Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Dobrý den
Po muži teď v práci chtějí abych mu dala čestné prohlášení že neuplatňuji slevu na děti. Mohl by mi prosím někdo poradit jak to sepsat? Nikdy jsem slevu neuplatňovala ( jsem na RD ).
A ještě jedna otázka. Roční zdanění ( vrácení daní ) dělá zaměstnavatel, nebo si to musí vyřídit muž sám. Mockrát děkuji za rady ![]()
@mc.ellinka píše:Čestné prohlášení
Dobrý den
Po muži teď v práci chtějí abych mu dala čestné prohlášení že neuplatňuji slevu na děti. Mohl by mi prosím někdo poradit jak to sepsat? Nikdy jsem slevu neuplatňovala ( jsem na RD ).
A ještě jedna otázka. Roční zdanění ( vrácení daní ) dělá zaměstnavatel, nebo si to musí vyřídit muž sám. Mockrát děkuji za rady
Většinou dělá zaměstnavatel, pokud zaměstnanec požádá v Prohlášení poplatníka.
@mc.ellinka stačí napsat: Já, ta a ta, neuplatňuji slevu na to a to dítě. Datum, podpis. Doplň si iniciále, kdyžtak data narození atd. ![]()
@mc.ellinka v pohodě, však odpovídám
Ono to opravdu takhle stačí ![]()
@mc.ellinka : a mas zaměstnavatele? Pokud ano, tak by ti mel vyplnit, ze ty slevu na dani na děti neuplatnujes. Já dostala od přítele v práci papír a mzdova tam píše, ze když není zaměstnavatel, tak si to žena vypíše sama a podepíše
. A ano, rocni zúčtování dělá zaměstnavatel, ale musí to podepsat do 15.2., tak pokud to neudělal a účetní to už nebude chtít udelat, muze to podat sam do konce brezna.
@myskalucka děkuji za odpověď. Já nemám zaměstnavatele. Děkuji ![]()