Německé daně

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
2740
23.6.16 21:24

@esminka Lhůta pro vydání rozhodnutí je 4 měsíce. Pakliže si vyžádají doplnění údajů, můžee se lhůta protáhnout až na max 8 měs. Po vydání rozhodnutí je 10 dnů na vyplacení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59
23.6.16 21:57

Kamarad už ma..podaval v dubnu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1189
11.7.16 10:02

My teprve teď dali podklady poradci, říkal, že to bude tak 3-4měsíce. Loni nám přišly daně až v prosinci, ale to FÚ chtěl dodat ještě nějaký papír.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59
11.7.16 17:21

dane

Tak dnes, nam dane došli…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
26.7.16 08:33

dane

Mne prisli na 2×, poprve 95 € s tim ze musim dolozit najete kilometry a vcera zbytek, celkem to dela 1250€. Za me spokojenost :lol:
Delal jsem si to pres Elster sam. Kamaradovi jsem to odesilal pres ten jejich novy program, mimochodem doporucuji, a jeste mu nic neposlali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
11.2.17 22:49

Dobrý den jsem po dvou letech začátečník mám super učetní v německu je puvodem polka starší paní dělá to 25 let a za pár kaček. a ona chce po mě doložit že dojiždím pár krát v roce do svého bydliště v čechách že to má vliv na daně?? rozumí tomu někdo z čechů?? ovlivní to vrácení peněz?? díky"!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
12.2.17 14:16

Viditelně rozumíte daním v německu mohu i já obtěžovat?? žiji pár let v německu a o žádné dani jsem do pár let ani netušil. ale proč jim to nechávat že??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66
17.2.17 12:19

Muzete mi prosim nekdo pomoct s vracenim dani z nemecka manzel pracuje od srpna a jedni kazdy vikend domu do ostravy jezdi po celem nemecku. Jsme manzele a mame dve deti. Prosim pomuzete nekdo. Dekuji moc klidne jen kontakt na nekoho. Dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
18.2.17 20:26

Vedeni druhe domacnosti

Pravidla pro navraceni dani za 2016 se opet zmenila. Priznam se ze to jeste nemam nastudovane. Kazdopadne, pokud bydlite v Nemecku, musite nahlasit kolik kilometru to mate do prace (Beschaftigungsort). To se uplatnuje ve Werbung kosten. Nove se predklada smlouva a pocitaji se kilometra tam i zpet, uplatnuji se pouze ty kilometry, ktere jsou napsany ve smlouve.

Pokud jezdite na sluzebni cesty/montaze, mate take na neco (jejich auto/vase auto, jidlo, kapesne..) narok od zamestnavatele a rozdil Vam doplati FU. Priznam se, ze jsem to jeste neresil. Tak, ze to nemam nastudovane.

Co se tyce ubytovani v Nemecku, mate take narok na ulevu, jmenuje se to vedeni druhe domacnosti. V ramci toho si muzete uplatnit spoustu veci, napr.: jednou tydne cestu domu a nejake telefonaty. Coz vysvetluje Vasi otazku. Predpokladam, ze to budou chtit dolozit kilometrama. Na to staci potvrzeni ze servisu, treba z nejake opravy s kilometrama. Pokud se s nima dohodnete, napisou Vam tam kilometra jake chcete. Jen je treba si to presne spocitat, aby pak nepatrali :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66
19.2.17 08:12

Nahodou kontakt na nekoho kdo by ty dane udelal? Tady v čr si je delam sama, ale na nemecke si opravdu netroufnu. Dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
25.2.17 18:17

Pokud rozumite ceske danove soustave, nehazejte flintu do zita. Rozumim, ze ten jejich formular ma hodne stranek a docela to odradi. Nicmene, je to dost podobne. Zkuste primo software od FU, pekne Vas to navede. Tady je odkaz ****

Existuje jeste verze Elster formular On-line, ale to je na dlouhe lokte. Napred registrace, postou Vam poslou prihlaseni. Pak dostanete certifikat a s nim se prihlasite. Na druhou stranu vse pak vyridite on-line, z domova.

Co se tyce vypracovani treti osobou, zkuste internet. Dokazi to po zaslani naskenovanych podkladu udelat i na dalku. Radil bych nechat si zaslat kopii vyplneneho formulare, jako vzor na dalsi rok. pak to jiz urcite zvladnete.

Reknete manzelovi, at se popta spolupracovniku, urcite mu nekoho doporuci.

V Nemecku to delaji ty jejich spolky, nebo schopny ucetni, nebo danovy poradce, ale ten je neuveritelne drahy. Nejlevnejsi varianta je ten jejich spolek.

edit admin - odstraněn odkaz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59
5.3.17 15:04

dane

Dane delají v Klatovech

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.3.17 12:06

dane

Nevite nekdo kdy zacina vyplacet financak dane v Německu?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.4.17 21:03

Ahoj, chtěla jsem vás poprosit o radu. Manžel pracuje v Německu. Je tam zařazený do III. daňové třídy. Mohu si zde nechat úlevu na dani na děti ve výplatě? Děkuji všem velmi za radu.

• Citovat
  • Upravit
2495
4.4.17 22:04
@Anonymní píše:
Ahoj, chtěla jsem vás poprosit o radu. Manžel pracuje v Německu. Je tam zařazený do III. daňové třídy. Mohu si zde nechat úlevu na dani na děti ve výplatě? Děkuji všem velmi za radu.
muzes manzel je ve trojce kvuli tomu ze ma rodinu ne ze si uplatnuje deti…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák