Německé daně

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
10584
6.6.15 09:16

Nám vyplatili daně po měsíci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9394
6.6.15 12:05

My taky dostali dane asi do mesice…a to, kolik to bude, dostal manzel v rocnim vypisu z prace, takze vedel dopredu zda ma „cenu“ danove priznani podavat :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
8.6.15 14:20

Presne tak, vyplata je cca za mesic a pred tim prijde dopis s rozhodnutim, kde to bude jasne napsano.
Pokud chcete dodatecne, daji se vsechny castky zadat dle vyplneneho formulare do aplkice na internetu a ono Vam to spocita. Nicmene je to predbezne, protoze zalezi na FU co Vam uzna a co ne.
Pro priste si udelejte registraci na ELSTRu a vyplneni jde stejne jako na papirovem formulari. Na konci Vas to vyzve k overeni a zaroven Vam to spocita kolik by jste meli dostat.
Spocital jsem to tak kamaradovi a z odvedene rocni dane dostal o 45€ navic nez vlastne odvedl. Otazka je jestli vse uznaji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1189
12.6.15 09:54

A věděl by prosím někdo, jak je to se slevou na děti tady a v Německu? Já mám příjem v ČR. Dá se to uplatňovat současně, nebo je to stejné, že to může mít jen jeden z partnerů? Díky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
12.6.15 13:59

Slevu nebo bonus muzete zadat Vy z ceskeho prijmu a vas muz z nemeckeho prijmu dostane slevu na dani, pokud mel Vas muz za 2014 i prijem v CZ, mohl zadat i on.

Muj kamarad, tak dostal slevu v DE a jeho zena vcetne bonusu dobirala v CZ jeste 25tis., urcite to stoji za to :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1189
13.6.15 21:35

@Olhor díky! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
krs
26
19.6.15 11:29

Ahoj nam to přišlo 4.5, a pořáda čekáme za týden jsou to tři měsíce:((

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59
19.6.15 13:46

AHOJ

Známému došly peníze do měsíce, bez jakéhokoli dopisu…zajímavé a my jsme to dávaly zaron s ním, tak uvidíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
609
19.6.15 14:19

Já nakonec napsala mailem dotaz, jak to vypadá s našema daněma a do týdne byly peníze na účtě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
krs
26
26.6.15 11:11

Ahoj holky,
chci se zeptat je pravda že n.fu má na vraceení přeplatku tři měsíce?.Podávali jsme v březnu a doted nic.Je to vše přes danové poradce, ale bohužel prý nebudou uhánět nemecký finančák. Jde to přes kodap, a ty to pak odesílají nemeckým poradcům(berou si 10 procent)a žádná komunikace.
To samé s kindergeld. Už toho začínám mít plný zuby. :mrgreen: díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
26.6.15 16:21

No nejsem sice holka, ale zkusim Vam pomoci. Co se tyce Kindergeldu, vyrizeni trva cca. rok, ale o nic neprijdete, vse Vam dodatecne poslou a najednou.

Pokud jste podavali ve Schwandorfu:
Familienkasse Schwandorf, tak kontaktovat nejlepe pani Härtl, na maily neodepisuje a dovolat se nekam je take nemozne, tak ze nejlepe zeptat se osobne, co se deje, v jake je to fazi.
ADRESA
Wackersdorfer Str. 4
92421 Schwandorf
eMail: Familienkasse-Schwandorf@arbeitsagentur.de

Pokud uz to poslali do Naaburgu, nebo Numberku a mate jiz Kundennummer, zkuste pani Kosel, ta vyrizovala moji zadost
Familienkasse-Bayern-Nord. F31@arbeitsagentur.de

Od nich by Vam mel prijit dopis, s tim, ze jim urcite neco chybi k dolozeni:

• Fur welche Zeitraume beantragen Sie Kindergeld?

• Kopie der Anmeldung von Ihnen (ersichtlich, seit wann Sie in Deutschland leben)

• Nachweis uber den Wohnsitz in Deutschland:

~ Kopie des Mietvertrages ab Antragstellung

~ Nachweis uber geleistete Mietzahlungen ab Antragstellung bis laufend

~ Wenn Sie eine Unterkunft zur Verfugung gestellt bekommen

• Nachweis daruber mit Anschrift und Zeitraum, seit wann Sie dort wohnen

• oder Bestatigung vom Finanzamt uber die unbeschrankte Steuerpflicht ab 2014

• Kopie der letzten Lohnabrechnung

• elektronische Lohnsteuerbescheinigung fUr das Jahr 2014

Tak ze to vemte rovnou k pani Hartl a usetrite cas.

Vsichni cizinci nakonec skonci v Bautzen
familienkasse-bautzen@arbeitsagentur.de

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
26.6.15 16:27

Nemecky FU proste neurychlite, predstavte si kolik milionu priznani musi najednou zpracovat, musite pockat. Navic, kdo vi, kdy Vam to ta agentura odeslala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
krs
26
26.6.15 19:10

Děkuji za info, agentura to poslala 25.3.takže asi zbývá jen čkat. Kindergeldy mám podaný 17 měsícců v Bautzenu. Dvakrát jsme tam byli osobně, prý je vše ok. Naakonec přišel dopis z chemnitzu, že chtějí to co jsme dávali v bautzenu.No prostě kocourkov. Vše to dlouho trvá, Moc díky za odpovědi a přeji krásný večer. Lucie :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
29.6.15 13:49

Hmm hlavou zed neprorazis, asi tak bych charakterizoval nemecke urady, vzdy si vzpomenu na Kafku a jeho roman:)
Mam kamarada, ktery ceka jeste dele a neni ani tak daleko jako Vy.
Kazdopadne, me se stalo to same. Byl jsem se zeptat ve Schwandorfu, doporucili mi, pro urychleni, doposlat do Naaburgu nejake podklady a z Numberka mi poslali dopis, ze chteji doposlat, to co jsem pred tim poslal do Naaburgu.

V dopise je zaroven Vase klientske cislo a mail na osobu, ktera to vyrizuje. Je tam i napsano co mate napsat do hlavicky, aby to rychleji nasli.
Po me chteli formular 71cz(viz text vyse), tak ze do hlavicky jsem napsal
F71cz-KG-Nr. a pak moje/Vase Kindergeld cislo…
Cisla tech formularu (napr.: DVKG 71cz, DVKG54cz, E-411) jsou uplne dole, nebo na levem hrbete, ted uz nevim.

Poslal jsem to mailem, aby mi nemohli tvrdit, ze jsem to neposlal a original postou a pak to slo raz na raz. Do mesice jsem mel rozhodnuti a pred tim prisli i penize na ucet.

Mrknete jeste jednou na ten dopis a napiste rovnou mail te dane poverene osobe. Neco v tom smyslu, ze originaly jste poslala a nevite jestli dorazili a ze je pro jistotu posilate jeste mailem, Vic Vam doporucit nemohu :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17042
2.7.15 17:05

@Olhor - prosím, nepište, že vyřízení KG trvá cca rok. Není potřeba někoho odrazovat. Já měla třeba KG vyřízený a vyplacený do 5 týdnů ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák