Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Kolegyně to tak měla, změnila gynekologa, udělal ji drobný zákrok a byla těhotná hned.
Nemyslet na to, začít cvičit hormonální jógu, pít čaj baby radnicke a zkusit vitamíny, třeba Fertility Blend pro páry. Nám to po roce vyšlo. Držím palce. Jo jen jedna rada..opravdu se na to mimčo neupinej. ![]()
@Drndadvě děkuji za radu, já se snažím na to nemyslet, přes den jsme celý den venku nebo v práci, ale pak třeba vidím dítě a už na to myslím jak o závod
.
Dokonce i moje rodina i pritelovi říkají že němužu mít děti
, mě je z toho pak na nic a pořád na to myslím ![]()
@Anonymní píše:
@Drndadvě děkuji za radu, já se snažím na to nemyslet, přes den jsme celý den venku nebo v práci, ale pak třeba vidím dítě a už na to myslím jak o závod.
Dokonce i moje rodina i pritelovi říkají že němužu mít děti, mě je z toho pak na nic a pořád na to myslím
Taky jsem měla tohle období, pak jsem se ale uola na koupi psa a hele našla jsem //. Psychika dělá hodně. ![]()
Od 18 chceš dítě?
To jsi neměla ani školu hotovou. Leda základní. A jinak máš času dost. Gynekolog by ti měl nejdřív srovnat cyklus, a pak se uvidí. A tvůj přítel by si měl nechat vyšetřit sperma. Třeba je chyba na jeho straně.
To se snažíte ty dva roky?
No po roce snažení by se to mělo začít řešit s doktorem..určitě by to chtělo vyřešit tvou Má taky jsme měla šílené nepravidelnou jako ty…
Pokud to Dr nechce řešit zkus si koupit kapky jsou to přírodní kapky bylinky stojí cca 70kc jeřáb ptačí je to od DR Popov…
Jsou na úpravu hormonů v těle ne jen pro ty co se snaží otěhotnět… Já je začala brát a otěhotněla jsme hned ten cyklus na víc se mě zkrátila má což u mě nikdy nebyla tak krátká a posunula se mě ovu ( nedělala jsme testy ale poznám když jsem ji měla )..je opravdu důležité se pořád nehlidat a nesledoval..jestli měříš BT nebo děláš ovulační testy zkus to vypustit a užívat si sex..
Ale rozhodně řešit ten cyklus protože žena má 12× do roka ovulaci i když teda asi nějaký bude antiovulacni dávám to jako příklad a ty máš třeba jen 5× do roka kvůli těm krátkým cyklům a i když se trefis přímo do ovulace je 25% šance že otehotnis takže zkus to začít řešit buď jak jsem psala ty kapky nebo s Dr ať ti napíše Dupaston to mě taky srovnalo cyklus tak zkus se na to zeptat není to žádná antikoncepce nic a když se snažíš o dítě tak to můžeš…
Jinak dobrá je hormonální jóga, akupunktura a cvičení podle DR Mojžíšové mrkni na net je vyhlášena
@Anonymní píše:
Ahoj, potřebuji poradit nebo se už zbláznim…
Za měsíc mi bude 20, za měsíc to budou také 2 roky co neberu HA.
Před tím jsem je brala od 14 let, vysadila je hned hned v 18, od té doby máme nechraneny sex a těhotná jsem nebyla ani nejsem…
Nijak jsme na to netlačili, nesnažil se a ani nic nehlidali, říkali jsme si že, když to přijde tak to přijde, ale ono pořád nic.. Říkám si, co když jsem neplodna?
.
Mám hodně nepravidelný cyklus, nemám to třeba dva měsíce a pak třeba půl měsíce ano…
U mudr jsem to říkala a udělala akorát vyter z čípku (to bylo v pořádku), pak nějakej ten utz vaječníků a to bylo asi vše…
Změnila jsem teď nově mudr, doufám že se to pohne, ale pořád myslím na to že jsem neplodna nebo že nejsem normální![]()
![]()
.
Podařilo se vám po takové době otěhotnět „normálně“ nebo to nešlo?
Nevím co dělat, s přítelem by jsme miminko chtěli.
Sledujes ovulaci? Pokud to nemas 2 mesice, tak je mozne ze treba ovulujes jen z jednoho vajecniku
v prvni rade, bych si srovnala cyklus, nemusis hned brat hormony, ale treba cvicit hormonalni jogu, brat bylinky. A nech si udelat podrobnější vyšetření, nabrat krev, pokud bude vse ok, tak by se mel nechat zkontrolovat i muž.
@Anonymní píše:
@Drndadvě děkuji za radu, já se snažím na to nemyslet, přes den jsme celý den venku nebo v práci, ale pak třeba vidím dítě a už na to myslím jak o závod.
Dokonce i moje rodina i pritelovi říkají že němužu mít děti, mě je z toho pak na nic a pořád na to myslím
Ať si příťa nechá vyšetřit sperma. Problém může mít i on.
@Anonymní píše:
Před tím jsem je brala od 14 let, vysadila je hned hned v 18, od té doby máme nechraneny sex a těhotná jsem nebyla ani nejsem…
Nijak jsme na to netlačili, nesnažil se a ani nic nehlidali, říkali jsme si že, když to přijde tak to přijde, ale ono pořád nic.. Říkám si, co když jsem neplodna?
.
Mám hodně nepravidelný cyklus, nemám to třeba dva měsíce a pak třeba půl měsíce ano…
U mudr jsem to říkala a udělala akorát vyter z čípku (to bylo v pořádku), pak nějakej ten utz vaječníků a to bylo asi vše…
Změnila jsem teď nově mudr, doufám že se to pohne, ale pořád myslím na to že jsem neplodna nebo že nejsem normální![]()
![]()
.
Nevím co dělat, s přítelem by jsme miminko chtěli.
A co když je neplodný tvůj partner? to tě nenapadlo? nebo je nějaký problém na jeho straně ![]()
Určitě bych se radila s dobrým gynekologem, dva roky snažení je dost na to, aby se začalo přemýšlet nad nějakými vyšetřeními.
Každopádně bych zkusila ovulační testy a zamyslet se i nad vaší psychickou kondicí, treba by se stačilo něčím nestresovat nebo tak.
Já měla nepravidelnou menstruaci jen když jsem byla ve velikém stresu.
Tak hodně štěstí ![]()
Dva roky snažení je dost, a kdyby ti bylo 38,už jsi dávno na IVF. Trochu se ale obávám, že když to budeš chtít řešit s lékařem, a on uvidí, že ti je 20 a nejsi vdaná, tak asi žádný lékař do nějakého velkého řešení moc žhavý nebude…
Každopádně, lekarsky asi spermiogram pro přítele, u tebe hormonální profil, pak sledovat, jestli, kdy a jak ovulujes (folikulometrie). Plus všechny ty čaje, vitamíny, cvičení…
.. Říkám si, co když jsem neplodna?
.
.
.
Nijak jsme na to netlačili, nesnažil se a ani nic nehlidali, říkali jsme si že, když to přijde tak to přijde, ale ono pořád nic
Změnila jsem teď nově mudr, doufám že se to pohne, ale pořád myslím na to že jsem neplodna nebo že nejsem normální
Nevím co dělat, s přítelem by jsme miminko chtěli