Německé daně

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
10584
26.2.15 21:01

@berynkaa to bude zas bordel toto:-(Ale logicky, kdyz odvadi dane v De, tak by tam mel i danit. 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1189
26.2.15 21:02
@pipiinka píše:
@berynkaa a co vam tedy rekli? Danit tady, nebo tam?

neřekli, nevím, jsem zoufalá :zed:.
Mám jen jednu rychlou info od německého daňového poradce, že se bude danit tam (snad nebude žádná další komplikace, až manžel dodá podklady), jenže furt mám problém, co vlastně tady???!!!
Ale je mi to vlastně jasný, stejně skončíme u poradce i tady a teď najít nějakého, který se v tom vyzná :dance:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10584
26.2.15 21:03

@berynkaa :roll: a danit tady bude proc? nebo tady danit budes ty?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10584
26.2.15 21:04

@berynkaa jake podklady chteji?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1189
26.2.15 21:05
@pipiinka píše:
@berynkaa to bude zas bordel toto:-(Ale logicky, kdyz odvadi dane v De, tak by tam mel i danit. 8o

no, jenže mám obavu, že ač to logické je, tak to úplně takto není

jukni na čl. 4
http://www.mzv.cz/…zdaneni.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10584
26.2.15 21:09
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1189
@pipiinka píše:
@berynkaa :roll: a danit tady bude proc? nebo tady danit budes ty?

danit bude (asi???) i tady, protože tu první dva měsíce měl pracovní poměr a je to i nějak provázané.
Jednou mi tady na FÚ řekli, že je to nějak provázané a jedna i druhá strana to mohou kontrolovat, zda bylo podané daňové přiznání. Teda v případě, že fakt podané být mělo.

Já zatím připravila potvrzení o příjmech za min. rok (z česka i z Německa), já doložím i svoje (ač jsem na rodičáku, tak jsem přivýdělek měla). Máme totiž 3. daňovou třídu a tam je podmínka, že moje příjmy nebudou větší než… tu částku přesně nevim ;-).
A pak záleží, co nám řekne poradce, v Německu se tam totiž dá dát daleko víc věcí… nějaké náklady na bydlení, cestu a já nevím co ještě ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10584

@berynkaa tak ted nevim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10584
26.2.15 21:11

@berynkaa tak ja tady v Cr prijem nemela, uff, aspon neco odpadne a name tridu 1

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2667
26.2.15 21:12
@berynkaa píše:
@LenkaPT

http://www.finanzamt.bayern.de/…sch_2010.pdf

Není to toto? :think: Německá i česká verze..

máte s tímto formulářem někdo zkušenosti? musím ho vyplnit sama, nebo ho vyplní na FÚ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1189
26.2.15 21:15
@pipiinka píše:
@berynkaa tak ja tady v Cr prijem nemela, uff, aspon neco odpadne a name tridu píše: Více

to ale manžel platí právě velké daně, které mu bez DP v Německu nevrátí a v Česku není z čeho. Jinak když se to změní na tu trojku, tak ho nebudou krátit měsíčně a bude mít o x stovek euro víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10584
26.2.15 21:16

@berynkaa Ja vim, nastupuji tam taky do prace, takze pak tridu zmenime.
To je ono, tady je jasne, ze to nemaji z ceho vratit, proto myslim, ze danit mame v De.Ale ted co tu ctu opravdu nevim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1189
26.2.15 21:17
@LenkaPT píše:
máte s tímto formulářem někdo zkušenosti? musím ho vyplnit sama, nebo ho vyplní na FÚ?

já nemám, ale jak to tak čtu, určitě nás to čeká :zed:. Vyplnila bych, co vím a zbytek bych řešila přímo na finančáku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1189
26.2.15 21:19

@pipiinka a jakou třídu budete pak mít 4? Já to totiž taky asi budu muset řešit, až začnu chodit do práce a když bude mít příjem, tak aby jsme zas daně nedopláceli. Ještě jsem se o to moc nezajímala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10584
26.2.15 21:20

Holky, co je to za formular? Mne se to na mobilu neotevre.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák