Daňový bonus za dítě

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
170
29.3.12 16:43

Daňový bonus za dítě

Dobrý den chci se zeptat jestli má manžel nárok na Daňový bonus za dítě a pokud jsou 2děti se to násobí a bude to kolem 22tis. manžel má totiž slevu na dani na děti každý měsíc a tak nevíme a proto prosíme zkušené a znalé.Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1438
29.3.12 16:47

Tak evidentně nárok má, když už slevu každý měsíc uplatňuje :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1438
29.3.12 16:49

Počkej, nebo jsi to myslela tak, že by každý měsíc uplatňoval slevu a ještě k tomu navíc dostal stejnou částku na bonusu? Jestli jo, tak tak to nefunguje - vypočte se daň, od ní se odečte sleva na poplatníka a dále sleva na dani. Pokud vyjde daň nula a sleva na děti ještě nebyla vyčerpaná celá, tak se zbytek slevy doplatí jako daňový bonus. Pokud sleva uplatněná celá byla, tak to tím končí, došlo k uplatnění celé částky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
170
29.3.12 16:51

Takže pokud má slevu na dani za oba naše dítka každý měsíc tak ted má nárok i na těch asi 11 na každého,účetní mu právě říkala,že asi né tak nevíme jestli jo nebo né.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20885
29.3.12 16:53

Ano je to jak píše Les.Nemůže si přece uplatnit slevu každý měsíc a pak ještě čekat nějakých 22 tis jak píšeš ;) krom toho už je na to stejně pozdě pokud se nepletu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
29.3.12 16:55
@milunaeviku píše:
Takže pokud má slevu na dani za oba naše dítka každý měsíc tak ted má nárok i na těch asi 11 na každého,účetní mu právě říkala,že asi né tak nevíme jestli jo nebo né.

No pokud mu tu slevu už zohlednili každý měsíc, tak už mu další neodečtou… zkus si zpočítat z jeho výplatních pásků, kolik dělala za celý rok ta sleva, co už má ve výplatě a pokud to bylo méně, než 11 604 Kč x 2 děti, takže těch 23 208 Kč, tak mu ten rozdíl vyplatí… pokud už dostal celou částku, tak na nic víc nemá nárok…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
367
29.3.12 17:12
@Bajča píše:
Ano je to jak píše Les.Nemůže si přece uplatnit slevu každý měsíc a pak ještě čekat nějakých 22 tis jak píšeš ;) krom toho už je na to stejně pozdě pokud se nepletu :nevim:

pozdě na to není nikdy, jde to kdykoliv zpětně, bez jakéhokoliv postihu :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20885
29.3.12 17:13

aha tak to nevím,myslela jsem že jsou na to nějaká pravidla že daň se přiznává do určitého datumu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
367
29.3.12 17:14

termín tam je a sice na FÚ do 31.3., letos do 2.4., ale i když to uděláš zpětně, tak je to bez postihu. Pracovala jsem na Fú a zároveň se tam letos po MD vracím, tak mám zaručené info :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
170
29.3.12 17:21

Děkuji za radu ted už vím na čem jsme.Jste hodné,že poradíte

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
VeronikaL
11.4.12 22:10

Ahojky, chci se zeptat, zda si můžu daňový bonus uplatnit na sebe za rok 2011? Syn se mi narodil v červenci 2011, a pracovala jsem do cca května 2011. Děkuji předem za rady.

• Citovat
  • Upravit
9006
11.4.12 22:19
@VeronikaL píše:
Ahojky, chci se zeptat, zda si můžu daňový bonus uplatnit na sebe za rok 2011? Syn se mi narodil v červenci 2011, a pracovala jsem do cca května 2011. Děkuji předem za rady.

Myslím, že jo. Protože naše účetní v práci se manžela ptala, když jí přinesl potřebné papíry na odepis na mě a naše dítě, jestli si nechce požádat i za předloňský rok. To jsme nechctěli, hlídám si to a vím, že by sme na to nedosáhli, protože jsem pobírala PPM a tak jsem brala moc, na to aby mohl mít zvýhodnění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
367
12.4.12 07:06
@VeronikaL píše:
Ahojky, chci se zeptat, zda si můžu daňový bonus uplatnit na sebe za rok 2011? Syn se mi narodil v červenci 2011, a pracovala jsem do cca května 2011. Děkuji předem za rady.

ahojky, samozřejmě můžeš, tam musí být akorát splněný požadavek co se výše příjmu týče a to, že ten , kdo si ho uplatňuje musí mít příjmy větší než 48.000Kč, což určitě splníš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
367
12.4.12 07:07
@alisekR píše:
Myslím, že jo. Protože naše účetní v práci se manžela ptala, když jí přinesl potřebné papíry na odepis na mě a naše dítě, jestli si nechce požádat i za předloňský rok. To jsme nechctěli, hlídám si to a vím, že by sme na to nedosáhli, protože jsem pobírala PPM a tak jsem brala moc, na to aby mohl mít zvýhodnění.

mám pocit, že odpovídáš na něco jiného, asi ses uklepla, ale nemyslím to zle. Dotaz byl na bonus na dítě a ne na slevu na dani na vyživovanou manželku. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8494
12.4.12 08:09

Ano, ale pouze v daňovém přiznání. Pokud dítě neuplatňoval někdo jiný a příjmy byly vyšší než 48000,–. Zaměstnavatele jsi měla požádat do 15.2. Teď už lze pouze podat přiznání na FÚ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák