Daňový bonus - ukončená VOŠ

66794
20.6.18 20:49

Daňový bonus - ukončená VOŠ

Dobrý den, ráda bych věděla, jak je to se studentem po absolutoriu na VOŠ. Měli besedu s někým z pracáku a prý si klidně můžou udělat prázdniny, protože jim stát platí zdravotní pojištění. To jsem se dívala a měla by to být pravda. Ale jak je to s daňovým bonusem pro manžela a se studentskou daní u brigády? ( je to ta s limitem 10 000). Manželova účetní už to chce stopnout. Navíc chce potvrzení o ukončení studia, to bude mít dcera někdy v červenci, doufám, že to nevadí.

  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8522
21.6.18 05:49

Absolutorium na VOŠ se bere stejně jako maturita na SŠ. Takže pokud nebude mít dcera v červenci a srpnu pojištěnou činnost, bude pracovat na DPP do 10000, tak je vyživovanou osobou. Takže zvýhodnění na dítě lze ještě tyto dva měsíce uplatnit. Mzdovka bude chtít zřejmě doložit, že dcera pracuje na DPP do 10000,–.

  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66794
21.6.18 06:02
@Hanula1212 píše:
Absolutorium na VOŠ se bere stejně jako maturita na SŠ. Takže pokud nebude mít dcera v červenci a srpnu pojištěnou činnost, bude pracovat na DPP do 10000, tak je vyživovanou osobou. Takže zvýhodnění na dítě lze ještě tyto dva měsíce uplatnit. Mzdovka bude chtít zřejmě doložit, že dcera pracuje na DPP do 10000,–.

Diky, ucetni chce jen potvrzeni o ukonceni skoly a chce to hned stopnout. Kde by se dalo najit cerne na bilem, ze to tak je. Navic pry dcera ma prijit neco podepsat k ni, coz mi pripada jako velky nesmysl. Je totiz divna, kazdy rok se s ni hadame,ze formulace skolni rok znamena do konce srpna, ona porad chtela extra potvrzeni na prazdniny. To jsem ji prave posilaa odkaz loni,jak o je.

  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8522
21.6.18 06:18

Školní rok je od 1.9. do 31.8. to je podle školského zákona, který už platí snad někdy od 80.let minulého století. Jinak, kdo se považuje za vyživované dítě je uvedeno v zákoně 117/1995 zákona o státní sociální podpoře, §11 až §13. Nedokážu si představit, co by chtěla mzdovka podepsat od dcery. Na to bych nereagovala. Možná bych zašla za mzdovkou, vzala si od ní prohlášení k dani a tam napsala, že chci ukončit daňové zvýhodnění k datu 31.8. a před červencovou a srpnovou výplatou jí dala prohlášení, že dcera neměla v tom konkrétním měsíc pojištěnou výdělečnou činnost.

  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66794
21.6.18 06:22

@Hanula1212 diky. Dcera pracuje uz tri roky, zatim to nikomu nedavala,jen si pres sveho zamestnavatele sama resila dane, tim ruzovym papirem.

  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8522
21.6.18 06:38

Tak pokud měla navazující studium, tak to nebylo potřeba nic dokládat, protože doba prázdnin, pokud se pak v dalším školním roce pokračuje ve studiu, je považována za soustavné studium. Ale toto jsou prázdniny po skončení studia, to se posuzuje jinak.

  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66794
21.6.18 09:10
@Hanula1212 píše:
Tak pokud měla navazující studium, tak to nebylo potřeba nic dokládat, protože doba prázdnin, pokud se pak v dalším školním roce pokračuje ve studiu, je považována za soustavné studium. Ale toto jsou prázdniny po skončení studia, to se posuzuje jinak.

Já vím, ale ta účetní je právě divná v.tom,že měla problém se vsema prázdninama. Proto ji nevěřím nic.

  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66794
31.7.18 20:34

Ahoj, mám ještě jeden dotaz. Dcera má být student do konce srpna, ale našla si práci v půlce srpna nastupuje do normálního zaměstnání. Jak se to dělá se slevou na dan, kterou má manžel na dítě. Stačí říct účetní nebo se musí sepsat nějaký papír? A dá se to k tomu datu nástupu nebo prostě za srpen (bude mít víc než 10000)

  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák