Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Máme 2 „darované“ děti, obě od stejného dárce. Mladší byl počatý téměř před 5 lety, takže nevím, jak moc se to změnilo, navíc asi každý CAR má trošku jinou praxi. I když teď se dívám na web centra, kam jsme chodili, a podmínky jsou tam pořád stejné…
My podepsali souhlas s použitím dárcovských spermií a rovnou u toho se nás laborantka ptala, jaké máme konkrétní požadavky. Říkala, že krevní skupina jde vždy podle jednoho z rodičů (u nás to byla jasná volba - máme s manželem stejnou), plus se dá zadat požadavek na výšku, barvu vlasů, očí, vzdělání. My jsme s manželem oba vysocí a světlé typy, takže jsme chtěli dárce světlovlasého a modro nebo zelenookého, výšku zadávala laborantka do dotazníku od 180/185 cm, nepamatuji si přesně. Vzdělání jsme nějak neřešili, říkala, že u nich berou jenom středoškoláky a výš (nevím, jestli ukazují maturitní vysvědčení…?
). Máme s manželem oba VŠ vzdělání, ale co to dnes znamená, že. Navíc jsme si dělali srandu, že náhodou dostaneme matroš od studenta matfyzu a s prckem se pak nedomluvíme.
Každopádně nám hned při první inseminaci říkali, že všechny další dávky toho „našeho“ dárce už máme automaticky rezervované.
Naše děti jsou světlovlasé, syn modrooký po mně, dcera lehce zelenooká (možná po dárci, ale všichni říkají, že má oči po tatínkovi) a oba na svůj věk nadprůměrně vysocí. Dcera je dost mentálně napřed a paradoxně se fakt vyžívá už teď před nástupem do první třídy v počítání a číslech obecně.
Ale je i dost kreativní, což po mně určitě nemá, nicméně manžel se s ní v tom dokáže vyřádit.
Syn je takový typický kluk, zatím žádné výrazné rysy, nadání apod. nepozorujeme, je dost pohodář a kutil, s čímž k nám do rodiny zapadá. ![]()
Tak snad vám takové info pomůže… ![]()
@Russet píše:
A napsala jsem, že to není Evropan? Nás ještě učili europoidní.
Nás učili indoevropská.
Taky jsem se bála, mám tak 2 děti Dárce se vybírá podle typu. Pokud jste blondýnka tak nebudete mít sperma od dárce který je tmavší typ. Na dárce jsou kladeny požadavky, my máme chytré děti, které se nám i podobají
jak tvrdí ostatní
Záleží určitě na centru. Ale chci říct, ze známá má dítě z darované spermie, zadala si požadavek na vysokého VŠ blondaka a dítě je nádherné a moc šikovné zatím. Já bych se toho vůbec nebála. Někdo tomu říká “editované” děti a výsledek je většinou lepší než s geny vlastního manžela ![]()
Co znamená sperma v ne moc dobre kvalitě? Spermiogram se dela jako první.
Já tomu moc nerozumím. Píšeš, že pravděpodobně není sperma dobré kvality… jak pravděpodobně? To by snad v CAR měli s jistotou vědět. Plus teda, že u tebe je vše v pořádku, tak to padá na spermie. To je přeci nesmysl - někdy je vše úplně v pořádku u obou partnerů a stejně se nedaří. To jste si diagnózu dali takhle sami nebo CAR? ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj,
chci se zeptat, naše snažení o mimčo už nějakou chvilku trvá, ale bohužel se nedaří. Přítel má jen zamražené vzorky, ale pravděpodobně né moc v dobré kvalité, protože i přes všechny testy jsem já naprosto v pořádku a tak chyba padá už jen na spermie, tak jsme se rozhodli pro dárce spermii. Řeší nebo řešil někdo něco podobného? Jak třeba poznám jestli je to čistě bílá pleť nebo rom? Když tam píšou jen kavkazská rasa? Když už se do toho pouštíme, chceme, aby to bylo co nejvíce podobné příteli aspon v tom v cem to jde. nebo třeba kdo je dárce? Prostě se bojím, že to dítě bude od člověka, který si tam šel jen vydělat a nemusí bejt povahově a tak,,normální". Nevím vůbec jak mám vybírat. Napíšete mi zkušenosti jestli jste někdo řešil něco podobného? Miminko samozřejmě chceme, jen je tu stále dost otázek a žádná zkušenost ani odpoved.
Děkuji
omlouvám se za anonymitu, ale chodí sem hodně známých a zatím nehceme, aby to někdo věděl. Děkuji
Tak ani u belocha nemas jistotu, ze darce nebyl psychopat..
Uz i v Česku se používá ten stupidni americký výraz pro bělochy? Děs.
Jinak rasa nebo etnikum by mělo být shodné. Myslím, že resi ještě krevní skupinu.
To vas nechavaji, at si berete sami…? U nas v centru vybiraji nejvhodnějšího darce oni.