Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
My taky dostali dane asi do mesice…a to, kolik to bude, dostal manzel v rocnim vypisu z prace, takze vedel dopredu zda ma „cenu“ danove priznani podavat ![]()
Presne tak, vyplata je cca za mesic a pred tim prijde dopis s rozhodnutim, kde to bude jasne napsano.
Pokud chcete dodatecne, daji se vsechny castky zadat dle vyplneneho formulare do aplkice na internetu a ono Vam to spocita. Nicmene je to predbezne, protoze zalezi na FU co Vam uzna a co ne.
Pro priste si udelejte registraci na ELSTRu a vyplneni jde stejne jako na papirovem formulari. Na konci Vas to vyzve k overeni a zaroven Vam to spocita kolik by jste meli dostat.
Spocital jsem to tak kamaradovi a z odvedene rocni dane dostal o 45€ navic nez vlastne odvedl. Otazka je jestli vse uznaji ![]()
A věděl by prosím někdo, jak je to se slevou na děti tady a v Německu? Já mám příjem v ČR. Dá se to uplatňovat současně, nebo je to stejné, že to může mít jen jeden z partnerů? Díky!
Slevu nebo bonus muzete zadat Vy z ceskeho prijmu a vas muz z nemeckeho prijmu dostane slevu na dani, pokud mel Vas muz za 2014 i prijem v CZ, mohl zadat i on.
Muj kamarad, tak dostal slevu v DE a jeho zena vcetne bonusu dobirala v CZ jeste 25tis., urcite to stoji za to ![]()
Ahoj nam to přišlo 4.5, a pořáda čekáme za týden jsou to tři měsíce:((
Známému došly peníze do měsíce, bez jakéhokoli dopisu…zajímavé a my jsme to dávaly zaron s ním, tak uvidíme.
Já nakonec napsala mailem dotaz, jak to vypadá s našema daněma a do týdne byly peníze na účtě.
Ahoj holky,
chci se zeptat je pravda že n.fu má na vraceení přeplatku tři měsíce?.Podávali jsme v březnu a doted nic.Je to vše přes danové poradce, ale bohužel prý nebudou uhánět nemecký finančák. Jde to přes kodap, a ty to pak odesílají nemeckým poradcům(berou si 10 procent)a žádná komunikace.
To samé s kindergeld. Už toho začínám mít plný zuby.
díky
No nejsem sice holka, ale zkusim Vam pomoci. Co se tyce Kindergeldu, vyrizeni trva cca. rok, ale o nic neprijdete, vse Vam dodatecne poslou a najednou.
Pokud jste podavali ve Schwandorfu:
Familienkasse Schwandorf, tak kontaktovat nejlepe pani Härtl, na maily neodepisuje a dovolat se nekam je take nemozne, tak ze nejlepe zeptat se osobne, co se deje, v jake je to fazi.
ADRESA
Wackersdorfer Str. 4
92421 Schwandorf
eMail: Familienkasse-Schwandorf@arbeitsagentur.de
Pokud uz to poslali do Naaburgu, nebo Numberku a mate jiz Kundennummer, zkuste pani Kosel, ta vyrizovala moji zadost
Familienkasse-Bayern-Nord. F31@arbeitsagentur.de
Od nich by Vam mel prijit dopis, s tim, ze jim urcite neco chybi k dolozeni:
• Fur welche Zeitraume beantragen Sie Kindergeld?
• Kopie der Anmeldung von Ihnen (ersichtlich, seit wann Sie in Deutschland leben)
• Nachweis uber den Wohnsitz in Deutschland:
~ Kopie des Mietvertrages ab Antragstellung
~ Nachweis uber geleistete Mietzahlungen ab Antragstellung bis laufend
~ Wenn Sie eine Unterkunft zur Verfugung gestellt bekommen
• oder Bestatigung vom Finanzamt uber die unbeschrankte Steuerpflicht ab 2014
• Kopie der letzten Lohnabrechnung
• elektronische Lohnsteuerbescheinigung fUr das Jahr 2014
Tak ze to vemte rovnou k pani Hartl a usetrite cas.
Vsichni cizinci nakonec skonci v Bautzen
familienkasse-bautzen@arbeitsagentur.de
Nemecky FU proste neurychlite, predstavte si kolik milionu priznani musi najednou zpracovat, musite pockat. Navic, kdo vi, kdy Vam to ta agentura odeslala.
Děkuji za info, agentura to poslala 25.3.takže asi zbývá jen čkat. Kindergeldy mám podaný 17 měsícců v Bautzenu. Dvakrát jsme tam byli osobně, prý je vše ok. Naakonec přišel dopis z chemnitzu, že chtějí to co jsme dávali v bautzenu.No prostě kocourkov. Vše to dlouho trvá, Moc díky za odpovědi a přeji krásný večer. Lucie ![]()
Hmm hlavou zed neprorazis, asi tak bych charakterizoval nemecke urady, vzdy si vzpomenu na Kafku a jeho roman:)
Mam kamarada, ktery ceka jeste dele a neni ani tak daleko jako Vy.
Kazdopadne, me se stalo to same. Byl jsem se zeptat ve Schwandorfu, doporucili mi, pro urychleni, doposlat do Naaburgu nejake podklady a z Numberka mi poslali dopis, ze chteji doposlat, to co jsem pred tim poslal do Naaburgu.
V dopise je zaroven Vase klientske cislo a mail na osobu, ktera to vyrizuje. Je tam i napsano co mate napsat do hlavicky, aby to rychleji nasli.
Po me chteli formular 71cz(viz text vyse), tak ze do hlavicky jsem napsal
F71cz-KG-Nr. a pak moje/Vase Kindergeld cislo…
Cisla tech formularu (napr.: DVKG 71cz, DVKG54cz, E-411) jsou uplne dole, nebo na levem hrbete, ted uz nevim.
Poslal jsem to mailem, aby mi nemohli tvrdit, ze jsem to neposlal a original postou a pak to slo raz na raz. Do mesice jsem mel rozhodnuti a pred tim prisli i penize na ucet.
Mrknete jeste jednou na ten dopis a napiste rovnou mail te dane poverene osobe. Neco v tom smyslu, ze originaly jste poslala a nevite jestli dorazili a ze je pro jistotu posilate jeste mailem, Vic Vam doporucit nemohu ![]()
@Olhor - prosím, nepište, že vyřízení KG trvá cca rok. Není potřeba někoho odrazovat. Já měla třeba KG vyřízený a vyplacený do 5 týdnů ![]()