Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@Lenka2602 tak jestli si daňové přiznání děláš sama, tak to uvidíš, jestli to tam máš, jestli ti to dělá účetní, tak ti to ukáže ona, co vše započítala… nebo se to dá spočítat, jestli máš potřebné informace…
Jestli si ale daň na dítě uplatnil některý z tvých rodičů, tak slevu na školku mu tam určitě neodečetli, ta takhle nejde…
Od účetní si lze vyžádat výpočet daně, tam jde vidět, co bylo uplatněno.
@Lenka2602 … pokud si doložila potvrzení o zaplaplacení školkovného, tak ano.
Ahoj holky,
prosím, do kdy lze žádat o školkovné? Daňové přiznání už jsem v práci podávala, ale na toto si vůbec nevzpomněla… Jde to ještě nějak? Nerads bych o ty peníze přišla a bohužel se v tomto vůbec nevyznám. ![]()
@pukacu pokud jsi to dělala přes práci a ten růžový formulář, tak to není klasické daňové přiznání, ale zúčtování daně. Možná by šlo dát opravné daňové přiznání sama přímo na finančák… ale probrala bych to s vaší účetní a na finančáku. Možná to nepůjde, když sis nedávala to klasické daňové přiznání.
@pukacu Vem kafe či jiný úplatek a vyraž za účetní, třeba to ještě předělá a započítá ti t tam, jestli ještě nejsou odeslané mzdy. A pokud to neprojde, tak si od ní budeš muset nechat vystavit potvrzení o provedeném zúčtování daní a sama si podat DP.
Holky, díky. Já zkusím v pondělí zajít za naší sekretářkou. To ona mi pomáhala vyplnit ten růžový papír. Účetnictví nám totiž dělá externí firma. Tak snad mi to nějak vyzjistí…
Nejradši bych si nafackovala. Fakt jsem si na to vzpomněla až dnes. Mám zkaženou sobotu.:(
@pukacu ještě bych doplnila, že školkové nelze uplanit jako daňový bonus, tzn, že částku nelze nárokovat, jen o ní snížit daň. Zajdi za účetní a zeptej se.
@pukacu Tak s externí firmou se obávám, že už možná bude problém
takže to vidím spíše na to DP.
Holky, jsem na mateřské - jak je to u mě s daněmi? Dělá mi to stále naše účetní nebo si musím někoho obstarat?
@Hanula1212 Mám taky dotaz, nevíš, jestli se nějak pro daně rozlišuje běžná a nárazová docházka? Jedno dítko mi do soukromé školky chodilo pravidelně, na to jsem potvrzení dostala, ale druhé jen občas (placeno po dnech) a o prázdninách a na to potvrzení nemám a nevím, zda je to tak správně nebo ne. Nemáš k tomu nějaký pokyn?
Žádný pokyn bohužel nemám. Podle mého, pokud to co jsi platila, bylo školkovné a nemá to školka nějak jinak označeno, mělo by být potvrzení vydáno. Nikde jsem nic nečetla o tom, že by dítě muselo navštěvovat školku celodenně.
@Hanula1212 Já si to myslím taky, ale kdyby k tomu byl nějaký pokyn, tak by se mi to lépe řešilo se školkou
no uvidíme, co odpoví, psala jsem jim maila…
@j.a.n.i1 já sem měla ze začátku syna v mini školce kde chodil 2× dopoledne o byl víc doma jak tam první nemoci atd…ale i tak nám na začátku roku sami dávali formulář o celkové částce co sme zaplatili, bylo to pár korun v podstatě, ale i tak sme to uplatnili…a školku sem platila v podstatě vždy ten den co tam zrovna šel…