Německé daně

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1189
27.2.15 09:29

@pipiinka tak to jsi teda hvězda 8) :dance:!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10584
27.2.15 09:32

@berynkaa :lol: :lol: taky jsem stahana jak sfina
Nevis kdyz je na KG formular E411 jestli se tam pise nase rodne cisla, nebo cisla pojisteni co mame na De kartickach?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1189
27.2.15 09:59

@pipiinka psala jsem všude rodné číslo.
Je tam poznámka 3:
tam, kde má být formulář zaslán české instituci, uveďte RČ…
pro německou instituci systému veřejného penzijního pojištění uveďte číslo pojištěnce (VSNR) - což je asi pro jiný účel

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10584
27.2.15 10:34

Jak se zada o dan. tridu 3?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1189
27.2.15 12:45

@pipiinka
tady je ta žádost v různých jazycích (česky i německy). To se vyplní a v Německu předloží s oddacím listem na finančním úřadě. Teď si nejsem jistá, jestli nechtěli vidět i rodné listy. Ale asi ne :think:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1189
27.2.15 12:46

Tady jsou ještě podrobnosti o daních a daňových třídách:

http://www.arbeitsagentur.de/…ai449900.pdf?…

Jen jsem to prolítla, ale zdá se mi, že neomezenou daňovou povinnost (třídu 3) dostanou ti, kteří tam bydlí a pendleři mají tu jedničku a vrací se jim to v ročním vyúčtování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1189
27.2.15 12:51

@JanulaM
to my tak určitě uděláme - poradce v Německu a vypadá to, že i tady.
Píšeš, že v Německu nedělal manžel ze začátku DP, že nemusel, když měl tu daňovou třídu jedničku, ale to jste se přece připravili o dost peněz, ne? 8o :think: Nebo vám to nějak vrátili v Česku? Nebo jste v tu dobu nesplňovali podmínky (že ty jsi měla vyšší příjem než… je potřeba pro tu trojku)?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1189
27.2.15 12:52

@pipiinka
kolonka celosvětové příjmy je v dolní části formuláře českého daňového přiznání (vpravo) a je to celkový příjem, eura se násobí kuzem 27,55Kč

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1189
27.2.15 13:08
@berynkaa píše:
@pipiinka
tady je ta žádost v různých jazycích (česky i německy). To se vyplní a v Německu předloží s oddacím listem na finančním úřadě. Teď si nejsem jistá, jestli nechtěli vidět i rodné listy. Ale asi ne :think:.

pardon ;-)

http://www.fm.nrw.de/…lb/index.php

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1493
27.2.15 14:05

české daňové přiznání do 31.03.2015
německé daňové přiznání do 31.05.2015

Kdo umí udělat německé přiznání vím, pište kdyžtak SZ, pošlu podrobnosti.

Jinak daňové třídy: 0 - brigádníci - osvobození od daně
1 - svobodný
2 - svobodný s dítětem
3 - manžel/manželka (druhý musí mít 5 třídu) - nejnižší možné daně
4 - běžná třída - průměrné daně (většinou oba pracující manželé)
5 - vysoké daně (mívá manželka na mateřské, protože v podstatě nemá příjem)
6 - nejvyšší daně (pokud máte druhé zaměstnání, tak to vedlejší má třídu 6)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10584
27.2.15 15:56

Mam v ruce Ausdruck der elektronischen Lohnsteuerbescheinigung, muzete mi poradit v jakem radku jsou psane dane a uhrn pojistneho?(Arbeitgeberanteil a, zur gesetzlich RV, Arbeitnehmerbeitrafe zur gesetzlichen KV, zur sozialen PV, zur AV, Einbehaltener Sohnsteuer)Jde mi z toho hlava kolem uz. Dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10584
27.2.15 15:57

@berynkaa ma chlap narok i kdyz je pendler :nevim: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85235
27.2.15 17:20
@pipiinka píše:
Mam v ruce Ausdruck der elektronischen Lohnsteuerbescheinigung, muzete mi poradit v jakem radku jsou psane dane a uhrn pojistneho?(Arbeitgeberanteil a, zur gesetzlich RV, Arbeitnehmerbeitrafe zur gesetzlichen KV, zur sozialen PV, zur AV, Einbehaltener Sohnsteuer)Jde mi z toho hlava kolem uz. Dekuji

Neporadim, ja to teda delam s poradcem, protoze nechci riskovat, ze vyplnim neco spatne, v nemecku jsou na to vysazeni. Jinak s tou tridou 3 a 5 je to tak, ze kdyz je velky rozdik mezi platem manzela a manzelkou, vyplati se to (mate vice penez po vyplate k dispozici), ale pri danovem priznani budete vetsinou penize vracet. Vyjde to stejne ja danova trida 4/4 (pouziva se pri stejnych prijech), protoze v ni vam penize pri danovem priznani vrati (ale nemate je dispozici hned no). Ja jsem ted 3, na rodicovske si to zmenim na 5-ku a manzel presne naopak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10584
27.2.15 18:28

Tak mi teda docela dost lidi, vcetne nem. dan. por. rika, ze v Cr ty dva mesice co chlap delal se pry danit nemusi.Tak co je na tom pravdy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10584
1.3.15 11:16

Holky, ten formular na cesky FU EU/EHD(nebo tak nejak),vam potvrdili na financaku na pockani?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák