Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Hmm, tak to Vas opravdu presvedcil:) Prijde mi to jako prazsky taxikari, jsou taci co vas svezou za 100,–Kc a pak taci, kteri si za stejnou jizdu vemou 2000,–, Vy holt jste se svezla s tim druhym z nich.
Tu samou sluzbu nabizeji i cesi a mnohem levneji. Ucetni si uctuje pevnou cenu. Provize maji poradci, ale urcite ne ucetni.
Mam kolegu, ktery ma ucetniho v DE a delal pro nej vse, co ten vas, pro Vas a platil neco pres sto euro.
Příspěvek upraven 12.01.16 v 19:51
Verim, ze je asi neco takoveho v DE legalni. Danovy poradci jsou i u nas drazssi, ale stejnou sluzbu Vam udela i prosty sikovny ucetni. Ve vasem clanku se hovori i o sdruzeni Lohnsteuerhilfeverein, kde se musi zaplatit clensky poplatek a ceny jsou mnohem nizssi. Konkurence je neuprosna i v DE, najdete si nekoho jineho. Opravdu, tohle je sila. V CZ najdete take mnohem priznivejsi ceny.
My jsme v tom spolku, pocita se to nejak z platu a platime myslim kolem 200, nazacatku to bylo ale o dost mene.
Blumen, muzete napsat jak to vlastne funguje? Delate si to sama na zaklade vzoru, nebo to odevzdate a nekdo to vypracuje??
Jinak to stoji:
Die Aufnahmegebühr beträgt einmalig 15 Euro.
pak
Mitgliedsbeitrag muss immer zum ersten Januar des folgenden Jahres gezahlt werden. Vypoved 3 mes pred ukoncenim platnosti clenstvi muss drei Monate vor Ende des nächsten Jahres den Vertrag kündigen. Ansonsten läuft die Mitgliedschaft weiter,
pak poplatek dle vyse prijmu:
**– Wer 10.000 Euro im Jahr verdient, zahlt 49 Euro Mitgliedsbeitrag
@Olhor abych se priznala, tak jsem tu smlouvu moc nestudovala, vedela jsem, ze tam uz jsou znami
funguje to tak, ze si u nejakeho poradce z toho spolku domluvim termin, vezmu vsechn mozne papiry a uctenky s sebou, on se na to podiva, co je potreba odevzdat, pak se nas zepta, zda nemame jeste nejake dalsi uctenky, vydaje atd (pripadne dodame) a na miste to vlozi do nejakeho programu a predbezne nam rekne castku, kterou budeme vracet/dostaneme zpet, vetsinou to sedi (priblizne samozrejme). Vypoved ze spolku jsem zatim nedavala, automaticky mi to spocita z aktualniho platu a pak mi to posle postou (kolik mam zaplatit).
@Olhor jo a ted koukam, ze ty castky sedi, aspon vim, kolik budu tento rok platit, dekuji ![]()
Tento rok jsme u nej byli az na zacatku prosince, tudiz poplatek budu platit, az mi to posle on postou (ceka jeste na zpravu z financaku), dopredu nikdy nic neplatim.
Myslim, ze pro Berinkaa duvod k zamysleni, ze Blumen ![]()
Prece jen zaplatit 2×82€ + 2× 15€ je mene nez 600€.
@Olhor proc 2×? To danove priznani podavame jako manzele, takze platime jen jednou
i kdyz ted nevim, zda ten poplatek pocita jen z meho platu nebo platu mas obou
asi obou dohromady
Jinak ja myslim, ze Berinkaa tu castku prepiskla, prece nemohli platit tolik ![]()
Aha, tak to byl muj omyl. Ja myslel, ze je to za osobu a ne za pocet vypracovanych priznani. Ano plati se za veskere prijmy (zavisla cin., kap. majetku…, vc. werbungkosten)
Die Jahresbeiträge der Mitglieder setzen sich aus allen steuerpflichtigen und steuerfreien Einnahmen zusammen. Zum Beispiel: Aus der Höhe des Bruttoarbeitslohnes, der Höhe von Kapitalerträgen oder die Einnahmen durch Werbungskosten.
Berinkaa si vzala tu nejdrazssi moznost, poradci jsou opravdu drazi:
Viele Steuerberater orientieren sich für ihr Honorar allerdings am Mittelwert. Dieser läge in diesem Beispiel bei 784,48 Euro - inklusive Mehrwertsteuer.
Poradci jsou dražší, to ano, ale 600€ je ale pořád zlodějina
. Sice fajn, řekne, že se to odvíjí procentuálně z platu za rok, ale to je jen doporučené, rozhodně ne pevně dané. A už vůbec to nestoupá podle platu až do nebes. Pochopila bych kolem těch 250-300€ ještě.
Jinak ty Lohnsteuerhilfeverein jsou dobrý, taky jsem tam chtěla, ale u nás v malé obci už mají plno a nové členy nepřibírají, takže jsem šla k poradci.
Letos to ale chceme zkusit podat sami s programem Elster. Uvidíme no ![]()
ELSTERu se nebojte, je to hodne podobne papirovemu formulari. Navic, na konci Vam to rekne, kolik vam vrati. Ja udelal chybu jen u zadavani Kindergeldu, na osobu se zadava pouze polovina, druhou si priznava druha polovicka. Trvalo mi, nez jsem na to prisel ![]()
Taky jsem rikal, ze i v DE je konkurence, at se porozhlednou jinde. Prijde mi to take jako vrchol, ikdybych bral pres 30tis, tak 600€ bych fakt nedal. ![]()
Tak my neměli nějakého účetního, který dělá německá daňová přiznání, ale poradce, od kterého jsem chtěli něco víc, tak mi ta částka přijde v cajku i s ohledem, kolik jsem nakonec dostali vráceno
.
V poměru to bylo jen o něco málo víc, než si řekl český poradce, který vyplnil úplně obyčejné daň. přiznání na růžovém papíře, který jsem pak nesla u nás na finančák
.
Uz vam nekomu prisla letos vratka dani? Podano mame od 11.5. a zatim nic…