Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj všem,
chci se zeptat, kdo s rodičů uplatní školkovné? Je to jedno kdo z rodičů, nebo to musí být ten, který uplatňuje slevu na dítě?
Dítě žije ve společné domácnosti s oběma rodiči..
Díky…
U nás to bude partner, neměla jsem tak vysoký základ daně a vzhledem k tomu, že odečítám další věci, tak se to vyplatí jemu.
Já uplatňuji slevu na děti - jsem zaměstnanec - a můj muž uplatní slevu za školné - je osvč. Myslím, že tam žádná tebou zmíněná omezení nejsou.
Díky za odpovědi, taky si myslím, že je to jedno… co jsem hledala tak jediná podmínka v tomhle smyslu je, že uplatní jen jeden z rodičů, a nelze to rozdělit..
Také myslím, že je jedno, který z rodičů uplatní.
A nevíte někdo jestli ta částka 8500 je pro všechny děti nebo se násobí? Od září budeme mít ve školce dvě děti, tak mě napadlo jak to vlastně je ![]()
Já jsem zaměstnanec. Uplatnuju pouze od září 2014 do konce roku. Školné je 300,tak počítám s 1,000 kč čistého v daních.
Je jedno který z rodičů si slevu uplatní. Já jsem doma na RD, takže bude uplatňovat manžel. Jinak částka 8.500,–Kč je na 1 dítě, takže by se to mělo násobit počtem dětí…
@masa.dis částka 8,500 je strop. Kolik platíte tak měsíčně školkovné? U nás jen 300,– takže za celé období-10 měsíců to dělá 3,000 a ta částka se asi ještě daní ne?
Jak se jako daní? Školkovné není přece příjem, aby se danilo!
Hm, tak to mě fakt zajímá! Jak jsi na to přišla? Takovou blbost jsem už hodně dlouho nečetla!
@Hanula1212 chodím už nějaký ten pátek do práce. A takhle mi to říkala, moje učetní v práci. Loni mi vraceli daně a ty byly zdaněny. Se školkou je to to samé. Taky se daní.