Německé daně

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
10584
2.4.15 20:45

@berynkaa ksakru zenska, nova profilovka, jsem te skoro nepoznala:-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1493
3.4.15 09:57
@berynkaa píše:
@Třešnička1 díky za informaci. Takže skrz zaměstnavatele je to nějaký ten daňový paušál?

Ano, zaměstnavatel zohlední 1000€ pausal, ale už nezkoumá, jestli byste ho nepřekročili a tudíž nemohli zohlednit větší snížení základu pro dan = a z toho plynoucí větší vratku daně. Pak jsou další složky daňového přiznání (které nepatří do 1000€ paušálu), jako například sleva na dani při rekonstrukci, snížení základu daně o náklady na děti (školné, družina, atd.) a mnoho dalších - toto už zaměstnavatel nezohlední.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1189
3.4.15 12:29
@pipiinka píše:
@berynkaa ksakru zenska, nova profilovka, jsem te skoro nepoznala:-D

nestíhám ke kadeřnici, tak jsem to vyřešila takto 8) :D

@Třešnička1 a čistě teoreticky, když máme daňovou třídu 3 a tento rok ještě jí mít asi budeme, nevyplatí se ten paušál? Že to snižování základu by vlastně nebylo možné dělat z čeho - málo odvedené na daních. Plus se samozřejmě ještě ušetří na tom, že to DP někdo udělá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1493
3.4.15 16:16

@berynkaa paušál 1000€ má každý zaměstnanec, bez ohledu na vše ostatní. Takže teoreticky vzato ano, vyplatí se Vám nechat to na zaměstnavateli, ALE pozor na ty vyjímky - v podstatě jde o jakékoliv přerušení práce na určitou dobu, pak zaměstnavatel roční vyučtování daně - tzn. Jahresausgleich neudělá. DP v Německu není jednoduchá záležitost a cena daňového poradce se pohybuje od 30 Euro výš… (moje zkušenost)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1189
3.4.15 19:50

@Třešnička1 ok, moc děkuju za vysvětlení!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10584
23.4.15 13:48

Ahojik, holky jak dlouho po odeslani zadosti se vam z FZ ozvali?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1189
2.5.15 20:39

@pipiinka myslíš ohledně daní? My to teprve máme u poradce a dává to dohromady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10584
2.5.15 20:52

@berynkaa my posilali zacatkem dubna, pred tydnem nam prisel dopis s dan. cislem, tak cekame co dal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85223
3.5.15 08:35

@pipiinka podle toho, kolik vraci penez. S malymi obnosy se ozvou hned a s vetsimi to trva i pul roku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10584
3.5.15 12:44

@blumen kolem 700e, coz mi prijde jako maly obnos

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85223
3.5.15 13:59

@pipiinka jo, to je mensi castka. Mne jednou vraceli jen 50, to jsem mela fakt hned a na castku nad 4000 jsme si pekne pockali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1189
3.5.15 22:27

@pipiinka nám daňové číslo poslali do týdne, když se manžel registroval a mně pak když jsme měnili daňovou třídu.
Ale ohledně daňového přiznání nevím, jestli je to stejné jako u nás, že se ozvou „hned“, když něco chybí a přeplatky až po termínu podání DP (to je do konce května).

Nevíte prosím někdo, jaká jsou všechna možná potvrzení pro německý finanční úřad od české strany? Mám ten EU EWR a u nás na FÚ mi ještě řekli, že si lidí, kteří pracují venku nosí jen svůj napsaný papír, kolik měli v ČR příjmy a kolik danili a že jim to potvrdí… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10584
3.5.15 22:41

@berynkaa EU/EWR a EU/EHP nic vic jsme my nepotrebovali

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1189
4.5.15 12:10

@pipiinka jenže mně na FÚ pořád tvrdí, že ten EU/EWR EHP je jen potvrzení o bydlišti… oni vlastně potvrzují jen tu dolní část.
A do té kolonky hrubá pracovní mzda jste psali co? Jen příjmy v česku, nebo příjmy za celý rok vč. německých?

Nebo stačí Němcům dodat potvrzení o zdanitelných příjmech (v ČR), příp. kopie českého daňového přiznání?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1189
4.5.15 12:11

@pipiinka a vám vrací 400e, i když jste měli daňovou třídu jedničku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák