Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@Anonymní píše:
Holky, vraci dane za neschopenku? Nekdo rika ano, nekdo ne, tak jsem z toho zmatena. Pul rok jsem pracovala a pak jsem sla na neschopenku kvuli tehu, tak myslitE, ze mi neco vrati?
Preem dekuji
Podle toho, kolik jsi odevzdala na daních před neschopenkou
Když jsem marodila, tak mi něco málo vrátili. I když nevím proč
Ale nebudu říkat, ne nechci. ![]()
@Anonymní píše:
Holky, vraci dane za neschopenku? Nekdo rika ano, nekdo ne, tak jsem z toho zmatena. Pul rok jsem pracovala a pak jsem sla na neschopenku kvuli tehu, tak myslitE, ze mi neco vrati?
Preem dekuji
Tak za neschopenku ti nevrátí, protože logicky když si na neschopence tak daně neplatíš. Ale za toho půl roku ti vrátí, otázka je kolik ![]()
@Anonymní píše:
@blecha72 tak to netusim
@Mallorka Me delala dane ucetni z prace, tak ta to tam snad napise, nebo to si musim sama zazadat?
Muselas podepsat růžový tiskopis, do 15. února
Byla jsem na neschopence od 17.4.-1.12.2013 a další rok mi vrátili asi 9 tisíc Kčna daních.
Ahoj, to Ti tady nikdo nemůže napsat, záleží na tom, jaké jsi měla za první polovinu roku příjmy, a zda jsi z těchto příjmů i po odečtení slevy na poplatníka zaplatila nějakou daň. Poku ano, tak Ti daně budou vráceny. Nejsou to ale daně za neschopenku (to takhle nejde říct). Jsou to daně za to, že v měsíční mzdě se uplatňuje 1/12 slevy na poplatníka a v konečném přiznání za rok 2014 nebo ve vyúčtování se uplatňuje odpočet celý. Pokud jsi v prohlášení podepsala, že chceš roční zúčtování, měla jsi celý rok jednoho zaměstnavatele a nemáš jiné příjmy, tak za Tebe vše vyřídí účetní. Pokud jsi nepodepsala, tak si zažádej potvrzení o zdanitelných příjmech a tam hned uvidíš, zda máš nárok na nějakou daň a přiznání si udělej sama.
Preem dekuji