Německé daně

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1189
26.2.15 20:38

Německé daně

LenkaPT
Děláte daně každý rok? má smysl je pro mne dělat za min.rok 2014, kdy jsem 5 měsíců měla v ČR ŽL a 5 měsíců pracovala v DE? v ČR daňové přiznání podat musím, ale nevím, zda to má cenu i v DE, zda to nenechat až na příští rok. Děkuji za každou radu

blumen

LenkaPT nam prvni rok vraceli nejvic penez, ale my tu zijeme. Takze bych delala.

JanulaM píše:
berynkaa jen v nemecku, kdyz v cz nema zadne prijmy, nevim jak by to danove priznani vyplnoval, problem byl akorat, kdyz se stehoval mel pul roku prijem v cz a pul v nemecku, ale to se nejak udelalo, nejak zapocetlo, uz si to presne nepamatuju, ted delame dane jen v nemecku.
jenže my jste ten případ první rok ;). Manžel leden a únor měl ještě příjmy tady v ČR. Na FÚ mi nejdřív řekli, že se pro DP budou počítat jen ty dva měsíce a zbytek se napíše částka do kolonky celosvětových příjmů. Ale když jsem to přinesla, tak začaly řešit rezidenta a nakonec byl závěr, že by i třeba za rok byl rezident pořád tady… když jsme tu my :nevim:. Ale zase že neví, jaké mají podmínky Němci :zed:

pipiinka
MIRUŠ77 URcite? Myslela jsem, ze v Cr se dani, jen kdyz je prijem nad 68tis.

berynkaa
Holky, nezaložíme diskuzi Německé daně? Ať je to přehledné a neplete se to s KG :think: Asi to bude další kapitola sama pro sebe :zed: ;)

pipiinka blumen LenkaPT MIRUŠ77 JanulaM aj.

pipiinka
berynkaa jsem pro

pipiinka
berynkaa a co resite s danemi vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1189
26.2.15 20:41

@pipiinka vlastně všechno :mavam:.
Teda daňovou třídu se nám povedlo vyřídit, ale nadcházející daňové přiznání začíná být mazec. Manžel pracuje v DE první rok (od března 2014). Teď mluvil v Německu s poradcem, mají schůzku v týdnu, že mu daně udělá. Ale co tady? Na FÚ jsem už byla, ale bohužel mi v naší situaci ani neporadí :,(.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2667
26.2.15 20:46

Holky když už je tu řeč o FÚ PORADÍTE KDE SEHNAT EU EWR Bescheinigung aby mi ho tady potvrdili? dá se stáhnout na netu? Mám ho prý dodat na Německý FA

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10584
26.2.15 20:47

@berynkaa Mne prave taky zajima jak a co s danemi. Chlap mel v lednu 2014 prijem v CR, od dubna v De, my tady nejme od zari pojistene ani zdravotne, ja jsem zcela bez prijmu.KDe teda mame danit? A musime zdanit i ten mesic tady v Cr. Chlap povidal, ze kdyz se vice jak 184(?) dni pracuje v De, ze dani jen tam.Ale moc moudra z toho nejsem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10584
26.2.15 20:48

@berynkaa a co vse k danim chlap bude mit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2667
26.2.15 20:48

To by mne taky zajímalo, jestli musím podávat daňové přiznání i v ČR, ale asi jooo, co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10584
26.2.15 20:51

@LenkaPT ja si myslim ze ne, ale jista si nejsem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1189
26.2.15 20:51

@LenkaPT

http://www.finanzamt.bayern.de/…sch_2010.pdf

Není to toto? :think: Německá i česká verze..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1189
26.2.15 20:55

@pipiinka @LenkaPT
já nevím, jak je to u „vás“, když jste v Německu, že tam máte tzv. středisko životních zájmů. To asi bude ohledně daní jednodušší a dá se tam uplatnit ta lhůta cca 180 dní. Jenže tady v ČR na FÚ si nejsou v našem případě jistí, když rodina žije zde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10584
26.2.15 20:56

@berynkaa prave,chlap je pendler

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1189
26.2.15 20:56

Dle mého se ten rok, kdy někdo pracoval/žil ještě tady, bude podávat DP v Čechách i v Německu… i když v Čechách třeba vyjde nula. Až ten další rok jen v Německu. Někdo z holek to tady i tak psal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10584
26.2.15 20:57

@berynkaa a co vam tedy rekli? Danit tady, nebo tam?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10584
26.2.15 20:58

@berynkaa takze kdyz chlap denne dojizdi, tak dani v Nemecku? A ten mesic co v Cr pracoval zdani?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2667
26.2.15 20:58

Jj taky si to tak myslím…letos ho podám jen u nás a příští rok za oba roky v DE
jo a díky @berynkaa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1189
26.2.15 20:59
@pipiinka píše:
@berynkaa prave,chlap je pendler

já právě nevím a jsem z toho úplně zmatená :,( :,( :,( :,( :D, protože máme kámoše taky pendlera a on od toho dalšího roku daní jen venku. Jenže zase nevim přesně, na co to uhrál (má tu rodinu, ale je možné, že tu nevlastní bydlení). Ale na nás se tvářili na finančáku, že manžel (i když ani pendler není, bydlí v Německu a TP má v Čechách)by byl pořád český daňový rezident.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák