o vracení daně nebo jak to vlastně je stačí zajít na mzdovou učetní a ona mi to vratí a do kdy si o to musím zažadat? Vůbec nevím zda mám nebo nemám nárok…zaměstnance si vždy volají k mzdovce a davají jim podepsat nějaký papír, ale jako nezaměstnana nemám nárok - růžový papír jsem podepsala

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6895
23.2.15 11:33

Tak pokud jsi neodevzdala daně, tak ti nemají ani z čeho vrátit…vyúčování daní dělá mzdová i bez toho, aniž bys o něco žádala. Jen jí doneseš za co by měli vracet…hypo, pojistky, atd..
spíš pokud jsi měla výdělek nižší než 68tis a jsi vdaná, tak si tě může odečíst manžel jako vyživovanou manželku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8494
23.2.15 13:21

Bylo podepsáno prohlášení k dani? Pokud ano, veškeré zálohy na daň pokryla sleva na poplatníka, pokud nebylo podepsáno, pak jsi povinna podat daňové přiznání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.2.15 14:22
@Hanula1212 píše:
Bylo podepsáno prohlášení k dani? Pokud ano, veškeré zálohy na daň pokryla sleva na poplatníka, pokud nebylo podepsáno, pak jsi povinna podat daňové přiznání.

prohlašení k daní jestli myslíš ten růžový dopis podepsano bylo. Znamena to teda že mi dan vracet nebudou?

• Citovat
  • Upravit
8494
23.2.15 14:44

Tak pokud jsi přihlášena na ÚP, předpokládám, že byla mzda max. polovina min. mzdy, při podepsaném prohlášení teda nulová záloha na daň, takže není co vracet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák