Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@liky musíte se připsat k manželovi na EU/EHR formulář s nulou (nulovou částku jako výdělek v ČR) a doložíte k tomu kolik jste pobírala minulý rok za Elterngeld ![]()
@Hani138 diky, jenze prave ten chlap, co nam dane vyrizuje rekl, ze chce i ode mne nejake potvrzeni
rekla jsem, ze poslu kopii rozhodnuti o elterngled, tam je ta vyplata vypsana, ale pry je to malo, musi byt i nejaky doklad z CR, acchjooo.
@liky to je přece hloupost. Dělám v daňové kanceláři v Klatovech, která je zaměřena především na daňová přiznání v DE a žádný takový papír nepotřebujeme. Pokud je na EU EHR formuláři nula a dodáte rodičovskou - kolik jste dostala od 1.1.2014 do 31.12.2014 tak to je přeci platný doklad a pokud vám to ještě FÚ v ČR orazítkuje, tak jaký jiný platný doklad by potřeboval?
@Hani138 prave, ze to tez nechapu
ktery presne formular EU se tedy vyplnuje?? ted jsme nechavali na FU potvrdit formular, ale ten byl myslim na 2015- predpokladane prijmy ![]()
Ted jsem mluvila s českým daňovým poradcem a prý, pokud jsem do 05/14 byla jako osvč v ČR a od 06/2014 zaměstnaná v DE, se mi vyplatí víc danit jen v ČR, že mi vrátí víc peněz z daní v Německu. máte s tím někdo zkušenost?
@liky to jste potvrzovali formulář na daňovou třídu na rok 2015. Toto je formulář EU/EHR - pokud nemáte koukněte na naše stránky www.pomocsnemeckymiurady.cz a tam ve složce německé daně by měl být ke stažení ![]()
@Hani138 moc dekuji… a nevis jeste kde ziskat potvrzeni o danove tride pro tento rok??asi primo na FU v nemecku, ze?? chteji ho po manzelovi ke kindergeltu/vyrizujeme uz rok a pul/, sef rikal, ze by mel prijit, ale zatim nic a musime uz poslat dalsi papiry na kindergelt…
@liky tak to me taky zajima, nam bylo totiz receno, ze staci mzdovy list, na Fu se nemusi pry
@pipiinka ja mam primo od urednika z famillienkasse napsane, ze chce mzdovy list a potvrzeni o dan. tride,..proto z toho silime, uz vse dokladame ponekolikate a porad vic a vic, nikdo v okoli to tak neresil jak my, coz nechapu
uz jsem to resila na diskuzi o kindergeltu…
@pipiinka v dobe podani zadosti mel manzel bydliste v DE, ted je pendler- takze nam pisou z Chemnitz/ci jak se to mesto jmenuje/uz se desim co bude, az zjisti, podle papiru, ze je uz jen pendler…co jeste budou chtit…
@liky ale to s dan. tridou by melo byt v mzdovem liste, nebo ne?
@pipiinka je to tam, proto nechapeme co po nas jeste chteji a mesic cekame, zda neco dalsiho prijde
byl to samostatny bod v seznamu co mame poslat, takze to po nas proste chteji… ![]()